jongste vriendenkring
Blog

De jongste van het stel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maaike
Maaike
Wiersma

Al mijn vrienden zijn al 18, zelf ben ik nog maar 16. Al lijkt dit verschil niet heel groot. Toch is het balen om altijd de jongste van de groep te zijn.

Op Facebook zie ik weer een bericht verschijnen dat eenvan mijn vrienden zojuist 18 is geworden. De felicitaties dat hij eindelijk legaal alcohol mag drinken en alleen mag rijden stromen binnen. Terwijl ik hier maar zit. Wachtend tot ik rijlessen kan nemen en nog maar nét legaal naar de horrorfilm mag. Al is die ene horrorfilm hartstikke leuk, ik wil wel wat meer dan enge scénes waarvan ik het einde al weet.

Geen feest voor mij

Ook op feesten kan de jongste zijn flink wat nadelen hebben. Zo beslis ik nooit over welk alcohol ik te drinken krijg (sorry pap en mam) en is stappen meestal een gedoe. En ook al word ik vaak aangezien als een 18-jarige, toch krijg ik nog regelmatig de vraag of ik mijn ID-kaart kan laten zien. Terwijl iedereen naar binnen loopt blijf ik alleen achter om vervolgens alleen op een afstand de muziek te horen waarop iedereen staat te dansen.

Geen vrijheid

Maar het grootste nadeel vind ik het rijbewijs. De helft van mijn klas heeft het rijbewijs al binnen, ook al zijn ze nog geen 18. En al moet er af en toe een ouder naast zitten, ze hebben nog steeds de optie om vrij te gaan en staan waar ze willen. D Mc Drive zal nog even op mij moeten wachten, want binnenkort begin ik pas éindelijk met rijlessen.

Kleine voordelen

Na al die nadelen moet ik toegeven dat er ook genoeg voordelen zijn aan het feit dat je de jongste bent. Je mag bijvoorbeeld altijd beginnen met kaartspellen en ook hoef ik zelf nog geen verzekeringen te betalen. Het grootste voordeel is denk ik wel dat ik vroeg klaar ben met de havo. Sommigen zijn al 19 en net klaar met de havo. Nee, ik heb een voorsprong van twee of drie jaar en stiekem geniet ik daar wel van. Met trots kan ik dus zeggen dat ik het ook best leuk vind om de jongste te zijn!

Zit in 5-havo en stevent af op een tussenjaar in Duitsland. Is dol op het tv-programma Ik Vertrek en heeft een bloedhekel aan vastlopende YouTube-video's. Wil later misschien iets in de richting van gamedesign doen. Lees meer blogs van Maaike.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren