proefwerkweek blog
Blog

Het is weer zover...proefwerkweek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
jeanine
Jeanine
Krist

Terwijl de meeste eindexamenkandidaten inmiddels weer terug zijn van hun (welverdiende) eindexamenreis en de helft van Nederland zijn boeken aan het inleveren is ben ik nu keihard (kuch) aan het blokken voor mijn proefwerkweek.

Eigenlijk was het slim geweest om van het weekend te beginnen met leren vertelde mijn moeder mij. En dat dacht ik zelf eigenlijk ook. Alleen stond er toen iets veel belangrijkers op de planning. Zoals wel vaker het geval is.

Och die troep

De afgelopen weken heb ik al mijn boeken, kleren, schriften, tassen, pennen en waterflesjes in mijn kamer gegooid als ik ze gebruikt had zonder er ook nog maar naar om te kijken. Want: het is toch bijna vakantie.

Overgaan is nooit erg, maar gaat niet vanzelf. Toch kon ik pas beginnen met leren nadat ik mijn kamer had opgeruimd. Wat ik dan ook totaal niet erg vond. Want leren is wel erg. Het is saai en het is in feite alleen maar herhalen, en als het niet herhalen is kun je het maar beter opgeven en de volgende keer wat beter opletten.

Uitstelacties

Zoals het opruimen een uitstelactie was, is ook dit blog schrijven een uitstelactie. En ook de extra uren die ik in mijn proefwerkweek ga werken zijn uitstelacties.  Het is allemaal erg (behalve het bloggen, dat is een uitstelactie waar je vrolijk van wordt), totdat ik iets anders moet doen.

Schuldgevoel

Ik wens dan ook alle eindexamenkandidaten die wat later weg zijn gegaan en nog steeds op vakantie zijn heel erg veel plezier. Ik wens iedereen die zijn boeken moet inleveren heel erg veel kracht in hun armen en ik wens al mijn mede noord-Nederlanders veel succes voor de proefwerkweek. Enik zo over dit leren na denk dan bekruipt me toch wel een klein schuldgevoel.

Leren, leren, leren

Geen filmpjes meer kijken, geen tv, niet de hond nog vier keer uitlaten, mijn kledingkast herinrichten of mijn moeder even helpen met stofzuigen. Nee, ik ga leren!

Komt er ineens een chloorwalm met pluizig haar voorbij lopen? Da's Jeanine (16), fanatiek zwemster. Deze geboren Haarlemse is dol op Harry Potter en wil later misschien astronaut worden. Maar gezien haar haat voor bèta-vakken vindt ze acteren in een astronautenfilm ook prima. Lees meer blogs van Jeanine.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren