Lisa, Amy en Shelley van Og3ne checken in op Schiphol voor hun vlucht naar Kiev. In de Oekraiense stad nemen zij namens Nederland deel aan het Eurosvisiesongfestival

O'G3NE naar Kiev: kunnen ze het Songfestival winnen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt
O'G3NE is in Kiev! De zusjes Lisa, Amy en Shelley zijn in de Oekraïense stad om op het Eurovisie Songfestival te zullen optreden. De grote vraag is natuurlijk: hoe groot is de kans dat Nederland eindelijk weer eens wint?

Meedoen aan een muziekwedstrijd, dat is voor de drie zusjes niet nieuw. In 2007 deden Lisa, Amy en Shelley namens Nederland mee aan het Junior Eurovisiesongfestival. Daar werden ze elfde. Bij The Voice of Holland deden ze het in 2014 een stuk beter: als O'G3NE wist de meidengroep de eerste plaats te behalen.

OG3NE - Lights and Shadows | ESC17

En dat is ook nu het doel: winnen op het 'volwassen' Eurovisie Songfestival. Met het nummer Lights and Shadows treedt O'G3NE donderdag 11 mei, in de tweede halve finale, op in Kiev. Met een beetje geluk (en vooral: voldoende stemmen) mogen ze door naar de grote finale, op zaterdag 13 mei.

Wat zijn de kansen voor O'G3NE?

Vorig jaar eindigde Nederland, met Douwe Bob als 'Neerlands trots', op de elfde plek in de finale. Dat willen Lisa, Amy en Shelley nog beter doen. De bookmakers schatten de kansen nu nog iets beter in. Volgens fansite Eurovision World zou Nederland een negende plek behalen. Ook andere goksites denken dat Nederland in de top tien belandt.

O'G3NE

Italië is volgens experts de grootste kanshebber om dit jaar het internationale muziekfestijn te winnen. Al zullen Lisa, Amy en Shelley er volgende week alles aan gaan doen om dát te voorkomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren