Keet Oldenbeuving

Bijzonder: Keet (12) in Olympisch skateteam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

De Olympische Zomerspelen in Tokio zijn pas over drie jaar. Toch zijn veel sporters zich er al op aan het voorbereiden. Zo ook Keet Oldenbeuving (12) uit Utrecht. Het jonge toptalent is geselecteerd voor het Nederlandse skateteam!

Met haar twaalf jaar zou Keet nu nog te jong zijn om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Maar in 2020, als Keet vijftien is, is dat geen probleem. Dan mag ze namens Nederland haar skatekunsten laten zien!

Trainen

Donderdag werd het team van skaters gepresenteerd dat gaat trainen voor de Olympische Spelen in Tokio. Daar zat Keet tussen - als jongste van allemaal! Op de Spelen in Tokio is skaten voor het eerst een Olympische sport.

Keet Oldenbeuving

Skatekeet

Dat Keet kan skaten, dat is inmiddels wel duidelijk. Ze staat niet voor niets bekend als 'Skatekeet'. Vorig jaar wist ze Nederlands kampioen te worden in de leeftijdscategorie tot zestien jaar. Begin dit jaar werd ze ook nog Europees kampioen. In 2015 werd er al een documentaire over haar gemaakt.

Aan 7Days vertelde Keet vorig jaar al dat ze droomt van een Olympische medaille. Die kan er straks echt komen! Ze gaat nu meedoen aan het Olympisch traject, waarbij de sporters worden voorbereid op de Spelen. 

Skatekeet

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren