7Days op school

Breng de actualiteit in uw les Nederlands met 7Days op School!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Scholen die de stap hebben gezet, melden enthousiast positieve resultaten: het lezen van een krant vergroot de interesse van jongeren voor lezen. Hun woordenschat en kennis van de wereld ontwikkelen zich en ze scoren beter bij het vak Nederlands.

Wat is 7Days op School?

7Days, de krant

7Days is een wekelijkse krant voor scholieren. Elke week komt het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld aan bod, afgewisseld met wetenschapsnieuws, sport en het laatste boeken-, film- en gamenieuws. De artikelen zijn afgestemd op de interesses en het niveau van jongeren van 12 jaar en ouder. 7Days wordt wekelijks gemaakt door 20 redacteuren, die journalistiek onafhankelijk opereren.

Les Nederlands

Bij actuele artikelen uit de krant wordt wekelijks een les Nederlands gemaakt door onze onderwijsredactie. Deze les Nederlands sluit aan bij de belevingswereld van jongeren en helpt ze het beste uit zichzelf te halen. De les behandelt de kerndoelen van het vakgebied Nederlands en is flexibel in te zetten in uw weekplanning, naast uw huidige methode Nederlands. Wekelijks wordt aangegeven aan welke doelen en op welk referentieniveau u werkt. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om bepaalde onderdelen in uw methode te laten vallen en deze met de lesbrief van 7Days aan te bieden. Zo biedt 7Days op School u de mogelijkheid om met uw leerlingen op een goede en gevarieerde wijze te werken aan tekstbegrip, woordenschat, spelling en taalverzorging/grammatica door het gebruik van actuele teksten.

Tevens vindt u in de lesbrief wekelijks een onderdeel ‘Lifestyle’. Er wordt gewerkt aan de doelen ‘kijken en luisteren’ en ‘schrijven’ binnen het vak Nederlands. Daarnaast kan deze opdracht goed ingezet worden bij maatschappijleer. Uw leerlingen gaan bij deze opdrachten actief aan de slag met nieuws. Te denken valt aan het maken van een affiche, het ontwerpen van de ideale robot, het voeren van een discussie en het tekenen van een strip.

Maak voordelig kennis met 7Days op school »

Of vraag een gratis informatiepakket aan »

Docent VO: “Inhoudelijk is de les erg goed! De lessen zetten aan tot discussie. Het zet mijn leerlingen aan het denken over het onderwerp en vaak verder dan dat.”

 

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden