fotoshoot

'Wil je model worden?' Trap jij erin?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Roos
Beudeker

Wat nou als je op internet, bijvoorbeeld via Instagram, benaderd wordt om model te worden? Vertrouw je dat dan zomaar? Fannie (25) van BNN wilde uitzoeken hoe goedgelovig jongeren daarin zijn. Dat bleek flink tegen te vallen.

Fannie deed zich voor als modellenscout en plaatste een oproepje op Facebook. Daar kwamen veel reacties op, vooral van jonge meiden. Ze werden uitgenodigd voor een fotoshoot, tekenden een vaag contract en werden uiteindelijk geconfronteerd met wat er kan gebeuren als je niet goed oplet:

Niet de eerste keer

In het MSN-tijdperk, rond 2005, bestonden er ook al nep-modellenbureaus. Vooral jonge meisjes werden via profielenwebsites benaderd door mensen die zich voordeden als modellenscout. Die meisjes werden vervolgens omgepraat om hun kleren uit te trekken voor de webcam.

Checken

Maar ook nu wordt er dus nog steeds te gretig gereageerd op modellenoproepjes en -berichtjes, zonder dat jongeren hebben uitgezocht of het wel betrouwbaar is. Belangrijk is het modellenbureau te controleren en te checken of je wel écht benaderd wordt door iemand van dat bureau. Vaak is het gewoon te mooi om waar te zijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren