Aliia heeft langste haar van Letland

Video: Aliia heeft het langste haar van Letland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Als Aliia Nasyrova (27) uit Letland haar haar niet in een vlecht draagt of opsteekt, sleept het over de grond achter haar aan. De lokken van de van oorsprong Russische zijn wel 2,30 meter lang!

Als kind hield Nasyrova al van lang haar. ‘Ik was altijd in de ban van de sprookjesheldinnen met lang haar’, vertelt ze aan Barcroft TV. Haar haar is langer dan zijzelf, dus soms gaat ze er weleens op staan. Buitenshuis zorgt ze er altijd voor dat het is ingevlochten en niet over de grond sleept.

Een extra gezinslid

Op Instagram heeft Nasyrova meer dan 17.000 volgers. Die invloed levert haar een hoop gratis haarproducten op. Ze wast het een keer per week en knipt een keer per maand de dode punten weg. Haar man Ivan vergelijkt haar haar met een gezinslid. ‘Het krijgt meer ruimte in bed dan ik’, vertelt hij. Hij praat ook met het haar. ‘Maar altijd met respect. Soms vraag ik het iets op te schuiven.’

Nog lang geen wereldrecord

Nasyrova’s haar mag dan uitzonderlijk lang zijn, voor een officieel wereldrecord zou ze nog heel wat jaren moeten sparen. Dat staat met 5,63 meter op naam van de Chinese Xie Qiuping. ‘Ik heb niet de droom om in het Guinness World Records-boek te komen’, zegt Nasyrova. ‘Maar ik denk wel dat ik het langste haar van Letland heb.’

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren