Egyptische ministerie van Oudheden

Grafkamer van faraodochter ontdekt in Egypte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Egyptische archeologen hebben een 3.700 jaar oude grafkamer gevonden die waarschijnlijk van een dochter van een farao is. Dat meldde het Egyptische ministerie van Oudheden afgelopen week.

De oude grafkamer werd gevonden in de stad Dahshur, een piramidestad ten zuiden van de hoofdstad Caïro. Archeologen zijn in deze regio volop bezig met grafwerkzaamheden en hopen hiermee nog meer geheimen van de mysterieuze oude bouwwerken op te lossen.

Sarcofaag

Op Facebook vertelt het ministerie dat het gaat om een dochter van farao Emenikamaw. Zijn piramide ligt zeshonderd meter verderop. De oude grafkamer werd vorige maand al ontdekt. Toen vond een aantal archeologen hiërogliefen met de naam van de farao. In de kamer werden ook overblijfselen van een sarcofaag (een stenen doodskist) ontdekt.

Ritueel

Daarnaast vond de groep onderzoekers een houten doos met daarop een inscriptie van drie regels. Volgens hoofdarcheoloog Adel Okasha gaat het om hiërogliefen die ritueel worden aangebracht om de overledene te beschermen. Naast deze tekens staat ook de naam van de eigenaar op de doos. In de doos zaten restanten van diverse organen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren