blog straatwerver
Blog

Ongeveer vier maanden geleden besloot ik dat het tijd was om een baantje te zoeken. De jaren daarvoor zat ik maar op de bank naar mijn rekeningen te kijken. Die moesten betaald worden, en heel snel!

piercings
Blog

Niet precies zo worden als je ouders. Dat is de wens van iedere tiener, toch? Lekker anders, lekker alternatief, lekker jezelf. Dat mag toch gewoon?

proefwerkweek blog
Blog

Terwijl de meeste eindexamenkandidaten inmiddels weer terug zijn van hun (welverdiende) eindexamenreis en de helft van Nederland zijn boeken aan het inleveren is ben ik nu keihard (kuch) aan het blokken voor mijn proefwerkweek.

blog kamperen
Blog

'Kamperen'. Vrijwel altijd als ik dit woord uitspreek zie ik bedorven gezichten die een 'ugh'-kreet uitslaan. Waarom? Dat vraag ik me dan altijd af, want kamperen kan best leuk zijn. Hier zeven redenen waarom kamperen helemaal niet 'ugh' hoeft te zijn.

blog kermis
Blog

In eerste instantie had ik altijd een bloedhekel aan de kermis, maar toen ik er een keer de tijd voor nam viel het eigenlijk best mee. Daarom zette ik vijf dingen op een rijtje waarom de kermis zo slecht nog niet is.

blog guilty pleasures
Blog

Afgelopen weken was bijna heel Nederland en België, ook al durfde niet iedereen het toe te geven, in de ban van Temptation Island.

museum
Blog

Ooit vertelde een vriendinnetje mij dat haar ouders voor haar een museumjaarkaart hadden aangeschaft zodat ze cultureel konden doen. Toen we keken op die museumjaarkaart zagen we dat hij allang verlopen was. En ze had hem niet een keer gebruikt.

Schoolblog

Regelmatig worden er schoolgenootjes van mij wakker gemaakt door geïrriteerde docenten. In wéér zo'n saaie les. Om dit toch altijd gênante scenario te voorkomen, zijn hier zeven tips om nooit meer in slaap te vallen op school. Vaarwel, verveling!

Blog

Vorig jaar besloot ik dat het supergaaf zou zijn als ik een tweede, extra vreemde taal zou kiezen in mijn pakket. Dan pas je tenminste écht goed in het plaatje van zo’n internationale burger. Tenminste, dat is wat ik tegen iedereen zei.

Blog

Tegenwoordig bestaat de muziekwereld uit 'streamen', 'downloaden' en 'offline muziek beluisteren'. Maar door dat laatste begin ik mij af te vragen hoe muziek luisteren vroeger ging. Gewoon, toen alles nog écht offline was.

Blog

Het lijkt altijd zo makkelijk, puber zijn. Geen zorgen over school, hoe je eruit ziet of wat dan ook. Toch? Tenminste dat dacht ik vroeger altijd. Totdat ik kennis maakte met iets dat in mijn ogen pas van belang zou moeten zijn zodra je de dertig hebt gepasseerd.

open dag school
Blog

Twee keer per jaar worden bij mij op school de ramen gelapt. Eén keer vlak na de zomervakantie om alle leerlingen welkom te heten en rond januari of februari als het weer tijd is voor de open dag.

Blog

Tegenwoordig heb ik drie wekkers naast mijn bed staan. Eén gaat om 7:00 uur af, één om 7:15 uur en één om 7:30 uur. Nadat ze  alle drie zijn afgegaan, snooze ik nog steeds twintig keer om dan om 8:00 uur uit mijn bed te stappen, snel wat kleren aan te gooien, een boterhammetje naar binnen te proppen en op mijn fiets naar school te gaan. 

Blog

Elk jaar moeten heel veel Nederlandse jongeren een belangrijk besluit nemen: hun profielkeuze. Een soort bron van stress die eigenlijk pas later echt gaat stromen, omdat je profielkeuze het begin is van een reeks schijnbaar allesbepalende beslissingen.

Blog

Laatst stond er bij ons thuis op het aanrecht opeens een flesje water met daarop de tekst: 'meer zuurstof'. In het kader van gezondheid en het biologische veganisme van nu lijkt het natuurlijk hartstikke slim om zoiets op een flesje water te zetten. Hier was ik het echter niet helemaal mee eens. Ik ging op zoek naar de zeven ongeloofwaardigste...

volwassenheid
Blog

Als vierdeklasser kun je op mijn school een zogeheten brugklasmentorassistent worden. Op die manier hebben brugklassers een bovenbouwer om mee te praten.  En dat lijkt natuurlijk een klein verschil: die brugklassers van meestal net twaalf en 'stoere' vierdeklassers van meestal vijftien of zestien. Maar schijn bedriegt.

asielzoekers sport
Blog

Alweer even geleden zwom er plotseling een vreemde jongen in 'ons' zwembad. Mijn clubgenoten en ik hadden hem nog nooit gezien, maar wel over hem gelezen.  Hij was een Syrische vluchteling, die in zijn thuisland nationaal kampioen was. Zoals deze jongen bij ons kwam zwemmen, zouden veel meer asielzoekers of vluchtelingen zich in andere...

Blog

Ieder jaar is het weer zover: het gevreesde verlanglijstje dat voor die lieve goede sint gemaakt moet worden. Deze uit zes stappen bestaande exercitie ondergaat bijna iedereen bij het maken van zo’n lijstje:

Blog

Vier jaar geleden was er in ons gezin hoge nood voor een gezellig hondje erbij. Maar omdat mijn ouders er hevig tegenop zagen om een puppy helemaal op te voeden, besloten wij een hond uit het asiel te halen.

justin bieber fans passie obessie
Blog

Het gebeurt meestal in een fractie van een seconde. Het moment dat iets waar je een passie voor hebt, opeens een obsessie wordt. Dat je iets wat jij geweldig vindt, opeens niet meer kunt loslaten. Alsof het niet meer leuk is.

Blog

'Sorry, sorry. Ik zal het nooit meer doen.' Waarschijnlijk heb jij dit vroeger heel vaak gezegd toen je iets fout deed, wat niet had gehoeven. Nou, ik kan je vertellen: je bent niet de enige. En daarmee bedoel ik niet dat je buurmeisje waarschijnlijk heel vaak hetzelfde heeft gezegd. Om een voorbeeld te nemen dat iedereen kent: onze eigen...

politieke slogans motto's verkiezingsspreuken
Blog

Waarschijnlijk ken je er wel een paar. Allemaal lijken ze op elkaar, bewust of onbewust. En allemaal hebben ze vrij weinig inhoud: de slogans en motto's van politieke partijen. Die volgens mij allemaal aan de hand van een of andere checklist gemaakt zijn.

manners makyth man
Blog

Bij het avondeten krijg ik tegenwoordig bijna elke dag een bepaald zinnetje te horen. Een ritueel lijkt het wel: 'Jeanine, haal die ellebogen eens van tafel!' En als ik mijn ellebogen dan nog even laat rusten: 'Dit zijn toch geen manieren!'

geen wifi vakantie
Blog

Als je op vakantie bent, is een van je grootste vrienden helaas vaak thuisgebleven. Je zit op een camping, in een huisje of hotel zonder ook maar een half streepje wifi. Hier zeven tips om toch nog een beetje te kunnen genieten van je zomervakantie.

vakantie auto ouders inpakken achterbak kofferbak
Blog

Vlak vóór we op vakantie gingen, was het nog een handig excuus. Zuchtend reageerden mijn ouders op mijn zoveelste verzoek om niet thuis te hoeven eten of slapen. 'Waarom moet ik nú per se thuis zijn?' reageerde ik. 'Ik moet straks drie weken lang met jullie op vakantie, dan beloof ik dat ik niet bij iemand anders zal slapen.' Ze hadden vast...

Blog

Midden in de laatste proefwerkweek was ik op een feestje. Een feestje omdat iemand z'n diploma had gehaald. Na zes jaar lang op school te hebben gezeten, bleek dat die paar laatste toetsen voldoende waren gemaakt om zo'n belangrijk papiertje te krijgen. Is dat iets wat ik ook wilde? Mwah.

Blog

Afgelopen tijd heb ik gemerkt dat mijn spullen een estafette met elkaar doen. Precies op het moment dat ik een long-lost object weer gevonden heb, verdwijnt er weer een ander, toch wel belangrijk eigendom van mij.

Blog

Het was ineens groot nieuws: 'Nederlandse scholieren zijn ongemotiveerd en lui'. Om eerlijk te zijn, was ik niet geschokt, en mijn medescholieren ook niet echt.

Blog

Voor Danny, een immens grote voetbalfan, kwam het hard aan na een paar desastreuze wedstrijden van ‘zijn’ elftal. Ze hebben te slecht gespeeld en mogen niet meedoen met het EK voetbal. De droom is voorbij. Alsof niemand nog in ons elftal gelooft. 

Schoolblog

Het gebeurt vlak voor de pauze, op de trap naar de kantine. Ik krijg een harde stoot in mijn gezicht en kukel nog net niet van de trap af. De dader blijkt geen levend mens, maar een rugzak. En niet zomaar een. Het gigantisch grote exemplaar dat gevreesd wordt door bijna iedereen die in de tweede of hoger zit: de brugzak. Zo’n immens grote met...

Blog

Zoals 2016 het Jaar van het Boek is, was 2015 volgens mij het Jaar van de YouTuber-boeken. Bijna iedere maand kwam er wel een BIG ANNOUNCEMENT-video uit omdat er weer eens een YouTuber een boek had geschreven.

Prince, David Bowie, Johan Cruijff, Alan Rickman
Blog

Afgelopen januari overleed Alan Rickman (Snape in de Harry Potter-films).  Een paar dagen daarvoor stierf David Bowie. En dat zijn niet de enige beroemdheden die in de eerste paar maanden van...

Blog

Het is tegenwoordig helemaal hip om op felgekleurde fietsen met veel te dunne bandjes rond te rijden. Of in een te strakke legging rondjes te rennen in het park. Er komen immers lange dagen op het strand aan. Het ultieme doel: een strak lichaam waar je bikini of zwembroek net zo goed staat als bij het fotomodel op de website waarop je 'm kocht...

Blog

In de eerste zaal in het Stedelijk Museum loopt een man langzaam op ons af. Eenmaal op een meter afstand zingt hij ons toe. Niet zomaar een liedje, maar getallen en letters in een enorm langzaam tempo. In de tweede zaal krioelt een man uiterst traag over de grond. Zijn haar is statisch. De bezoekers vragen zich af of dat rollen wel hoort.

...
Schoolblog

Van maandag tot en met vrijdag stap ik met een tas vol boeken op mijn fiets. Sommige boeken zijn inmiddels al een aantal jaren in gebruik, wat je duidelijk kunt zien. Maar klopt alles wat deze stokoude boeken mij vertellen, dan nog wel?

Blog

Net als de meeste Nederlanders ben ik 2016 begonnen met een dieet. Toch denk ik dat mijn dieet een beetje anders is dan gemiddeld. Het doel is niet om de kerstkilo’s er af te halen, maar om zo veel mogelijk ketchup te eten.

Blog

Op een nietszeggende zaterdag heeft ons gezin laatst afscheid genomen van een familielid: onze geliefde beeldbuis-tv. Onze mooie oude DikBil is ingewisseld voor een platte-heel-veel-inch-dus-zal-wel-goed-zijn-smarttv. Maar wennen aan die nieuwe lukt maar niet.

Blog

'Sommige toeristen denken dat Amsterdam een zondige stad is, maar in feite is het een vrije stad. En in de vrijheid vinden veel mensen de zonde.' Zo beschreef John Green onze hoofdstad op een gegronde wijze. Toch, lieve toeristen in Amsterdam, vraag ik me weleens af of jullie hier zijn voor de vrijheid of voor de zondes.