Blogs

UNIS Vienna: Slovak Teachers
Blog

De leraar deelt de briefjes uit en ik kijk vlug om mij heen of ik ergens een prullenbak zie. Zodra ik de kans krijg gooi ik het briefje in de prullenbak. Opgelucht haal ik adem, daar ben ik vanaf. Tot ik bij thuiskomst zie dat mijn ouders de brief ook online gemaild hebben gekregen: 'Ouderavonden maart...

Lees meer
Blog

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig alles moeten delen. Zonder social media besta je niet, is het idee. En dus moeten we van ieder moment een foto plaatsen. Nou ja, ieder moment: we kiezen doelbewust wat we wél en niet delen. Maar daarmee laten we niet onze 'ware aard' zien, helaas.

Mainstream en bijzondere namen
Blog

​Van Tim naar Tiago, van Lotte naar Luana: namen komen in alle vormen en maten. Deze brengen zo hun eigen kwaliteiten mee. Dus hoe is het om een unieke naam te hebben? En eentje die heel mainstream is? Ik vroeg het mijn vriendin Filomijn én mijzelf. 

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Blog

Een tijdje geleden maakten ik en een paar vrienden voor de grap een 'wandelen met alpaca’s'-evenement aan op Facebook. Maar wat begon als een grap groeide uit tot een echt plan.

Lees meer
Blog

De schoolgangen zijn voor taalliefhebbers een paradijs. Als oplettende luisteraar ving ik daar laatst de zin “fakka broeder, kom chille!” op. Ik vind het geweldig dat het Nederlands steeds nieuwe woorden erbij krijgt (ik hoop ooit zo te kunnen praten), maar van mij mogen ook een paar ouderwetse woorden...

Lees meer