Blogs

Blog

Carnaval, daar weten we hier in het zuiden wel raad mee. Hoewel je ervan houdt of het haat, zijn er toch meer dan genoeg fanatieke carnavallers om de straten en optochten tijdens het leukste feest van het jaar te vullen. En iedereen gaat elk jaar door dezelfde fases heen, ook ik: 

Lees meer
taboes
Blog

Het leven in Nederland biedt tegenwoordig veel vrijheden, bijvoorbeeld op het gebied van seksualiteit en meningsuiting. Veel mag, maar opmerkelijk is dat bepaalde dingen toch nog steeds niet gedaan of gezegd 'horen' te worden. Daarom hier de lijst met de 14 grootste taboes. 

studeren collegezaal universiteit
Blog

Je zegt niet meer 'ik ga naar school', maar 'ik ga naar de universiteit/hogeschool'. Je hebt geen les meer maar college. Docenten worden professoren. In plaats van huiswerk maak je nu opdrachten of 'bereid je een college voor'. Je leert niet meer, je studeert. Maar is dat studeren nu echt zo anders dan op de middelbare school?

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

gamen gamers
Blog

Gamen lijkt steeds populairder te worden. Maar vaak genoeg als gaming en e-sports in het nieuws zijn, merk ik dat er een stigma op zit. Wat best gek is, want wat is er nou mis met gamen?

Lees meer
open dag school
Blog

Twee keer per jaar worden bij mij op school de ramen gelapt. Eén keer vlak na de zomervakantie om alle leerlingen welkom te heten en rond januari of februari als het weer tijd is voor de open dag.

Lees meer