Door rebecca op Audities The Voice Kids stromen binnen > Koost het geld en waar kan je je in schrijven en kan je kiezen of je met een doek welt.... -- Door dewi op Audities The Voice Kids stromen binnen > ik wil super graag meeedoen ik zing heel vaak elkke dag onder de douche en in me kamer... -- Door René Arns op Waarom anti-pestlessen niet werken > René Veenstra doet zijn naam als professor en wetenschapper geweld aan, hij zet zijn... -- Door Olaf op Koningin Beatrix is jarig > De som van een Kwadraat en een Derde graadsfuncie is een drempel met hierna een... -- Door Janet schepers op Speuren naar noorderlicht > T mooistste, dus niet, is dat bbi travel een excursie aanbied van 18 tot 22 uur , met... --
Ben jij een held in het boeken kaften? |

Hoe kaft ik mijn boeken?

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje. Aan het begin van het schooljaar ligt er een nieuwe stapel boeken te wachten om gekaft te worden. Maar hoe doe je dat het beste? 7Days geeft een gratis cursus boeken kaften!

1. Allereerst is het belangrijk om alles te verzamelen wat je nodig hebt: kaftpapier, een schaar en plakband. Kaftpapier kun je onder andere kopen bij Bruna, Hema, V&D en de plaatselijke boekhandel.

2. Het kaften van boeken met een slappe kaft is het moeilijkst. Begin daarmee, dan heb je dat in ieder geval achter de rug. Je legt het boek opengeslagen op de onbedrukte kant van het kaftpapier. Daarna knip je het kaftpapier zo dat het aan alle kanten van het boek een paar centimeter papier uitsteekt.

     

3. Als je dat gedaan hebt, knip je het papier in bij de rug van het boek, in een v-vorm met een afgeplatte onderkant. Dat doe je niet alleen aan de bovenkant, maar ook aan de onderkant. Het beste kun je dit gedeelte naar binnen omvouwen, zodat de uiteinden van de rug goed beschermd zijn.

4. Vouw het kaftpapier om de achterste kaft naar binnen. De hoeken vouw je om, zodat je direct ook de boven- en onderkant van het kaftpapier om het boek heen slaat. De hoeken kan je vastplakken met een plakbandje. Het is belangrijk dat je hierna het boek dicht doet, natuurlijk met het kaftpapier eromheen. Dan vouw je het kaftpapier om de voorkant van het boek, en herhaal je de hoeken en plakbandjes zoals je bij de achterkant hebt gedaan.

Tenslotte nog een paar leuke ideeën om te zorgen dat iedereen jaloers wordt op jouw boeken. Iedereen kan kaftpapier kopen in de winkel, maar om origineel te zijn kun je ook posters als kaftpapier gebruiken, of natuurlijk een 7Days! Als je een 7Days eerst even strijkt, geeft hij niet meer af en kan je hem als kaftpapier gebruiken. Zo maak jij je eigen originele kaftpapier! Andere leuke ideeën zijn inpakpapier, behang of reclamefolders.

Heb jij nog andere tips om boeken perfect te kunnen kaften?

Volg jij de redactie al?
Advertentie
Reacties
emre palabicak
10-08-2014 22:45:15
ik vind het heel leuk
Sarina
03-09-2012 19:51:39
Veel kaftpapier is dun dus je kunt beter een saaie dikkere kopen en dan je kaft versieren met plaatjes stickers enz. Of koop een snelkafter: dat gaat snel en scheurt niet! (:
bloerb
29-08-2012 14:25:29
GVD! ik snap er echt niks van!
Deborah
21-08-2012 16:25:21
Ik snap er nog steeds niks van :p
Famke
12-08-2012 21:34:08
Ik ga dit jaar naar de 1e klas van de middelbare.
Het kaften van de boek is echt super gaaf!!
Tip: plak op het kaft papier leuke lintjes of knopen.
Of als je van ontwerpen voor kleding houd...
Zet al je eigen ontwerpen er op!
me
11-08-2012 14:23:32
mijn schoolboekenzijn al geplastificeerd moet ik ze nu nog kaften???????????
amal aissal
14-03-2012 17:48:16
Je kunt ook 1 kleur kaftpapier kopen een (vrolijk kleurtje) en dan koop je ook nog eens 3D stickers en dan plak je ze op en dan heb je ook nog eens een originele kaft
lol
27-01-2012 18:33:58
Ik heb mijn boeken met effen papier gekaft, en er bij elk vak een bijpassende 'muursticker-effect' ding opgeplakt (:. Op google heb ik wallstickers Paris ingetypt, en dan krijg je de skyline van Parijs, de vormen van bijv de Eiffeltoren enzo! Die gewoon op maat maken in Word en je hebt superleuk kaftpapier!
Suuz
15-11-2011 21:38:41
zit nu in de 4e en vind kaften nog steeds leuk ;)
je moet er gewoon niet zo'n probleem van maken en lekker een middagje in de zomervakantie gaan kaften.
nodig wat vrienden uit en ga het gezellig met z'n allen doen (kan je ook nog elkaars papier 'lenen' zodat je meer soorten hebt ;p)
ik ben er altijd langer dan een dag mee bezig :$, maar dat komt omdat ik er een 'echt kunstwerk' van wil maken
het lijkt veel werk (is het ook ;)) maar dan heb je het hele jaar door wel leuke boeken!

tip (voor als je leuk wil versieren):
kies per boek een thema, bijv. Rome (als je Latijn hebt hea ;p), Parijs (voor Frans) of Londen (Engels)
maar je kan ook kiezen voor een kleur (groen ofzo, dan zoek je in tijdschriften allemaal groene dingen, die knip je uit en plak je op als een collage, heel leuk effect!) of hartjes ofzo, dan kan je ook weer overal plaatjes van hartjes zoeken en die opplakken.
ik krijg elk jaar heel leuke opmerkingen over mijn kaften, en natuurlijk laat ik ook altijd ruimte over voor mijn vriendinnen (of mijzelf) om iets op te schrijven!
ik maak soms ook een kaft met allemaal tekstballonnen erop waar mensen wat op kunnen schrijven
op je kaften kan je dus lekker al je creativiteit kwijt! :)
ffk
04-10-2011 16:09:56
of je koopt bij de hema een rekbare kaft!
Elmo
01-09-2011 21:39:00
Een aantal tips / antwoorden op vragen:

1. Wel of niet kaften? WEL! Waarom? Je boeken beschadigen zelfs met kaftpapier heel snel en te veel beschadiging kost aan het einde van het jaar geld (en nee, dat betalen je ouders waarschijnlijk niet).. Hou er rekening mee dat een nieuw schoolboek minstens €50 kost.
2. Werkboeken kaften? Twijfel. Wil je ze mooi houden, dan absoluut. Interesseert het je niet hoe het eruit ziet (denk aan ezelsoren en scheuren in de kaft), kijk dan of je het werkboek aan het einde van het jaar moet inleveren. Vraag het desnoods in de eerste les van dat vak. Hoef je het niet in te leveren, dan hoef je het ook niet te kaften. Moet je de werkboeken wel inleveren, behandel het dan als een gewoon boek (je mag er dan ook niet in schrijven).
3. Wat je op je boek schrijft maakt niet uit. Een naam en klas (telefoonnummer?) is handig als je 'm kwijt raakt, maar het hoeft niet. En het vak / wat voor boek (bv tekstboek, antwoorden) is handig voor jezelf, je hoeft het boek niet te openen, maar eigenlijk maakt het allemaal niet uit.
4. Koop veel kaftpapier (ik zit rond de 5 à 6 rollen per jaar, maar het verschilt wel heel erg per niveau/jaar)!
Wat je over hebt kun je als reserve bewaren als er 'ns wat kapot gaat, of voor volgend jaar. Je kunt het soms ook als cadeaupapier gebruiken ofzo.
5. Koop 1 kleur kaftpapier zonder motiefje. Het klinkt saai, maar je kunt je boeken in alle richtingen kaften (zowel breedte als lengte), het is vaak het stevigste papier en je kunt het meteen als kladblok gebruiken (voor onder de saaie les).
6. Boeken ophalen of thuisgestuurd krijgen heeft niets te maken met klas/jaar. Sommige scholen laten je gewoon ieder jaar halen, sommigen laten je ieder jaar een pakketje ontvangen. Ik heb 6 jaar lang moeten halen, doe nu de 6e over op de VAVO (volwassenenonderwijs) en krijg ze ineens wel thuisgestuurd.
7. Hoeveel boeken krijg je per jaar? Dat verschilt heel erg per school(type).. Best vraag je een oudere leerling die je kent, die hetzelfde deed als wat jij gaat doen. Ik had (vwo) zo'n 20 tot 30 boeken per jaar (da's inclusief werkboeken want die moesten wij weer inleveren).


En nog een andere manier van kaften:

1. Leg je boek open op het kaftpapier en knip een rand van een paar centimeter eromheen uit.
2. Haal je boek eraf en vouw het kaftpapier strak dubbel (dus waar de rug van het boek komt).
3. Leg je boek dicht op het kaftpapier met de vouw precies midden op de rug.
4. Vouw het kaftpapier strak om de rand waar je omslaat (de zijkant), doe de voor- én achterkant zonder het boek echt te openen.
5. Vouw je boek weer open en maak de nieuwe vouwrandjes zo nodig strakker.
6. Vouw het boek weer dicht met het kaftpapier eromheen (zoals aan het einde van 4.).
7. Knip nu de V'tjes of U'tjes uit het papier bij de rug (oppassen dat je het papier er niet af knipt). En vouw die naar binnen.
8. Open het boek zo dat je links alleen de kaft hebt, en rechts het boek en de achterkant. Vouw de boven- en onderkant van het papier je boek 'in' en plak het vast. Let even op dat de hoekjes goed zitten en je de vouwlijn van de buitenkant van de kaft aanhoudt.
9. Doe hetzelfde grapje nu bij de achterkant (of bij de voorkant als je in stap 8 de achterkant deed).
10. Plak nog even een beschermend plakbandje om alle hoeken en de boven/onderkant van de rug (bij Bruna hebben ze ook speciale beschermstickers maar die blijven niet op alle soorten kaft goed zitten), ductape werkt ook goed (als meisje ziet het er niet uit maar als jongen is het gewoon praktisch).

Extra kafttips:
> Een ander kleurtje voor ieder vak is redelijk papierverspillend, maar wel minder zoeken.
> Naam, klas, vak en soort boek (werkboek/antwoordenboek/tekstboek) is niet verplicht maar wel erg handig
> Leg je boeken op een volgorde in je tas, dat voorkomt zoeken (bijvoorbeeld per vak volgens je rooster, of op formaat (grootste boeken tegen je rug!), of...)
> Begin met de boeken die je het eerste nodig hebt (als je je rooster al weet), dus eerst die van je eerste schooldag, dan van je tweede schooldag, dan van je derde, etc. Heb je je rooster nog niet, begin dan met de boeken die er het lelijkst uit zien (daarbij valt het het meest op als je ze in de les nog niet hebt gekaft). Ga er ook maar vanuit dat je boek B, of deel 2 ofzo vrijwel nóóit in het begin van het jaar nodig hebt. Ik zeg vrijwel: sommige leraren/scholen hebben als hobby de hoofdstukken door elkaar te behandelen.
> Laat een ander het voor je doen als je er echt een hekel aan hebt: kijk je ouders/opa's/oma's lief aan, betaal je broer/zus of buurmeisje/-jongen of zet een advertentie op Marktplaats of iemand het voor je wil doen.

Succes!

xx Elmo
Julia
30-08-2011 12:11:06
@ clara: dat je aan 2 rollen genoeg hebt is totaal niet waar. Ik doe gymnasium en ik moet 21 boeken kaften!
Julia
30-08-2011 12:06:42
Ik heb van de h&m-catalogus kaftpapier gemaakt, heel leuk, en niet moeilijk!
Ali
28-08-2011 20:28:45
ik ga nu naar de middelbare maar wat me iriteert is dat ik niet weet of ik me werkboeken nou wel of niet hoef te kaften

Heeft iemand raad ik word daar erg mee geholpen.

Ali
britt
28-08-2011 10:53:32
mijn ouders willen nooit meehelpen maar dan word ik altijd super chagrijnig omdat het niet lukt met kaften
Tamara
06-08-2011 15:37:30
heeeee allemaal het is echt leuk om te kaften met een strip boek, de donald duck of de tina ofzo dan krijg je echt een leuk effect. Ik het het ook gedaan. Je moet het dan wel inspuiten met wax ofzo want bij een donald duck ofzo scheurt het heel snellaturzzzz


T
Lindsy
29-07-2011 15:21:55
Op die Dresz kaften kan je helemaal niet leuk tekenen, en zo erg is kaften nou ook weer niet...
esselin
28-07-2011 14:20:41
moet je je werkboeken ook kaften (vooral die met ringen)
Vince
22-07-2011 12:30:48
Waarom moet je kaften? Wat heb je er aan?
Ik zit nog in de brugklas en mijn vriend zei dat ik moest kaften.
Sanne
09-07-2011 14:45:14
Ik heb net mijn Dresz ® rekbare boekenkaften binnen gekregen! Super handig... Ze zijn wel wat duurder dan kaftpapier, maar ze gaan wel heel je schoolcarrière mee. In 10 sec. zitten ze om het boek heen en aan het einde van het jaar gooi je ze in de wasmachine en dan kunnen ze volgend schooljaar weer om je boeken heen.
manon&lisanne
08-07-2011 15:29:06
er staan leuke ideeën bij om je boeken te kaften,
ook tijdschriften zijn geslaagd om je boeken mee te kaften, bijv. de girlz of de hitkrant zit er super trendy uit ;D!

en we lezen hier veel reactie's over dat kaften saai is, maar vinden het juist super leuk ;D!
woon je in de buurt van biddinghuizen kaften wij je boeken wel ;-)

xxx manon
Jasmijn
07-07-2011 15:38:33
Voor aardrijkskunde kan je Oude Landkaarten gebruiken! dat zit er extra leuk uit en je ziet zo het verschil
Lisa
06-07-2011 18:05:41
tegenwoordig kan je ook rekbare kaften kopen maar die zijn wel duur
paulien
20-06-2011 21:29:52
met oude kranten kan het ook.... maar dan moet je er wel even lak overheen doen.... anderz scheurt hetc erg snel en kan hetc afgeven......
sheila
24-05-2011 15:54:42
Deze heb ik van een klasgenootje:
Kaft je boeken met tafelkleed! Het is wel een heeeel groot gedoe, maar er komt geen enkel scheurtje in, het is waterbestendig, en je kan er van alles op tekenen, en vervolgens af vegen! Je hebt dus ook altijd genoeg ruimte om nog op je (wiskunde)boek te tekenen. Je kan dezelfde kaft ook meerdere keren gebruiken.
Ik heb het dit jaar gedaan en het werkt uitstekend!!!!
Lynn
28-04-2011 11:04:17
Je kunt met je vriend(inn)en ook allemaal kaftpapier uitzoeken. En ook allemaal leuke frutsels op doen. Die je b.v. in de hobby winkel koopt! Dat is superleuk. En daarna kun je ook nog een doorzichtig plak papier op doen, niet als je flesje drinken inees kapot gaat al je kaften( met heel veel moeite gemaakt XD) kapot zijn.
En nog een tip: koop etiketen waar je naam en vak enz.. op kan staan want je bespaart je mooie papier..XXXXDDDD LEUKLEUK.


XXx
jorinde
07-03-2011 20:37:49
tip:
je kunt je boeken met een stevig papier kaften en daar overheen dan nog leuk kaftpapier doen;)
jorinde
07-03-2011 20:35:45
ik volg altijd alle tups op maar toch mislukt het altijd bij mij. of het zit te los, of zo strak dat ik mijn boek niet meer dicht krijg;)
ik laat het mijn moeder gewoon altijd voor me doen. ze vind het super leuk om te doen want ze krijg 0,50 per boek. dus dit is eigenlijk een tip:
vraag aan iemand anders of hij/zij je boeken wil kaften tegen een kleine vergoeding:P

xxx
marleen
11-12-2010 12:04:36
het is eigenlijk veel beter om de bij de rug v/h boek niet in te knippen in V-vorm, maar je kan hem beter recht afknippen, zo breed als de rug eigenlijk, en dan omvouwen, dat is steviger, en dan scheurt het veeeeel minder snel!
Celine
16-11-2010 15:22:46
Hey weet je als er een Bruna of Sickers in de buurt is, koop door stoffe kaft die doe je er omheen klaar.....
Weg kaftpapier tijd
Jelle
12-11-2010 14:43:35
kaften is guzond
femmmmmmyyy
24-09-2010 19:25:43
kaften is egt niet tof of zo maar als je ze opnieuw moet kaften omdat je appelsap pakje is geknalt in je tas en al je boeden onder appelsap zitten is het nog vervelender
Roos
24-09-2010 14:28:19
koop van zulke dresz dingen... die zijn strech doe je om je boeken heen en voila! gaan je helee schoolcariere mee ;) x
Clara
12-09-2010 11:22:30
Oja, als je goed kunt kaften kun je de boeken van je vrienden kaften voor 1 euro per boek ofzo ;)
Clara
12-09-2010 11:21:16
Je hebt echt maar 2 rollen nodig!
En ik koop geen merkrollen meer want die zijn veel duurder en dan heb je maar 2 vellen ofzo, :s
En kranten en tijdschriften scheuren heel snel.
Marthe
11-09-2010 12:55:22
Ik moet nu kaften zit in de 1e net intro gehad!
Nina
10-09-2010 16:32:01
Ik zit nu in de derde en kan nog steeds niet strak kaften dus ook dit jaar heb ik de plakbandjes gedaan en heeft mijn moeder de boeken gekaft XD
ik zou wel stevig kaftpapier kopen, want anders moet je soms wel 4x per jaar opnieuw kaften en dat wil je al helemaal niet!! :P
arthur
09-09-2010 18:28:46
Het niet veel werk als je zus het leuk vindt en doet
bo
07-09-2010 19:26:12
niet!
vooral niet doen,
saai en onnodig,
je boeken overleven het ook wel zonder extra papiertje.
mij
02-09-2010 19:17:11
hejj ik heb 32 boeken!
en geen werkboeken enzo en dan nog n hoop schriften alleen maar gebla
ik kan nogsteeds niet kafte maar ik heb gelukkig mijn aller aller liefste vader
tip: vraag je ouders om hulp die weten het meestal nog wel van vroeger
succes!!
luc
31-08-2010 19:07:41
kaften is echt dom!! ik haat et!!!!!!!!!!!
Leonie Hof
31-08-2010 14:37:45
Wij hebben op school laptoponderwijs. Maar nu zit ik in de derde en moet ineens vet veel boeken kaften!
Andele
27-08-2010 19:02:53
:O gestuurd???? Ik moest ze ophalen in de stromende regen, ik hoop dat ik mijn boeken goed ga kaften...ik ben namelijk een 1steklasser.
Roos
27-08-2010 15:13:29
aha.. ik snap het maar denk tocht dat m'n moeder 't maar ff moet doen....

Karlijn
24-08-2010 17:14:23
@ Emma..
Je moet gewoon eerst je naam, klas en wat voor boek het is. ik geef een voorbeeld.

Geschiedenis
Karlijn van Brakel H5C

Zo weten ze precies van wie het is, in welke klas je zit en van welk vak het boek is. voor het geval je het kwijt bent. zo doe ik het ook altijd
charlotte
20-08-2010 14:24:30
ik heb altijd als ik mijn boeken heb gekaft dat als hij dicht zit is alles heel mooi maar als hij open is dan klopt het niet! dan is het het helemaal niet glad ofzo iets!
Emma
18-08-2010 08:39:21
@Loekn maa: dat verschilt per school. Maar je krijgt ongeveer 10 boeken in de brugklas volgens mij. En dan heb je nog werkboeken. Ik weet niet of jij die moet kafter het houdt je boeken wel netjes.

@Sue-Ann: Dat moet je gewoon thuis doen.

en tegen alle eerste klassers: ja, ik ga deze keer voor mijn vierde jaar al mijn boeken kaften. het blijft een ramp dus maak je geen zorgen als het niet in een keer lukt. mij lukt het nog steeds niet, hihi.
shaia
11-08-2010 17:03:16
thuis natuurlijk, wanneer je je boeken gestuurd krijg
Sue-Ann
10-08-2010 19:39:45
Heee iedereen, ik ga naar de brugklas maar moet ik mijn boeken thuis of op school kaften?
loek
09-08-2010 10:20:51
hi, ik ga naar de brugklas en ik wil weten hoeveel boeken je ongeveer krijgt???
xxxloek
Emma
30-07-2010 17:19:06
Weet iemand wat je op je schoolboeken moet schrijven? Moet ik mijn naam op schrijven, (natuurlijk het naam van mijn boek) en moet ik mijn klas er ook op schrijven? En welke volgorde? Kan iemand mij helpen?
Eliza
26-07-2010 14:00:29
Ik ga naar de 2e maar ben vergeten hoe je moet kaften want vorig jaar zag het er echt mislukt uit dus probeer ik het dit jaar netjes te doen (niet dat dat gaat lukken)
Lucia
05-07-2010 11:10:11
Kaften = met wiskunde was ik het het afgelopen jaar vergeten.
& mijn lerares zei, : Als je het de volgende les niet voor elkaar hebt, moet je nakomen..
;daar had ik dus geen zin in;

Maarja, daar komt het'; de volgende les was ik het ook vergeten.... owwww... dom..
Toen heb ik de kaft van mijn schrift afgehaald en om mijn wiskunde boek gewikkeld...

Haha en dat mens had nix door... Maarja, wel jammer van je wiskunde schrift..
:P
Anna
22-06-2010 21:37:04
Als je "saai" kaftpapier om je boeken heen doet, kun je er tijdens de les dingen op schrijven!! ik heb een heel grappige wiskunde leraar die dingen zegt als: broodje met zonder mayo, vaasvraag of amstelstation en een paar mensen hebben dus allemaal grappige quotes op hun kaftpapier staan!!

en het is ook handig om ff op youtube te kijken als het niet lukt, sommige filmpjes zijn heel handig ;)!!!!!
Minke
13-06-2010 18:49:24
1 kleur kaftpapier is idd heel erg leuk! al helemaal als je hem daarna nog ff pimpt met strikjes, knopen, teksten van je vrienden etc.

tip: als je je boeken kaft op de manier van hierboven en je hebt het jaar daarop geen zin om al je boeken weer te kaften, druk dan de kaft van je boek naar achteren en schuif het papier eraf... daarna kun je hem zo weer op een ander boek zetten!

xxxxx
Monica (MooZ)
31-05-2010 17:35:42
1. Als je nog een oud kledingstuk hebt dat je niet meer draagt, kun je dat gebruiken als kaft. Als je je oude rokje of broek gebruikt krijg je een zak (je broekzak dus) op je kaft. Gaaf en handig!
2. Je kan ook bij je oma of je moeder in de kast kijken of zij nog "retro" kleren hebben liggen.
3. Je kunt ook een leuke egale kaft nemen, wat bloemetjes uitknippen en los op je boek leggen. Dan kaft je je boek nog een keer met doorzichtige folie (die niet plakt). Als je nu met je boek schudt, zie je de bloemetjes bewegen! Je kunt er evt. ook wat glitters bij strooien voor een echt glamour effect.
4. Ook leuk is een foto op je kaft! Neem een leuke foto van je vriendengroepje, met je familie of gewoon in je eentje (maar dat is wel een beetje aso;-)) en plak deze over je kaftpapier heen!
5. Vind je je kaft Wiskunde halverwege het jaar opeens doodsaai en heb je geen zin om veel moeite te doen? Dan moet je gewoon een simple stoffen riempje opzoeken, deze lijm je op je kaft (evt. een stuk korter maken) en je laat de sluiting waar je je boek openmaakt. Kan je je boek dichtdoen en het ziet er super stylish uit!
* deze tips zijn ook handig voor je agenda, als je die het hele jaar "deukvrij" wilt houden.
** sommige van deze tips zijn ook uitermate geschikt voor jongens... aangezien de meeste niet kunnen kaften :-D
Mirriexxx
16-05-2010 17:07:00
Als je effen kaftpapier hebt, kan je uit bijv inpakpapier hartjes ofzo knippen, en die er opplakken ;) Je kan ook gekleurd plakband gebruiken enzo! Leuke ideeën hier!
LoL
16-05-2010 13:16:52
Ik ga dit jaar naar de brugklas, maar ik wou ff weten hoeveel boeken je dan ongeveer krijgt.
Isa**
01-05-2010 10:50:27
Ik vind het kaften altijd wel leuk, vooral het uitzoeken van de kaftpapieren!! Strijk het onder het kaften een paar keer glad, zodat je een mooie egale kaft krijgt in plaats van een kaft met allemaal bobbels erin!! Koop heel leeg kaftpapier, dan kun je hem zelf bewerken met je vrienden
florine
13-04-2010 19:33:56
hihihi, ik laat mijn moeder het lekker voor me doen, ik kies de kaft :D
rutger
28-03-2010 12:09:15
voor als je een x niks te doen hebt in de zomervakantie:P
Sterre
09-03-2010 17:15:04
Hahahahahha, ik laat het mijn moeder altijd doen!
Blairee
05-03-2010 20:37:38
idd behang is heel handig: dat is heel stevig, gaat zowat niet stuk!
ikkee
17-02-2010 21:32:11
oja, je hebt echt geen 6 rollen nodig! als je kaftpapier met een merk koopt heb je meestal wel maar 2 blaadjes.. dan moet je wel nog een erbij kopen ;)
ikkee
17-02-2010 21:29:53
het leukste is natuurlijk het papier eraf scheuren ;D
t is ook leuk om saai kaftpapier te beplakken met allerlei plaatjes uit tijdschriften, zo krijg je een soort van collage..
ik zou niet je boeken kaften met tijdschriften, dan scheurt het veel sneller...
TIP: vraag je vader of moeder om te helpen! ;D
anne
04-02-2010 09:21:15
tip:
koop wel 6 rollen kaftpapier en ook heel veel etiketen waar je je naam en vak op schrijft. ook effen papier kan leuk zijn misschien een beetje saai nee dus want onder de les kunnen vriend(inn)en er wat opschrijven.

nog een tip:

bekijk je rooster goed als je het eerste uur frans hebt dan leg je dat boek en schriften bovenop dan hoef je niet zo te zoeken in je tas.
wup
22-01-2010 21:28:51
Je kan ook naar een bioscoop en daar om filmposters vragen. Mijn eerste jaar hielp mijn nicht mij(ze deed alles). Dit jaar met mijn supercreatieve vriendinnen samen de boeken pimpen!!!
salima
15-01-2010 13:11:43
tip:
doe je boek tijdens het kaften een paar keer dicht. veel mensen doen dit niet en gebruiken te weinig papier waardoor het zal scheuren als je je boek dicht doet.
me
07-01-2010 18:52:38
whow kaften iz egt wel saai
maar als je het nog nooit heb gedaan zijn dit wel goeie tips
ali
04-01-2010 20:37:51
ik vind dit een saaie site sorry maar hier kijk ik nooit meer op XD
daisy
28-12-2009 08:47:16
ik kan helemaal niet kaften
doet m'n vaderXD
maar ik wil wel een xtje proberen: P
XXX
anne
13-11-2009 09:28:25
ik zit pas in groep 7 maar het lijkt me wel leuk kaften ( voor het eerste jaar dan he?!)
daarna denk ik dat ik mij ga vervelen met het kaften.

xxxx anne groen van prinsterer
Anouk
13-11-2009 09:25:42
ja zet gewoon muziek op
bert
22-09-2009 11:29:14
ik heb mijn boeken in de eerste klas met geplastiviseert papier verpakkingen gekaft nu zit ik in de 4e klas en ik gebruik ze nogsteets(van eerste klas)
sfa
12-09-2009 11:34:43
Ik plak altijd na het kaften langs alle randen van het boek doorzichtig tape en mijn boeken blijven altijd het beste van mn hele klas! zo kan er niets scheuren en zelfs als je boeken een keer nat worden blijft de kaft gewoon heel!
Joris (abonnee)
10-09-2009 20:05:56
Handig deze tips. Ik heb er alleen nog een: plak bij de rug van het gekafte boek boven en onder nog een plakbandje om de rug heen, zo blijfven het kaftpapier en het boek zelf langer mooi en heel.
Rada
07-09-2009 21:53:28
Ik kan er hellemaal niks van maar ik ken een jongen die ging naar intertoys hebben ze daar GEKAFT maar wel met KadoPapier van INTERTOYS:P

Maar Goeed ik moet Volgens jaar doen :S
Maar kan wel nu ff leren Of nieeej?

XX
Juul
04-09-2009 20:21:59
Hihi ;D
Gelukkig hoef ik dat volgend jaar pas te doen. Maar ik heb er ook wel zin in!
Ik hou van knutselen! En kaften met stof is inderdaad wel een goed ideee..

xxx Juul
Soosiej
03-09-2009 17:11:41
Leuke Ideeën:
- Plastic tasjes
- Kranten
- 1 kleur(blauw?) kafpapier en er een streep ander kaftpapier overheen.
- Trek je hand over (met permanent marker?) op het kaft papier. Let op dat het niet doordrukt op je boek!!!!!

TIP:
- Plakbandje om de hoekjes
- Plakbandje om de boven en onderkant van de rug
Ayse & Sanne
03-09-2009 14:29:21
hier een handige tip van ons:
zorg dat je voldoende kaftpapier hebt, want het gaat altijd wel eens mis en dan heb je weer nieuwe nodig b.v. als het papier te klein is voor het boek (dan kan je het ook nog wel voor een kleiner boek gebruike nhoor!)
L.
01-09-2009 12:30:15
Ik heb het nog niet gedaan, dus deze tips zijn wel handig!

-x- L
jmey
31-08-2009 16:41:25
ik snap het niet.........
pietjepuk
31-08-2009 16:00:37
hoi
vinden jullie kaften ook al zo saaiii
Nina
29-08-2009 12:05:04
Ik wou dat er Harry Potter (and the Halfbloodprince) kaftpapier was...:(
Heleen
29-08-2009 11:02:34
je kan ook je boeken met gewoon kaftpapier kaften en er kadopapier (of iets anders) op plakken!
Ez
28-08-2009 20:24:58
Op youtube kan je gewoon zoeken How to draw.... dan kan je je gewone effen kaftpapier ook nog opvrolijken :D
job
28-08-2009 18:57:20
bbbbbooooooooooorrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wie weet nou niet hoe je een boek moet kaften
(p.s.) tip:zet een muziekje op zoals finger eleven

groet job
merel
28-08-2009 12:22:42
met kranten/tijdschrifen/kadopapier gaat het er wel erg snel weer vanaf of scheuren. Daarom is het 'echte' kaftpapier ook steviger.
& idd de hoekjes plakken met plakband :P

en als je enigszins neutraal papier gebruikt kun je er onder saaie wiskundelessen ook nog eens leuk op tekenen (met je buurman/vrouw xd).
Britte
28-08-2009 11:25:39
Als je een boek hebt gekaft en het ziet er niet echt betoverend uit dan kan je er leuke stickers, oud cadeaupapier of lintjes/strikjes op doen. Zo ziet het er echt en stuk leuker uit!!!

-XXX- Britte (L)
Esther
28-08-2009 10:00:35
Ik had een paar weken geleden mijn boeken gekaft. Ik doe het nu voor het 3e jaar, het blijft vreselijk! Sommige boeken hebben een rare vorm en buigen helemaal om.
Ik heb wel een tip: Probeer je ouders over te halen om hun je boeken te laten kaften :'D
Sacha Moonen
25-08-2009 19:36:13
Uitleg met alleen tekst is ook goed hoor


XXX sacha


NOT BAD bedoeld :P:P:P
dajenne
25-08-2009 16:46:26
kaften is een gedoe maar ik vond de reacties erg leuk zal eens kijken hoe ik dat ga doen!!!
wens me suc6 xx
Albert Jan
25-08-2009 16:00:07
Je kunt het ook met stof doen.....
Nina
25-08-2009 14:53:44
het lijkt heel moeilijk maar dat is het echt niet en als je echt niet wil kaften kan je ook van die kantenklare uitrekbaren kaften kopen.
Ikke
24-08-2009 14:18:42
Iemand betere uitleg !!
elise
24-08-2009 10:59:30
kaft met meerdere mensen zodat het gezellig is en als iedereen 2 rollen kaftpapier meeneemt dan heb je nogeens veel kaft keuze!!
sandy
24-08-2009 10:03:42
Leuke plastic tasje van hippe winkels?
Kaft er je boeken mee...
Goedkoop en orgineel!
horselover
24-08-2009 09:31:24
ik hoef gelukkig volgend jaar pas!
Henk
23-08-2009 13:35:37
TIP

laat je moeder, vader of oma alles kaften!!!1
:-)

groetjes Henkie
Tesssss
23-08-2009 12:16:42
Als je ergens nog leuk behang hebt liggen kan je dat ook heel goed gebruiken. Dan heb je heel origineel kaftpapier.
MooZ
23-08-2009 11:36:47
gebruik voor de hardcovers gewoon dresz kaftpapier! dat is een jasje voor je boek en zo kan je ze in 10 sec. kaften! en ik vind ook dat je plakband moet doen op de hoeken die scheuren (maar bij dresz hoeft dat niet).
Sharon
23-08-2009 10:02:32
Ik plastificeer ze altijd na het kaften; want dan gaan de kaften veel langer mee. Het is een hele klus om te doen maar je wint tijd omdat je het niet nog eens hoeft te doen.
Xagan
23-08-2009 08:48:15
Tip:
Ik heb elk jaar veel kaftpapier over. Je kunt dit natuurlijk ook gebruiken als inpakpapier !
Tosca
22-08-2009 16:56:22
Heel handig deze tips. Ik had er ook al een paar van me broer gekregen. Maar er is nog een manier om het nog makkelijker te maken. Per boek ben je dan hooguit 10 sec bezig. Je kan in de winkel kant en klare hoezen kopen voor je boek. Ze zijn uit rekbaar dus je kan ze er zo om doen. Als ze vies zijn kan je ze ook gewoon wassen. DUS HEEL HANDIG (:
Hafsa
21-08-2009 21:20:07
Handig! Ik kan eigenlijk ook nog wel tips gebruiken van mijn zus. Ik heb al mooie kaftpapier met print, met dessins. Ook handig!
Alex
21-08-2009 20:56:17
Met de kaft van tijdsschriften kan je ook kaften, zoals de Donald Duck(heb je ook nog wat te lezen als je je verveelt) of de HOI... of voor jongens voetbaltijdsschriften of autotijdsschrijften... wees zorgvuldig met het van de rest van het tijdsschrift af halen!!!
Ilse
21-08-2009 19:25:36
plak nog extra plakband over de kanten die snel scheuren (hoeken ect.)
christian
21-08-2009 12:56:17
tip:
doe je boek tijdens het kaften een paar keer dicht. veel mensen doen dit niet en gebruiken te weinig papier waardoor het zal scheuren als je je boek dicht doet.
Geef je reactie (alleen voor jongeren)

Geef je reactie

Let op: Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden door 7Days verwijderd.

Naam: Maximaal 50 tekens
E-mail: Maximaal 50 tekens
Bericht:
Anti-spam: Neem de tekst uit de afbeelding over
Advertentie
 
Meest gelezen
Meer School
Meest gelezen School