Tim Hofman lanceert #BOOS-app

Nieuw kieskompas: welke politicus maakt jou #BOOS?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Hij kon natuurlijk niet achterblijven: Tim Hofman. De man van BNN, #BOOS en #POLERTIEK hoopt met een nieuwe app nóg meer jongeren te interesseren in de politiek. Op zijn geheel eigen wijze, natuurlijk.

De afgelopen weken zijn er al heel wat stemwijzers gelanceerd, sommigen speciaal gericht op jongeren. Maandag onthulde Tim Hofman zijn nieuwe #BOOS-app. Die kun je gratis downloaden, 'want het is de publieke omroep', aldus de presentator.

Welke lijsttrekker maakt jou boos?

In de app zit onder meer een 'kieskompassie'. Aan de hand van dertig, op polertieks-geformuleerde wijze, kun je je mening geven. Uitgefeest? In tegenstelling tot andere stemwijzers zie je niet welke lijsttrekker bij je past, maar welke lijsttrekker je boos maakt. The Notorious G.E.E.R.T. (Geert Wilders) bijvoorbeeld, of Pech Daddy (Alexander Pechtold).

Embedded rich media on Twitter

Oorkonde

Bij de uitslag kun je meteen de standpunten van de belangrijkste politieke partijen zien. En, zoals Tim Hofman ook altijd in zijn video's op YouTube doet, kun je een oorkonde uitreiken. Aan jezelf, dit keer. Zonder confetti.

De app van #BOOS is verder uitgerust met een soundboard, dat naar eigen zeggen 'haha lache wel' is. Ook kun je je mening delen in de app. Daar is Tim Hofman dan weer blij mee: het is input voor zijn reportages van #POLERTIEK op het Binnenhof.

Jongeren naar de stembus

Eind vorig jaar begon BNN-presentator Tim Hofman op zijn YouTubekanaal #BOOS met een politieke reportagereeks. Een paar weken geleden lanceerde hij samen met een aantal andere mensen de Stembus 2017. Daarmee hoopt hij jongeren te enthousiasmeren om te stemmen. 

Na de Tweede Kamerverkiezingen verdwijnt het naar eigen zeggen 'weird-ass kieskompas' en zal de app actief blijven voor #BOOS.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren