Junior Company en ISH - Grimm foto Michel Schnater-54-edit.JPG
4
Theater

Waarom kiezen tussen klassiek en hiphop als het ook allebei kan? Dat moeten de makers van GRIMM hebben gedacht. Het resultaat? Een spectaculaire dansvoorstelling waarbij je ogen tekort komt.

3
Film

Twee tuinkabouters ( gnomes in het Engels) verslaan samen met een beroemde detective een slechterik en leven nog lang en gelukkig. In het kort is dat het verhaal van de animatiefilm Sherlock Gnomes. Dat klinkt als een sprookje maar is het ook leuk om anderhalf uur naar te kijken?

Rampage: Big Meets Bigger
3.5
Film

Heb jij alle delen van King Kong gezien én ben je gek op actiefilms? Dan mag je Rampage: Big meets Bigger echt niet missen. Groot is groter dan ooit in deze film over reusachtige dieren die de straten van Chicago terroriseren.

Pacific Rim
3
Film

Torenhoge robots die het tussen wolkenkrabbers opnemen tegen gigantische monsters: dat is Pacific Rim. Vijf jaar na de eerste film draait nu Uprising in de bioscoop en dat levert weer een hoop indrukwekkende vechtpartijen op.

pieter
4
Film

Meer dan honderd jaar geleden verscheen het eerste boek over Peter Rabbit. Een eigenwijs konijn dat het geregeld aan de stok heeft met buurman McGregor. Dat hij nog hartstikke bij de tijd is laat deze nieuw animatiefilm zien. Die zit vol grappen die alles behalve kinderachtig zijn.

4
Film

Is in de toekomst alles mogelijk? Volgens topregisseur Steven Spielberg, die het boek Ready Player One van Ernest Cline verfilmde, niet. Tenminste, niet in de échte wereld. Virtueel kan wel alles.

My First Highway
3
Film

Domme dingen doen hoort er nou eenmaal bij. Maar als de zestienjarige Benjamin tijdens een familievakantie in Spanje tot over zijn oren verliefd wordt, maakt de Vlaming het wel heel bont. In My First Highway vliegt hij high op hormonen (en wat flessen drank) finaal de bocht uit.

I Call My Brothers
4
Theater

Opgezweept door vrolijke muziek met Arabische invloeden dagen Amor en zijn vrienden elkaar uit in een dance battle. Maar dan klinkt er een explosie, zie je vuur en zoekt iedereen dekking. In I call my brothers kruip je in Amors hoofd waar chaos, angst en boosheid in razend tempo om voorrang vechten.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Beste boeken

5

Buiten woedt een orkaan, binnen valt de stroom uit.

Liefdesbrieven aan de sterren van Ava Dellaira, boek, recensie
4.5

Schrijf een brief aan een overleden persoon. Deze opdracht krijgt Laurel voor Engels.

4.5

Kun je verliefd zijn op meerdere mensen tegelijk? Op een zonovergoten Grieks eiland worstelt Jakob met die vraag.

Beste Games

5

Nathan Drake gaat voor de laatste keer op schattenjacht. Dat wordt gevierd met een groots avontuur.

Overwatch recensie
4.5

In Overwatch zet je de superkrachten van verschillende helden in om online een vijandig team te verslaan.

4.5

In Firewatch speel je als de eenzame boswachter Henry. Niet de meest voor de hand liggende baan voor een spannend spel.

Beste films

recensie Coco
5

Een animatiefilm over sterven en de dood. Dat klinkt loodzwaar.

Call Me by Your Name
4.5

Lovende kritieken, een rits aan prijzen en een nieuwe, jonge Hollywood-ster.

Recensie: Black Panther
4.5

Wat Wonder Woman was voor DC Comics is Black Panther voor Marvel: een geslaagde superheldenfilm waarin zowel traditie als vooruit

Beste apps

5

Er zijn genoeg apps te vinden waarmee je documenten op je smartphone kunt maken.

5

TransferWise is een app die het mogelijk maakt om geld over te maken naar een buitenlandse bankrekening zonder extra ‘verborgen’ kosten.

5

Heb jij aan het eind van je geld steevast een stuk maand over? Dan is de app Spendee onmisbaar op jouw telefoon.

Recensies