Blog

Ik heb een jaar lang met veel plezier blogs geschreven voor 7Days. Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan dit bloggen voor mij. 

zomerse prikborden
Blog

Wioeh, de vakantie zit er weer aan te komen. Op pinterest komen altijd superleuke zomerse creaties voorbij, alleen zijn de meeste daarvan lastig om te maken. Deze prikborden zijn super makkelijk om te maken en wat mij betreft pinterest-waardig.  

festivals
Blog

Pinkpop of de Zwarte Cross. Je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien ben je er zelf wel eens geweest. Leuke muziek, lekker eten en een goede sfeer. Maar ook pogingen om wc-rollen subtiel mee te brengen naar het toilet en dansmoves die afkomstig lijken van een of ander buitenaards wezen. Op zo’n festival is veel te doen en het voelt een...

Blog

Tot middenin de nacht doorwerken aan een verslag waar je veel te laat aan bent begonnen. Of nog éééven een veel te leuke serie afkijken. Het gaat allemaal ten koste van je slaap. En dat terwijl je de volgende morgen gewoon weer vroeg op moet staan om naar school te gaan. Vermoeiend.

Blog

Het einde van het schooljaar komt steeds dichterbij. Alleen zit ik er dit jaar niet zo rustig bij, ik heb overgangsstress. Na heel wat toetsen flink verknald te hebben bestaat mijn cijferlijst uit te veel rode cijfertjes. Ik reken precies uit wat voor cijfers nodig zijn om mijn gemiddelde op een voldoende te krijgen. Er zijn momenten dat ik in...

Blog

Shop till you drop! Het is superleuk om samen met je vriendinnen een dagje te gaan shoppen en je hele banksaldo leeg te plunderen. Helaas is het niet altijd feest en komen er ook flink wat irritaties bij kijken.

Blog

Terwijl ik druk aan het zoeken was naar mijn schoenen die altijd door het hele huis verspreid liggen, rent mijn moeder gestrest de kamer binnen. ‘Waar is mijn tasje, waar zijn de autosleutels’. Ondertussen ren ik trap op en af. Nog altijd op zoek naar mijn schoenen. 

Blog

Verdieping 1, verdieping 2. Langzaam komen ze voorbij. De seconden die ik in de lift zit lijken uren te duren. Op zo’n moment spoken er de meest gruwelijke en dramatische scenario’s door mijn hoofd. Zo snel ik kan sprint ik de lift uit om even rustig adem te kunnen halen.

Blog

Ik woon sinds de zomervakantie buitenaf, buiten het dorpje waar we eerst woonden. We kwamen in een dramatische bouwval, waar hard een likje verf en wat flinke veranderingen nodig waren. Het was bijna onleefbaar. 

Dominique's ideale Netflix-serie: een combinatie van Jane the Virgin en New Girl
Blog

Na een lange dag school, wil ik als ik thuis kom het allerliefst lekker op de bank neer ploffen en zo snel mogelijk Netflix aanzetten. Lekker relaxed genieten van alle drama’s en alle chaotische leventjes.

PacMan: irritaties alom!
Blog

Weinig spelletjes zijn zo verslavend als Pac-Man. Iedereen voelt zich weleens het hongerige gele bolletje, dat voedsel probeert te pakken en achterna wordt gezeten door spookjes. Een ware gameklassieker. Maar wel eentje die een hoop irritaties met zich meebrengt. 

valentijnsdag liefde zoenen
Quiz

Het is Valentijnsdag! Misschien heb jij enorm veel zin in zoetsappig geneuzel, of lijkt zelfs een wortelkanaalbehandeling je prettiger dan deze zuurstokroze dag van de liefde. Maar hoe je het ook wendt of keert: wie Valentijnsdag snapt, komt beter...

schooladvies citotoets
Blog

Hup, na groep acht moet je vaak meteen een definitieve schoolniveaukeuze maken, zonder even geproefd te kunnen hebben aan dat vmbo, die mavo, die havo of dat vwo. Is dat niet eigenlijk heel stom? Ik vind dat iedereen het recht moet hebben om eerst goed kennis te maken met de middelbare school. Zodat je jezelf eerst kunt bewijzen voordat je een...

hyves
Blog

Een tijdperk geleden bestond er Hyves. En wie verlangt er niet stiekem terug naar de tijd van krabbels, buddy pokes en buzz? Maar vergeet niet: veel typische Hyves-dingen hebben we nog steeds op andere social media. In meer of mindere mate. 

Blog

Het is winter. Dus hup, die dikke winterjas aan, een extra dikke sjaal om, een paar wanten aan en natuurlijk een lekker warme muts op die je helemaal over je hoofd trekt. Om vervolgens als een pinguïn waggelend je fiets te pakken. En zo de kou te trotseren.

feestdagen december afkicken
Blog

De schaal met oliebollen is leeg, al het vuurwerk is afgestoken en iedereen ligt snurkend op de bank te slapen. Sinterklaas, kerst en oudejaarsdag zijn allemaal voorbij gevlogen. Nu is het toch echt weer januari. Geen feestdagen meer, bijna geen lekker eten meer: dat wordt afkicken.

Blog

Tussenuren hebben we allemaal weleens. En hoe prettig zo'n uurtje niksen ook lijkt: op het moment dat het zover is, kun je je stierlijk vervelen. Daarom hier zeven tips om je tussenuur te doorstaan. 

Blog

Vroeger wilden we er allemaal wel één. Zo'n schattig, pluizig konijn. Je vindt ze een paar dagen leuk en hebt het daarna eigenlijk alweer gezien. Je blijft achter met de vervelende taak de konijnen te voeren en het hok uit te mesten, wat je niet altijd doet. Niet zo raar dat een konijn ook eens de wereld buiten zijn hok wil leren kennen. De...

Blog

Elke scholier moet er één of twee keer per week aan geloven. De één vindt het fantastisch, de ander kan wel door de grond zakken. Zowel klasgenoten met tomatenhoofden en zweetvoeten lopen de gymles uit, als leerlingen die er nóg zo fris en fruitig uitzien dat je amper kunt geloven dat ze daadwerkelijk gegymd hebben.

opa oma bejaardentehui
Blog

Misschien heb je regelmatig geen zin om op even langs te gaan bij je opa en oma. Misschien houd je je liever bezig met social media dan met die oudjes. Maar vergis je niet! Er zijn genoeg redenen om ze toch even een bezoekje te brengen. Zelfs dankzij die social media…

Blog

Niet te laat komen, niet je mobiel gebruiken tijdens de les en al helemaal niet spijbelen, want dan mag je nablijven. Allemaal regeltjes die op elke school voorkomen. Het wordt tijd dat er op school wat dingen veranderen. Hier vijf regels die de scholen volgens mij zouden moeten invoeren om onze concentratie en onze prestaties te verbeteren: ...

Blog

Scheuren door de bochten met het gaspedaal goed ingedrukt, heerlijk. Zoveel mogelijk rondjes rijden, zo hard mogelijk gaan en slippen in de bochten. Ik zou mijn broertjes weleens laten zien wie bij ons thuis de échte racekoningin is.

schoolfoto klassenfoto
Blog

Vandaag is dé dag. Als je uit bed stapt ontdekt je alleen dat je een bad hair day hebt. Nog een probleem: trek je een lange broek aan of toch beter een korte? Je haalt je hele kledingkast overhoop, trekt acht verschillende setjes aan waarvan er zeven in een hoek van de kamer belanden en maakt je zo mooi mogelijk. Alles voor de...

Wiskunde Academie
YouTeach

In de rubriek YouTeach vertellen lezers van 7Days elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgt. Deze week: Dominique (15) over WiskundeAcademie.

Blog

Is de zomervakantie amper (of nog niet eens) voorbij, maar verbaas je je alweer over de bijzondere types die er op jouw school rondlopen? Denk dan maar even terug aan de vreemde vogels die afgelopen zomer op de camping stonden...

Blog

De deur slaat dicht, voor de allerlaatste keer. Je stapt de auto in en kijkt nog even naar de kamer waar je misschien wel je hele leven in geslapen hebt en de buurkinderen met wie jij altijd verstoppertje speelde. Dan vertrek je toch echt, op naar een nieuw huis.