Jinx Durst miljonair amerikaan moordzaak

Miljonair verspreekt zich

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Een jarenlange onopgeloste moordzaak krijgt een onverwachte wending. De nooit veroordeelde hoofdverdachte, een bekende Amerikaanse miljonair, mompelt in zichzelf een bekentenis. Hij waant zich onbespied, maar zijn woorden staan op tape. 

‘Dit is het. Je bent erbij.’ Dat zegt de Amerikaanse miljonair Robert Durst (71) in zichzelf, terwijl hij naar de wc loopt. Vervolgens wat gemompel. En daarna: ‘Wat heb ik in godsnaam gedaan? Hen allemaal vermoord, natuurlijk.’ Een onbedoelde bekentenis. Want Durst was vergeten dat er nog een microfoontje op zijn kleren gespeld zat omdat-ie die dag werd geïnterviewd door journalisten. Zij waren een zesdelige tv-documentaire over het leven van de miljonair aan het maken voor HBO: The Jinx. En Durst had niet in de gaten dat het microfoontje open stond…  

WATCH: Robert Durst Seemingly Confesses to Having ‘Killed Them All’ in HBO’s The Jinx Finale

De opgenomen bekentenis geeft een nieuwe wending aan een beruchte Amerikaanse moordzaak. Durst is een erfgenaam van een New Yorkse miljonairsfamilie. Hij werd in de afgelopen dertig jaar beschuldigd van drie moorden in drie verschillende Amerikaanse staten. In 1982 verdween zijn eerste vrouw Kathleen McCormack spoorloos. In 2000 werd Dursts beste vriendin Susan Berman dood aangetroffen in haar appartement. En een jaar later werd het lichaam gevonden van zijn buurman Morris Black. Durst gold als verdachte voor alle drie de moorden. Maar voor geen van de drie werd hij veroordeeld, wegens gebrek aan bewijs.

Gearresteerd
Deze week werd de miljonair opnieuw gearresteerd, in een hotel in New Orleans waar hij onder een valse naam probeerde in te checken. Hij had een wapen bij zich. De arrestatie gebeurde vlak voordat het laatste deel van The Jinx werd uitgezonden. Durst wordt nu officieel aangeklaagd voor een van de moorden. Die op Berman. Als hij schuldig wordt bevonden, kan Durst de doodstraf krijgen. Maar dan moet de rechter zijn bekentenis wel genoeg bewijs vinden. 

Bekijk de trailer van The Jinx: 

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst - Critics Spot

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren