school

Blog

Met een optimistisch gevoel ga ik naar het mentorgesprek. Achten en negens stralen tussen mijn enige vijf voor gym. Ik verwacht de woorden: 'Je mag volgend jaar naar de havo’, te horen. Maar het tegenovergestelde was waar.

Lees meer
Blog

Je kent het wel: de docent kondigt wéér een toets aan… Maar dit keer is het een facultatieve: je mag kiezen of je ‘m maakt. En wat zie ik dan? Leerlingen die klaar zitten met hun rekenmachine om te berekenen wat het voordeligst is voor hun gemiddelde: dat is immers wat telt.  

Foto facepalm standbeeld

‘Ik heb niet gefaald, ik heb tienduizend manieren gevonden die niet werken’, zei Thomas Edison ooit. Hij werd wereldberoemd als uitvinder, doordat hij leerde van zijn fouten. Met deze tips van faalkundige Remko van der Drift kun jij dat ook.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Na jarenlang zwoegen heb je het achter de rug. Of de examens echt goed gingen is af en toe lastig in te schatten, dus de spanning voor de uitslag kan nogal hoog oplopen. Hier zeven tips om de tijd tot het telefoontje zonder zenuwen door te brengen!

Lees meer

Vmbo-leerlingen op het OSG Sevenwolden in Joure en het Carolus Clusius College in Zwolle zitten flink te balen. Na weken zwoegen werd hun eindexamen aardrijkskunde door de onderwijsinspectie ongeldig verklaard. De reden: ze hadden ten onrechte een bosatlas op tafel liggen.Lees meer