De Grote 7Days Feestdagenquiz: De Uitslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Lekker, lente! En nog lekkerder: alle vrije dagen die je de komende maanden om de oren vliegen! Maar eh, wat houden al die vieringen eigenlijk in? In 7Days kun je deze week de grote feestdagenquiz maken. Hieronder vind je de vragen én antwoorden! 

1. Heb jij alle feestdagen op een rijtje? Mooi. De juiste volgorde is namelijk:

A. Pasen – Goede Vrijdag – Pinksteren – Hemelvaartsdag
B. Goede Vrijdag – Pasen – Hemelvaartsdag – Pinksteren
C. Pinksteren – Pasen – Goede Vrijdag – Hemelvaartsdag
D. Pasen – Hemelvaartsdag – Pinksteren – Goede Vrijdag

2. Een inkoppertje: wat wordt op Hemelvaartsdag herdacht?

A. Jezus is opgestegen naar de Hemel
B. Jezus is opgestaan uit de dood
C. Vanaf deze dag is de Hemel vaker blauw dan grijs
D. Jezus en Petrus ontmoeten elkaar voor het eerst

3. Op de donderdag voor het paasweekend wordt Het Laatste Avondmaal van Jezus herdacht. Met welke kleur wordt deze bijzondere donderdag omschreven?

A. Zwart
B. Wit
C. Rood
D. Geel

4. Hoe wordt de zaterdag tussen Goede Vrijdag en Pasen genoemd?

A. Zwarte Zaterdag
B. Stille Zaterdag
C. Roerige Zaterdag
D. Zotte Zaterdag

5. Waarom is Goede Vrijdag eigenlijk ‘een goede vrijdag’?

A. Omdat Jezus op deze dag opstond uit zijn graf
B. Omdat Jezus op deze dag stierf voor de zonden van alle mensen
C. Omdat Jezus op deze dag werd geboren
D. Omdat Jezus op deze dag voor het eerst een wonder verrichte

6. Niet alleen Jezus, ook de paashaas komt bij het Paasfeest om te hoek kijken. Waar komt de haas oorspronkelijk vandaag?

A. IJsland
B. Duitsland
C. Ierland
D. Paaseiland

7. ‘Neehee, het is geen Koninginnedag meer, maar Koningsdag!’ Het is niet gek dat mensen zich nog verspreken: 124 jaar lang vierden we Koninginnedag. Maar sinds wanneer spreken we van Koningsdag?

A. Sinds 2012
B. Sinds 2013
C. Sinds 2014
D. Sinds 2015

8. Op vijf mei vieren we Bevrijdingsdag. Gek eigenlijk. Want de Duitsers werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog natuurlijk niet in één dag ons land uit gejaagd. Hoe lang deden onze bevrijders er wél over?

A. 3 dagen
B. 2 weken
C. een half jaar
D. 9 maanden

9. Op de zaterdag voor Pinksteren wordt Luilak gevierd. Maar hoe dien je dit feest te vieren?

A. Door de hele dag in je pyjama rond te lopen
B. Door deel te nemen aan een megagroot kussengevecht
C. Door ’s ochtends vroeg heel veel lawaai te maken op straat
D. Door grappen te uit te halen bij luie mensen

10. Met Pinksteren wordt gevierd dat de Heilige Geest op aarde neerdaalde. Maar waar komt het woord Pinksteren vandaan?

A. Van het Oudgriekse ‘pentèkostè’, wat vijftig betekent, omdat Pinksteren de vijftigste en laatste Paasdag is
B. Jezus zwaaide met zijn pink, voordat hij naar de sterren ging
C. Van het Noorse woord ‘penkstorre’, wat ‘definitief vaarwel’ betekent
D. Van de pinksterbloem, die rond die tijd in bloei staat en symbool is voor het leven van Jezus

11. Dit jaar begint de Ramadan eind mei. Met welk feest wordt deze vastenmaand altijd afgesloten?

A. Het Offerfeest
B. Het Suikerfeest
C. Het Vuurfeest
D. Het Minarettenfestival

12. Schrijf maar alvast op in je agenda: zondag 14 mei is het Moederdag, en zondag 18 juni is je vader aan de beurt. Maar welke dag is populairder, volgens onderzoek?

A. Moederdag
B. Vaderdag
C. Beide feesten zijn even populair
D. Daar is nog nooit onderzoek naar gedaan

13. Bij welke feestdagen mag de vlag, volgens de officiële regels, uit?

A. Koningsdag en Bevrijdingsdag
B. Koningsdag, Moederdag en Vaderdag
C. Pasen en Bevrijdingsdag
D. Bevrijdingsdag en Suikerfeest

De juiste antwoorden: 1-B, 2-A, 3-B, 4-B, 5-B, 6-B, 7-C, 8-D, 9-C, 10-A, 11-B, 12-A, 13-A

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden