Tim van Rij (18) is jongste machinist van Nederland

Tim (18) geeft kijkje in leven als machinist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Ga je deze zomer met de trein? Wie weet bestuurt de achttienjarige Tim van Rij 'm wel. De jongste machinist van Nederland geeft deze week op Instagram een kijkje achter de schermen.

Al op zijn veertiende mocht Tim stage lopen bij de NS. Na een dagje met een machinist te hebben meegelopen wist hij het zeker: dát wilde hij worden.

Na het halen van zijn vmbo-diploma begon Tim aan de opleiding tot machinist. 'Met mijn vijftien jaar was ik de jongste', vertelt Tim aan RTL Nieuws. 'De meeste anderen waren al een jaar of twintig.'

Vorig jaar zomer haalde Tim zijn examen, al moest hij nog even wachten tot hij écht als machinist aan de slag kon: dat mocht pas toen-ie achttien werd. Nu reist hij fulltime door het land. Nieuwsgierig hoe zijn dagen eruitzien? Op Instagram kun je deze week met Tim meerijden. Zónder in te checken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Zo kreeg de 17-jarige Annegien 758.000 volgers of Moet vlogger Willem (18) de cel in na treinsurfen?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren