Rhenen krijgt definitief twee panda's te leen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Nu mogen ze écht komen: de twee panda’s die Ouwehands Dierenpark in Rhenen eigenlijk al vorig jaar te leen zou krijgen van China. Vandaag keurden Chinese experts het verblijf van de panda’s. En ze zagen dat het goed was.

In september 2016 werd de komst van de drie jaar oude panda’s Xing Ya (foto boven) en Wu Wen (onder) nog een half jaar uitgesteld. Het verblijf was nog niet af. Nu is het verblijf helemaal klaar en kwamen Chinese experts kijken of het ook goed in elkaar zat en veilig is voor de dieren. En dat was het.

'Het mooiste ooit'

‘Ze noemden dit het mooiste reuzenpandaverblijf dat ze ooit gezien hebben. Dus dat is een mooie binnenkomer’, zei dierentuindirecteur Robin de Lange tegen NOS. Dit voorjaar komen de twee panda’s naar Nederland. Ze zullen de enige panda’s in Nederlandse dierentuinen zijn. Ze kunnen in Rhenen vast beginnen met het bestellen van bamboe. Wu Weng en Xing Ya zullen er allebei zo'n vijftig kilo van per dag eten.

15 jaar

De panda's worden maximaal vijftien jaar lang door de Chinese overheid uitgeleend aan Rhenen. Daarvoor moet Ouwehands één miljoen euro huur per jaar betalen. Dat geld wordt door China ingezet om het leefgebied van de panda's te beschermen. De dierentuin wil dat terugverdienen door middel van extra bezoekers en een hogere prijs voor een toegangskaartje. Hoeveel de entreeprijs zal stijgen, is niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren