Nieuwe Pokémon in Pokémon GO

Eindelijk: 80 nieuwe beesten in Pokémon GO

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

De meesten zijn al afgehaakt, maar voor wie Pokémon Go speelt: goed nieuws! De komende week verschijnen tachtig nieuwe Pokémon in het spel. En dat is niet het enige dat verandert.

Eind vorig jaar werden de eerste vernieuwingen in Pokémon Go al zichtbaar. Zo was het mogelijk om baby-Pokémon uit te broeden, zoals Togepi, Cleffa en Pichu. Nu heeft het bedrijf achter de succesvolle app bekendgemaakt nóg meer Pokémon uit de tweede generatie toe te voegen.

Ah! Een Chikorita! Een Cyndaquil!

De nieuwe Pokémon, uit de zogenoemde Johto-regio, kunnen in de loop van de week op je pad komen. Het gaat om meer dan tachtig stuks, waaronder Chikorita, Cyndaquil, Totodile, Marill en Wooper.

Nieuwe evoluties

Door de toevoeging van de nieuwe Pokémon, die in de originele Pokémon Gold- en Silver-spellen voorkomen, zijn er ook nieuwe evoluties mogelijk voor enkele 'klassieke' Pokémon. Zo kan een Golbat straks een Crobat worden, een Gloom een Bellossom en een Onix een Steelix.

Berries, avatars

Om de fanatieke Pokémon GO-spelers nog verder te verblijden, komen er nieuwe soorten berries. Dat zijn de snoepjes waarmee het makkelijker wordt een Pokémon te vangen. Met een nanab berry worden Pokémon slomer, met een pinap berry verdien je meer candy voor je Pokémon. De update behelst verder een uitbreiding van avatars.

Binnenkort: ruilen en duels

En er komt nóg meer aan. In een interview met Vice laat de baas van Niantic weten dat er wordt gewerkt aan een ruiloptie in het spel én de mogelijkheid om als speler tegen elkaar te vechten.

Nieuwe Pokémon in Pokémon GO

Opleving?

Het succes dat Pokémon Go afgelopen zomer was - met miljoenen spelers en rennende meutes in Kijkduin - dat zal waarschijnlijk niet meer terugkomen. Het aantal spelers neemt in Nederland elke maand af. Niantic hoopt met deze update, en met zonniger weer op komst de komende maanden, voor een opleving. Maar ja, of het nog op tijd is? Zeker is wel: gotta catch 'em all is nú nog weer wat uitdagender!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren