bij de tijd

7 augustus: Transgenderdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Transgenderdag! Wie weet ben jij wel iemand die in het verkeerde lichaam is geboren. Er is een grotere kans van niet. Maar voelt niet iedereen zich wel eens in een keurslijf gepropt? Juist. Dus gebruiken we transgenderdag als aanleiding om 'los te breken'!

Meisjes dragen make-up, tasjes en panty’s en gaan met vriendinnen naar romantische komedies. Ze houden sleep-overs en praten eindeloos over verliefd zijn, zoenen en paarden. Jongens gamen, kijken actiefilms en drinken pitchers bier in de voetbalkantine. Maar wat als je daar nou gewoon een keer geen zin in hebt? Als je als meisje een keer boeren wilt laten en over voetbal wilt praten? Grove grappen wil maken en dan keihard MUHAHAHAHAHAHA roepen? Of als je als jongen ook wel eens behoefte hebt aan een gevoelig gesprek, Ben & Jerry’s Cookie Dough en een Gossip Girl-marathon? Laat je niet insnoeren, joh. Nooit, maar zeker vandaag niet.

Rollen en giechelen
Schuif die saaie ongeschreven regels over mannen en vrouwen aan de kant en schrijf al giechelend de agenda van je beste vriend vol (jongens) of rol stoeiend de gang door (meisjes). Terwijl je op je allerhardst meezingt met Queens transgenderklassieker: I Want To Break Free.
 

Queen - I Want To Break Free (Official Video)

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens LHBTQIAP: Waar staat het eigenlijk voor? of Korte film over verliefde jongens verovert je hart.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren