Bij de tijd

24 april: Varkentje-in-een-dekentje-dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Dit wordt een topdag voor snackliefhebbers! Vandaag is het pigs-in-a-blanket-day. Hoe je deze traditionele Amerikaanse worstenbroodjes moet maken? Easy peasy! En wist je dat er ook nog een andere pigs-in-a-blanket-trend bestaat?

In de Verenigde Staten worden pigs-in-a-blanket verorberd bij het ontbijt of als lunch. Als tussendoortje zijn ze ook prima te doen. Andere landen kennen trouwens soortgelijke snacks. Ons saucijzenbroodje lijkt er wel wat op. En het Duitse Würstchen im Schlafrock (worstje in een ochtendjas) ook. In Finland heten ze nakkipiilo, wat zoveel betekent als verstopt worstje. Soms wordt het worstje verpakt in een pannenkoek in plaats van in deeg. Of er zit nog een rolletje ham of kaas om het worstje heen. En Mexico rollen ze hem natuurlijk in een tortilla. Hoe jij hem vandaag maakt zal ons de spreekwoordelijke worst wezen, als ie maar lekker is!

 

Supersimpel recept voor pigs-in-a-blanket

  • Blik cocktailworstjes (of vegetarische worstjes voor de veggies onder ons)
  • Blik croissantdeeg

Open de blikken. Rol het deeg uit. Snijd er net zoveel repen van als je worstjes hebt. Wikkel de worstjes in het deeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Tot het deeg lichtbruin is. Mosterd of ketchup erbij. Smullen maar!

 

Als je zoekt op internet naar pigs-in-a-blanket kom je ook letterlijke varianten van het woord tegen. Geniet maar even mee.

Foto Cutestpaw

Foto Retropetsdogblog

Foto Cutestlife

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden