Gekke selfie

Selfiespot: 5 Instagrammers die ideaalbeeld bestrijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Uren klikken voor de beste selfie? Neem jezelf niet zo serieus! Het leven is mooier als je het ideaalbeeld loslaat en geniet. Dat tonen deze Instagrammers met heel veel selfiespot.

Volgens een onderzoek van Dove besteden Britse meisjes twaalf minuten per dag aan het maken van een selfie. Bijna één op de drie ondervraagde meisjes tussen dertien en achttien jaar voelen zich slechter over hun uiterlijk door social media. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wél realistische foto’s delen. Of in ieder geval niet bang zijn zichzelf van een minder charmante kant te laten zien. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1. Show die onderkin

It may be the Common but it's swan of a kind 🤷🏻‍♀️

A post shared by Michelle Liu • Chinchelle (@chinventures) on


Uit onzekerheid besloot Michelle Liu (21) jaren geleden niet meer haar best te doen om mooi op foto’s te staan. In plaats daarvan poseert ze nu altijd met een onderkin. ‘Het hielp me te accepteren dat iedereen anders is’, zegt ze tegen 7Days. ‘Een chinfie is leuker om te maken dan een selfie en kost veel minder tijd!’

2. Lig voor pampus


Hoeveel foto’s van Stephanie Leigh Rose je ook bekijkt, je komt er nooit achter hoe ze eruitziet. Op al haar kiekjes ligt ze erbij alsof ze dood is. Dat begon als een grap, maar al gauw werd STEFDIES een anti-selfiestatement. ‘Selfies zorgen voor stress’, vindt ze. ‘Het legt de nadruk op uiterlijk en zegt: als je aantrekkelijk genoeg bent, dan ben je wat waard. Dat brengt stress met zich mee om er mooi uit te zien. Ik wil daar niet aan meewerken, want ik denk niet dat het gezond is. Bij STEFDIES gaat het niet om mijn uiterlijk, maar puur om de foto.’

3. Wring jezelf in alle bochten


Is je weleens opgevallen wat voor rare poses modellen vaak aannemen? Celeste Barber wringt zichzelf sinds januari 2015 in allerlei bochten om dit te laten zien. ‘Ik ben dit niet eens begonnen als een blij met je lijf-iets’, vertelt ze aan The Guardian. ‘Het was altijd: dit is hoe beroemdheden uit het zwembad komen en ik dacht: nee, dít is hoe je uit een zwembad komt.’ Nu staat de Australische comédienne met #celestechallengaccepted in het theater.

4. Stap uit de schaduw


Kim, Kylie, Kendall, Khloé, Kourtney… Zelfs als je het niet wilt weten, ken je de beroemde Kardashian-zussen. Maar niemand heeft het ooit over Kirby, de onbekende ‘tweelingbroer van Kendall Jenner’. De komiek wil daar verandering in brengen door zichzelf in foto’s van de fashion-familie te plakken.

5. Verlies je hoofd


Niet tevreden met je neus, je wenkbrauwen, ogen, lippen of oren? Dan ga je toch gewoon zonder hoofd op de foto? Ja, dat is best lastig. Gelukkig kun je de hulp in schakelen van Giuseppe Pepe. De Italiaanse grafisch ontwerper bewerkt foto’s van anderen door de hoofden weg te poetsen. Inzenden kan via #LoosingMyMind.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Imane (15) werd ontdekt op Instagram of Chinnend de wereld over.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren