Star Wars Land in Disneyland USA

Zo gaat het nieuwe Star Wars Land eruitzien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Altijd al een nieuwe planeet willen bezoeken? Dat kan binnenkort. In 2019 krijgt Disneyland in de Verenigde Staten er nieuw land bij: Star Wars Land! Het pretpark heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Het duurt nog even voor er écht in Star Wars Land kan worden rondgewandeld, maar Disney onthulde dit weekend al wel de eerste modellen voor het nieuwe pretparkdeel. Tussen indrukwekkende rotspartijen en ruimteschepen kunnen de bezoekers van Disneyland in Californië en Disney World in Florida zich straks onderdompelen in de wereld van Star Wars.

Star Wars-Inspired Land Model | Disney Parks

Ruimteschip besturen

De bezoekers komen op een nieuwe, onontdekte planeet terecht. Het nieuwe deel, dat zo'n vijfenhalve hectare groot is, krijgt twee grote attracties. In de kun je het ruimteschip Millennium Falcon besturen. In de andere attractie beland je (veilig in een karretje) in een gevecht tussen de First Order en de Resistance.

In 2015 kocht Disney de rechten van de Star Wars-films voor het megabedrag van vier miljard dollar. Het nieuwe Star Wars Land moet dat geld gaan terugverdienen. Of ook Disneyland dichter bij huis, in Parijs, een eigen Star Wars Land krijgt, is nog niet bekend.

Bekijk hieronder alvast een impressie van hoe Star Wars Land eruit gaat zien.

Star Wars Land in Disneyland USA

Star Wars Land in Disneyland USA

Star Wars Land in Disneyland USA

Star Wars Land in Disneyland USA

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Nieuw: Harry Potter-winkel in Utrecht of Deze pretparkongelukken gebeurden in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren