kheris rogers, discriminatie

Jongste ontwerper (11) ooit bij New York Fashion Week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

je bent elf jaar en je ontwerpt t-shirts om anderen op te beuren, en klein halfjaartje later sta je daarmee op de New York Fashion Week. Een bizar verhaal, toch? Het overkwam de Amerikaanse Kheris Rogers.

In juni van dit jaar zat Kheris verdrietig thuis. Op school had ze rotopmerkingen gekregen vanwege haar huidskleur. Haar zus baalde hier zo van, dat ze een mooie foto van haar zusje op Instagram plaatste. Daar reageerden zoveel mensen zo positief op, dat Kheris zich meteen beter voelde.

Ze besloot de boodschap over te brengen op anderen, via t-shirts. Daarop liet ze 'Flexin in my Complexion' drukken, dat betekent zoveel als 'voel je goed met je huidskleur'. De t-shirts werden een hit en Kheris kreeg aandacht van media over de hele wereld.

Fashion Week

Deze week kwam er nog meer aandacht bij. Kheris mocht namelijk met haar ontwerpen naar de New York Fashion Week. Dat is een evenement waar jaarlijks belangrijke en beroemde mensen uit de mode naartoe gaan. Best bijzonder dat Kheris daar mocht zijn, want met haar elf jaar is ze daar de jongste ontwerper die daar ooit ontwerpen heeft getoond.

kheris rogers, discriminatie

'Ik heb net geschiedenis gemaakt als de jongste ontwerper op de New York Fashion Week OOIT!' postte Kheris na afloop op Instagram. 'Ik ben nog maar elf jaar en heb het tot de catwalk geschopt terwijl ik mensen aanmoedig om van hun huidskleur te houden. Bedankt voor jullie steun! En blijf je goed voelen met je huidskleur'.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Dit is de jongste rijke miljonair van Nederland of Thijs (19) begon de jongste raadsfractie van Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren