Door ralph olaf op 'Soldaat of lakei als Piet? Vergezocht!' > dr . Dominicus bedoeld smeerkees of roetpiet. Ik ben blij met mooi weer dan krijg ik... -- Door Andreas op 'Soldaat of lakei als Piet? Vergezocht!' > Houden zoals het is. Waarom anders? Dit is pure onzin. het is hetzelfde als Jodenkoeken... -- Door Jeffrey op 'Soldaat of lakei als Piet? Vergezocht!' > Ik ben het helemaal eens met Poppea hieronder! Het is misschien dan wel zo dat de... -- Door Poppea. op 'Soldaat of lakei als Piet? Vergezocht!' > Ik zelf vind de zwarte Piet behoorlijk racistisch. "Sinterklaasje kom maar binnen met... -- Door Kim op 'Soldaat of lakei als Piet? Vergezocht!' > Raar dat hoord niet bij Sinterklaas en daarnaast je kan dan bijvoorbeeld geen... --
Beelden van de vrouw en de pony circuleren overal op internet | Foto Dumpert

Pony-pletter mogelijk gepakt

De dierenpolitie in Noord-Holland onderzoekt een video waarin een vrouw een pony mishandelt. Het schokkende filmpje circuleert op social media en zorgde voor een grote golf verontwaardiging.

In het filmpje is te zien hoe een vrouw op een hele kleine shetlandpony gaat zitten. Het is overduidelijk dat het dier het gewicht van de vrouw niet aankan. De vrouw trekt zich daar niks van aan en blijft zitten tot de pony door zijn hoeven zakt. De vrouw verroert geen vin en rookt rustig een sigaret. Website GeenStijl plaatste de video als eerste waarna het een viral werd. 

Oproep
Het filmpje was aanleiding voor Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren om kamervragen te stellen. Zij wilde weten of kamerleden op de hoogte zijn van dit soort mishandeling van pony's. Ook op internet wordt er schande van gesproken. Facebookers en Twitteraars roepen elkaar op om de vrouw in het ponyfilmpje op te sporen en aan te geven. 

Arrestatie
De politie heeft inmiddels twee arrestaties verricht in Alkmaar. Volgens het AD gaat het om een man van 57 die dit soort filmpjes maakte voor betaalde websites. De man zegt het betreffende filmpje tien jaar geleden gemaakt te hebben en dit werk inmiddels niet meer te doen. Wat de man voor straf zal krijgen is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de tweede aangehouden persoon de vrouw uit het filmpje is. 

Volg jij de redactie al?
Advertentie
Reacties
Tommazz
05-07-2013 10:31:09
pony's pony's!!! ik hou van pony's!
Geef je reactie (alleen voor jongeren)

Geef je reactie

Let op: Reacties met onbehoorlijke taal worden door 7Days verwijderd. Reageren is alleen bedoeld voor jongeren.

Naam: Maximaal 50 tekens
E-mail: Maximaal 50 tekens
Bericht:
Anti-spam: Neem de tekst uit de afbeelding over