Hartweek
Voorkomen dat je ziek wordt

Stel dat je vandaag hoort dat je waarschijnlijk ooit ziek gaat worden. Het idee is nogal naar. Maar eigenlijk ís het dat juist niet. Want zo kun je makkelijker op tijd voorkomen dat het echt gebeurt!

Een uurtje zonder Netflix

Op 24 maart is het weer Earth Hour: om half negen ’s avonds gaan wereldwijd lampen en andere elektrische apparaten uit om stil te staan bij het feit dat we niet zomaar kunnen aanrommelen met de natuur en het klimaat. Een daad die nuttig is en maar een uurtje kost: soms is het wel héél makkelijk om iets goeds te doen.

Politiek
Boeren in de politiek!

Je hoort het vaak om je heen: politici begrijpen ‘gewone’ mensen niet. En eigenlijk klopt dat stiekem wel een beetje. Lijken politici in gemeenten, provincies en Den Haag wel op ‘de gemiddelde Nederlander’? Binnenkort zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wie kiezen we? 

Veilig verkeer in cyberspace

Rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 gonsde het van de geruchten. De Russen zouden via hacks en social media hebben geholpen om Trump in het zadel te krijgen. Inmiddels is zeker dat Russische hackers in 21 staten probeerden de verkiezingen te manipuleren. Een serieus geval van cybercrime.

Sven Kramer kan nóg sneller

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea zijn begonnen. De beste atleten van de wereld trainen er al jaren naartoe. Al decennialang horen Nederlandse schaatsers tot de wereldtop. Maar wist je dat wetenschap dat Hollandse succesrecept nóg beter kan maken?

Wanneer de wereld moet ingrijpen

Ze zwerven tussen Myanmar en Bangladesh. Ziek, bang en dakloos. Honderdduizend vluchtelingen van het Rohingya-volk zitten in de knel. Wat moet de wereld doen?

Zo verfijn je je brein

2018 is van start gegaan. Wil jij dit jaar je schoolprestaties verbeteren en het thuis zo gezellig mogelijk hebben? Dan is wat inzicht in de werking van je brein wel nuttig.