Shoe-shi: schoenen van sushi

Sushi wordt shoe-shi: mini-schoenen van rijst en vis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Sushi: dat is toch rijst met een plakje vis erop. Of met vis erin, opgerold in een blaadje zeewier? Klopt. Maar ken je shoe-shi al? Dat is een uitvinding van Yujia Hu. Hij maakt mini-schoenen van sushi.

Yujia Hu Kanye West Yeezy sushi

Yujia Hu is een Chinees-Italiaanse chefkok en kunstenaar. Hij werkt in een sushirestaurant in Milaan. Gelukkig kunnen ook mensen die niet in de Noord-Italiaanse stad wonen van zijn gerechten genieten. Op Instagram deelt hij foto’s van zijn rijstkorrelkunstwerken.
Yujia Hu Fun life slipper sushi

Hu deed een kunstopleiding toen hij op zijn achttiende besloot te stoppen en in de leer ging bij een meestersushichef, vertelt hij aan het tijdschrift SELF. Tien jaar later werkt hij zelf als chef in een Japans restaurant en maakt hij kunstwerken van zijn hoofdingrediënten.
Yujia Hu Stephen Curry sushi

Hu haalt inspiratie uit zijn liefde voor basketbal, sneakers, film en tv en kneedde de rijst al tot gympen en slippers van Nike, Adidas en Fila, Wolverine-acteur Hugh Jackman, Hollywood-piraat Jack Sparrow, basketballer Stephen Curry, mode-ontwerper Karl Lagerfeld en vele anderen.
Yujia Hu Logan Hugh Jackman sushi

Geen rijstkorrel gaat trouwens verloren: na de foto zet Hu zelf zijn tanden in zijn kunstwerk, of serveert hij deze aan een klant.
Yujia Hu Karl Lagerfeld sushi


Yujia Hu Jack Sparrow sushi

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren