Gamen op school  

Hoe goed kinderen leren, is zeer afhankelijk van goede docenten en effectieve leermiddelen. Wilfried Admiraal doet onder meer onderzoek naar games als modern leermiddel. Voor zwakke leerlingen levert dit middel weinig op, concludeert hij.

Het puberbrein

Fundamentele inzichten in de werking van het puberbrein helpen docenten en ouders om adolescenten beter te laten functioneren. Hoogleraar Eveline Crone bestudeert de uitvoerende functies - zoals planning en gedrag - van de jongvolwassen hersenen.

Navigeren kun je leren

Hoe kan het dat de ene persoon weleens verdwaalt en de ander een wandelend kompas lijkt? De Leidse neurowetenschapper Ineke van der Ham is benieuwd naar hoe mensen navigeren.Het Weekend van de Wetenschap roept heel Nederland op om mee te doen aan haar onderzoek 'Navigeren kun je leren'.

Beter begrijpen lezen

Hoe kunnen we kinderen en volwassenen helpen om beter begrijpend te leren lezen? Paul van den Broek en zijn medewerkers in het Brain and Education Lab zoeken een antwoord door het lezen en de daaraan gekoppelde hersenactiviteit te onderzoeken.