rapper jebroer

‘Denk na over wat je zingt!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien
Jansen

‘Ik ben een kind van de duivel. Mama, jij hoeft niet te huilen.' Rapper Jebroer zingt zijn hit nu al weken. Veel scholieren loeien met hem mee. Gevaarlijk, vinden dominees uit het Twentse Vriezenveen.

Afgelopen weekend schreven dertien dominees en ouderlingen uit Vriezenveen een brief aan alle ouders. ‘Kinderen zingen "Gooi drank en drugs over mijn kist", maar weten amper wat die woorden inhouden. Kinderen die "Ik ben een kind van de duivel" zingen moeten beseffen dat ze hiermee ruzie en oorlog over zich afroepen in plaats van liefde en harmonie’, zeggen de briefschrijvers.

Verzet

In april was er ook al gedoe over het nummer Kind van de duivel, dat nu al acht weken in de Top-40 staat. In het plaatsje Hardinxveld ging een optreden van de rapper niet door, omdat een groep christelijke ouders zich ertegen hadden verzet.

Eng

In het AD zei Jebroer, eigenlijk Tim Kimman, dat hij de ophef op zich wel begrijpt. ‘De duivel is voor mij niet meer dan een metafoor’, legde hij uit. ‘Maar ik snap dat als de duivel voor iemand een grote betekenis heeft, hij dat als eng kan ervaren.’

Denk na!

Toch blijft Jebroer zijn hit zingen. Ook komende zaterdag, op een festival vlakbij Vriezenveen. De dominees hopen dat ouders van te voren met hun kinderen gaan praten. ‘Verbieden veroorzaakt alleen maar opstandigheid, zeker bij jongeren in de pubertijd’, zeggen de initiatiefnemers in het Reformatorisch Dagblad. Maar kinderen laten nadenken over wat ze zingen, is hard nodig: ‘De ervaring leert dat kinderen en tieners helemaal niet over de woorden nagedacht hebben als ouders hun vragen: Wat zeg je eigenlijk? Sommigen zeggen: Iedereen zingt het, waarom ik dan niet?’ 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis nieuws-app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren