David Hogg

David Hogg (17) deed de afgelopen dagen vaak het woord namens de leerlingen van de Amerikaanse school in Parkland waar de schietpartij plaatsvond. Op social media gaat nu het gerucht dat hij geen getuige maar een acteur is.

Brandweer

Bij een brand in Rotterdam zijn dertien mensen gewond geraakt. Een heel aantal moest in het ziekenhuis worden behandeld.

strenge scholen

Hoe strenger een middelbare school, hoe beter de resultaten. Dat blijkt uit onderzoek naar middelbare scholen van RTL Nieuws.

Foto: Hasbro

Tegenspelers die de boel altijd bedonderen bij Monopoly? Er is nu een variant waarbij valsspelen moet, en zelfs wordt beloond. Maar... het moet wel stiekem.

Foto: ANP

Donald Trump is tevreden over zichzelf, roept op tot eenheid, en zet zijn harde koers voort. Dat liet hij weten in zijn eerste State of The Union.

Foto: Pixabay

Mocht het oorlog worden in Nederland, dan kunnen binnenkort behalve jongens ook meisjes worden opgeroepen worden voor militaire dienst. Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt voor.

perfectionisme

Goed scoren op school, onder vrienden, op social media en in de sportschool. Jongeren zijn tegenwoordig perfectionistischer dan ooit.

inbreker

Sommige inbrekers zijn wel heel erg brutaal. Zoals een 28-jarige Amsterdammer die afgelopen dinsdag in Haarlem een slotenmaker in de arm nam om een deur open te maken.

Groeispurt astronaut blijkt meetfout

Niet 9 maar 2 centimeter bleek de Japanse astronaut Norishige Kanai in de ruimte te zijn gegroeid. Vandaag bood hij zijn excuses aan voor zijn ‘nepnieuws’.

Na brand nu modderstroom

Na maandenlang kampen met grote bosbranden, wordt Californië nu bedreigd door gevaarlijke modderstromen. 13 mensen kwamen al om het leven.

psychologie jongeren

'Psychologie zou een vak moeten zijn op school', stelde Josefien (17) tijdens een lezing die zij hield over het onderwerp.

campagne unicef

In Syrië en de omliggende landen zijn 8,5 miljoen kinderen afhankelijk van noodhulp. Nu de winter nadert, krijgen zij het extra zwaar. UNICEF Nederland trekt daarom opnieuw aan de bel en start vandaag een nieuwe campagne voor hulp.

Dat was een verrassing: verdachten op een politiebureau in Den Haag mochten zaterdagavond hun schoen zetten. De volgende ochtend waren ze waarschijnlijk minder blij.

despacito-zanger naar nederland

Des-pa-cito! Als je het leest zit deze mega zomerhit waarschijnlijk alweer in je hoofd. En ben je het liedje keihard aan het zingen.

britse jongens gearresteerd

In Groot-Brittannië zijn afgelopen zaterdag twee 14-jarige jongens gearresteerd. Zij worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag. De arrestatie vond plaats in Northallerton, een klein stadje in North Yorkshire, in het Noorden van het land.