secret pleasures blog
Blog

Secret pleasures

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sophia
van Lil

Op de laatste schooldag werden de amandelen van mijn zus eruit gehaald en moest ze veel rusten. Daarom bleef ik de eerste twee weken van de vakantie thuis, bij mijn zusje die op de bank lag. Niet de meest ideale manier van vakantie vieren denk je? Dat was het wel!

Dankzij omroep Max hebben we namelijk twee weken kunnen genieten van uitzendingen van The Great British Bake Off 2014.

Bingewatchen

Ik begrijp dat ik nu misschien overkom als het stereotype huisvrouw van enkele decennia terug. Eentje die vol passie aan de telefoon over haar lievelingssoap vertelt aan vriendinnen. Zo’n taboe hangt er wel om TGBBO. Het zou tuttig zijn en het laatste wat een zestienjarige anno 2017 zou moeten bingewatchen. En hoewel het ook een beetje tuttig is, geniet ik meer van pastelkleurige eclairs en Britse gilletjes wanneer een taart mislukt, dan van welke Netflix-serie dan ook.

Respect

Ondanks de strijd wie er het lekkerst kan bakken wat overdreven is, vind ik het toch leuk. Sterker nog, misschien vind ik het hierdoor nog wel leuker. Het is bijzonder knap hoe het programma je op het puntje van je stoel kan laten zitten, door de spanning van de race tegen de klok en de strenge blik van de jury, wiens rol als een soort Perkamentus veel respect afdwingt. En laat ik de onderlinge verhoudingen niet vergeten! Wie helpt een ander bij een tekort aan aardbeien of handen? En wie saboteert medekandidaten door ijs van een ander uit de vriezer te halen?

Karakter

The Great British Bake Off is mijn secret pleasure. Iets wat je stiekem heel leuk vindt, maar waar je niet over spreekt (of over schrijft in een blog) omdat het een beetje fout gevonden wordt. Iedereen heeft er wel één of meer. Een populaire vraag bij speeddaten, omdat het meteen iets zegt over je karakter. Heeft het met schaamte te maken? Of is het juist leuk om een geheim te hebben ook al stelt het weinig voor? Ik weet het niet. Ik vind het geweldig om die van anderen te weten te komen, vandaar dat ik nu ook het mijne vertel.

Hoewel de geheimen leuk en verassend zijn, is het toch jammer dat het onbegrensd tuttig zijn niet meer helemaal oké is. Het stereotype strijkende en bellende huisvrouw met bloemetjesschort wordt gelukkig niet meer van de maatschappij verwacht, maar de bekrompenheid lijkt toegenomen. Ik zie secret pleasures daardoor niet snel veranderen in public pleasures. Er is nou eenmaal altijd een mening van de meerderheid waar mensen gevoelig voor zijn. Het belangrijkste om daarbij te blijven onthouden is dat alles dat afwijkt, van tuttig tot gothic, zeker zo leuk kan zijn.

Sophia (16) zit in de vierde van het gymnasium en is een echte overdrijfgeit die het liefst in superlatieven spreekt. Ze wordt vrolijk van rijpe avocado's en heeft een grote collectie cactussen. De combinatie bril, Harry-Potter-trui, koffie en boeken maakt haar tot de optimale nerd. Je kunt haar elke nacht wakker maken voor een stuk baklava.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden