De cruciale wedstrijden van Feyenoords kampioensseizoen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Groot feest in Rotterdam! Feyenoord is voor het eerst in achttien jaar kampioen van Nederland geworden. Na de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo kan het feest losbarsten en het genieten beginnen. Welke wedstrijden brachten Feyenoord deze titel?

7 augustus: FC Groningen – Feyenoord 0-5

Samenvatting FC Groningen - Feyenoord 16-17

Een goed begin, is het halve werk, luidt het gezegde. En Feyenoord begon vlammend aan de competitie. FC Groningen werd weggeveegd en Feyenoord mocht zich direct koploper noemen in de Eredivisie. Die eerste plek lieten ze sindsdien niet meer los.

26 februari: Feyenoord – PSV: 2-1

Samenvatting Feyenoord - PSV 2016-2017

Soms maken de kleinste details het verschil. Een millimeter bijvoorbeeld. PSV-keeper Jeroen Zoet wordt misschien nog wel eens badend in het zweet wakker, als hij aan Feyenoord-PSV denkt. In de 82e minuut stopt hij een bal op de lijn, trekt hem naar zich toe en… goal. Doellijntechnologie bewees dat de bal achter de lijn was. Het leverde Feyenoord drie belangrijke punten op.

5 maart: Sparta Rotterdam – Feyenoord: 1-0

Samenvatting Sparta - Feyenoord 2016-2017

Na de euforie tegen PSV kwam de domper tegen Sparta. Achteraf misschien wel cruciaal: een wake up-call voor Feyenoord. Na de winst op PSV leek er nog maar heel weinig mis te kunnen gaan voor de Rotterdammers. En dan dreigt gemakzucht, maar het verlies tegen de stadsgenoot schudde de ploeg meteen wakker.

19 maart: SC Heerenveen – Feyenoord: 1-2

Samenvatting sc Heerenveen - Feyenoord 2016-2017

De uitwedstrijd tegen Heerenveen werd gezien als een zware voor Feyenoord, ook al was Heerenveen totaal niet in vorm. En het werd pittig. De Friezen stormden voor rust over de Rotterdammers heen, die er genadig vanaf kwamen met een 1-0 achterstand. Na rust toonde zich Feyenoord een echte kampioen. Door goals van Jørgensen en Vilhena werd er toch gewonnen.

5 april: Feyenoord – Go Ahead Eagles: 8-0

Samenvatting Feyenoord - Go Ahead Eagles 2016-2017

Een paar dagen nadat Ajax de titelstrijd nieuw leven inblies door van Feyenoord te winnen, bewezen de Rotterdammers dat zo’n tegenslag ze niet dwars zou zitten. Ze lieten geen spaan heel van Go Ahead Eagles. Het liet zien: dit Feyenoord zou zich niet meer van de wijs laten brengen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren