Recensie: Gek van Oranje
1.5
Film

Een historische film. Zo kun je Gek van Oranje het beste omschrijven. Want wie kan zich nu nog voorstellen dat Oranje acht jaar geleden in de finale van het WK voetbal stond? Hoe knap die prestatie toen ook was, de film lijkt meer op de positie van Oranje nu: van samenspel is weinig sprake.

Recensie: Black Panther
4.5
Film

Wat Wonder Woman was voor DC Comics is Black Panther voor Marvel: een geslaagde superheldenfilm waarin zowel traditie als vooruitgang wordt omarmd. Het zijn de perfect uitgedachte personages die het verhaal naar een hoger niveau tillen. 

Recensie The Post
4
Film

En jij dacht dat Donald Trump de eerste Amerikaanse president was die niets van de pers moest hebben? Wrong! Topregisseur Steven Spielberg weet in The Post een stoffige krantenredactie om te toveren tot het decor voor één van de grootste Amerikaanse politieke thrillers ooit.

Recensie Maze Runner: The Death Cure
3.5
Film

Na het geslaagde eerste, en wat teleurstellende tweede deel, komt nu eindelijk een einde aan de dwalingen van Thomas en zijn vrienden. Met Maze Runner: The Death Cure krijgt de trilogie een onverwacht explosief einde.

Recensie Darkest Hour
4
Film

Hij wordt gezien als ‘de grootste Brit allertijden’: Winston Churchill. De wijze waarop de premier het Verenigd Koninkrijk door de Tweede Wereldoorlog loodste, spreekt nog altijd tot de verbeelding. In Darkest Hour krijgt Churchill dankzij topacteur Gary Oldman een gezicht. Hij is de spil in deze oorlogsfilm waar woorden als wapen...

2.5
Film

Te veel stopwoorden, aanhalingstekens op de verkeerde plek of woorden dubbel zeggen om ze extra kracht te geven. De columns uit het boek van Paulien Cornelisse zijn bewerkt tot een voorspelbare romantische komedie waarin deze foutjes allemaal voorbij komen.

 

Call Me by Your Name
4.5
Film

Lovende kritieken, een rits aan prijzen en een nieuwe, jonge Hollywood-ster. Het Italiaans-Amerikaanse drama Call me by your name heeft al heel wat opgeleverd. En terecht: de film over een vakantieliefde tussen twee jongens broeit van liefde. 

Recensie The Greatest Showman
3
Film

Spektakel, dat biedt The Greatest Showman zeker. Toch is deze waargebeurde musicalfilm over het leven van entertainer Phineas Taylor Barnum zelf not the greatest show.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Beste boeken

5

Buiten woedt een orkaan, binnen valt de stroom uit.

boek, recensie, leeslijst, hermans
5

Scholieren.com-blogger Mette geeft om de week een leeslijsttip.

De onervarenen van Joke van Leeuwen
4.5

Scholieren.com-blogger Mette geeft om de week een leeslijsttip.

Beste Games

5

Nathan Drake gaat voor de laatste keer op schattenjacht. Dat wordt gevierd met een groots avontuur.

4.5

Na een geweldige eerste game valt het nooit mee om een tweede te maken die net zo in de smaak valt.

4.5

In Mario & Luigi: Paper Jam moet prinses Peach natuurlijk weer eens gered worden.

Beste films

5

La La Land is de grote winnaar geworden bij de jaarlijkse uitreiking van de Golden Globes, de belangrijke prijzen van de filmpers in Holly

recensie Coco
5

Een animatiefilm over sterven en de dood. Dat klinkt loodzwaar.

Call Me by Your Name
4.5

Lovende kritieken, een rits aan prijzen en een nieuwe, jonge Hollywood-ster.

Beste apps

Kitchen Stories
5

Wil jij je familie met kerst een uitgebreid diner voorschotelen maar heb je weinig ervaring in de keuken?

Arrow Launcher
4

Tussen alle apps op je telefoon is het soms even zoeken naar de juiste. Arrow Launcher helpt je daarbij.

Rijmcomputer
3.5

Het Sinterklaasfeest komt er weer aan, en je wilt natuurlijk niet met lege handen staan.

Recensies