Donker model (19) is Instagramhit

Khoudia (19) brengt meer kleur op de catwalk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien
Jansen

Vroeger werd ze gepest vanwege haar diepdonkere huidskleur. Nu werkt de Senegalese Khoudia Diop (19) als model en heeft ze een duizelingwekkende 250.000 volgers op Instagram.

'Je bent een dochter van de nacht.' 'Ik zou mijn ziel laten bleken als ik er zo uitzag!' Zulke reacties kreeg Khoudia bijna dagelijks als donkere tiener in Parijs. Ze probeerde zoveel mogelijk haar schouders erover op te halen. Dat lukte pas écht goed nadat ze op haar zeventiende was gescout door een modellenbureau.

Inspiratie

Khoudia (die inmiddels in New York woont en werkt) begon foto’s van zichzelf op Instagram te plaatsen en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Binnen no time had ze 250.000 fans.

Maar het gaat haar niet alleen om haar eigen bekendheid. 'Ik wil andere jonge, gekleurde vrouwen inspireren', zei ze in de Britse krant Daily Mail. 'Ik wil dat ze weten dat wij ook alles kunnen doen waarvan we dromen.'

Kleur, please!

Om haar volgers aan het denken te zetten, plaatst ze naast prachtige plaatjes ook de racistische opmerkingen die ze nog steeds naar haar hoofd geslingerd krijgt. Volgens Khoudia (die zichzelf op Instagram Melaniin Goddess noemt) is het tijd voor kleur op de catwalk. 'Er zijn meer donkere vrouwen nodig in de mode', zegt ze.

De fotoshoots, de fans en de shows geven haar in elk geval een enorme boost: 'Ik leer elke dag meer van mezelf te houden.'  

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren