Blog

Tegen beter weten in, ging ik een aantal dagen geleden naar de bioscoop om me te vergapen aan de emoji-film. Het was erger dan ik ooit had durven dromen. 

Blog

Hoewel iedereen zegt dat ik ver weg moet blijven van The Emoji Movie, kan ik de verleiding niet weerstaan om er toch heen te gaan. Een moreel dilemma volgt.

Blog

Een jongen speelde gitaar in het park en daar vonden wij wat van.

Blog

Ten onder gaan we sowieso, maar laat het niet aan Hoog Catharijne zijn. 

Blog

Het is beangstigend hoeveel mensen erin slagen de basis van de Nederlandse taal te verwaarlozen. Hoe lastig het soms ook is, 't Kofschip is geen keuze.

Blog

Laten we eens stoppen met jongeren bewieroken die een boek hebben geschreven. Ze kunnen er niets van en zullen er later last van hebben.

Blog

Omdat ik een naar mens ben, is het klagen over de Instagramactiviteiten van anderen één van mijn favoriete bezigheden. Maar hoe belachelijk het medium ook is, we hebben het op een bepaalde manier ook nodig.

varken
Blog

Afgelopen week bleek dat varkentjes in slachthuizen eigenlijk heel zielig zijn. Op undercoverbeelden was te zien dat de dieren in een slachthuis in België zwaar mishandeld werden. ‘Slachthuis blijkt gore martelkamer’,...

Stemmen tellen bij de verkiezingen
Blog

Miljoenen mensen hebben woensdag gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen. En al die miljoenen stemmen moesten 's avonds, na negen uur, worden geteld. Met de hand. En omdat ik toevallig geen leven heb, was ik een van die mensen die al jullie stemmen ging tellen.

Blog

'Doe normaal', schreef Mark Rutte deze week in een open brief aan alle Nederlanders. Ons land zou zijn vervallen in een staat van chronische hufterigheid en de oplossing zou zijn om met zijn allen normaal te doen. Daarin maakt Rutte volgens mij een enorme fout....

youtube
Blog

Iedereen en zijn moeder gebruikt YouTube. Voor nagellaktutorials, om te luisteren naar een zesjarig joch dat Minecraft speelt of naar een boze Britse man die een halfuur over films praat. Vooral kinderen en jongeren besteden meer en meer tijd aan het videoplatform dan aan televisie of buitenspelen. Hoe kunnen journalisten dan in hemelsnaam geen...

Schooltips

Regenboog-WordArt, te grote plaatjes van te lage kwaliteit, lettertype Comic Sans… het is slechts een greep uit de oceaan aan zonden wat betreft PowerPoint-presentaties. Maar helaas beoordelen de meeste leraren je ook op 'verzorging van de presentatie'. Daarom hieronder 7 tips voor het maken van een PowerPoint.

sherlock, season, four
Blog

(Let op: deze recensie bevat spoilers.) 

Na jaren wachten verschenen er afgelopen weken drie splinternieuwe afleveringen van de BBC-serie Sherlock. En die vielen voor veel fans enorm tegen. Waar ging het mis? Hoe konden ze zo géén recht doen aan voorgaande seizoenen? 

Blog

Het is altijd wat, met die Giel Beelen. Laatst was iedereen boos op hem omdat hij iets racistisch had gezegd. Nu is iedereen boos omdat de beste man ‘een paar ton te veel' zou verdienen. Waarom al deze vijandigheid? Laten we ook eens aandacht besteden...

Blog

Onze buurman heeft zoals elk jaar een sinterklaasvlag gehesen. ‘We moeten in opstand komen,’ zei mijn vader laatst. Een kerstster hangt nu als stil protest al weken voor ons raam. We hebben gezworen nooit meer Sinterklaas te vieren.

Blog

Er is veel te zeggen in een column over wat er vannacht is gebeurd. Ik kan het gaan hebben over de ijzige kilheid op straat deze ochtend, over de verwarring onder de mensen die ik ken, over een vorm van sprakeloosheid die me nog niet eerder bekroop of over dat het uiteindelijk ‘noch onze verantwoordelijkheid noch ons probleem is’. Maar voor nu...

Blog

Het was het eerste blog dat ik ooit schreef voor 7Days: je toekomst samenvatten op een lijstje. Het ging over een opdracht voor mijn studiekeuze. Ik zat in de vijfde klas en was gefrustreerd door de decaan, die ons liet geloven dat je alles kunt voorzien. Nu, twee...

Blog

Veel fans liggen al maanden te spartelen om de opening van de film Fantastic Beasts And Where To Find Them. Begrijpelijk, want er is al een tijdje geen nieuwe Potterfilm uitgekomen. Maar is dit nieuwe verhaal wel wat we willen?

Let's YouTube  tentoonstelling recensie

Zit je elke middag met je laptop op schoot te browsen door het oneindige aanbod YouTube-video’s? Bestaat jouw kledingkast alleen nog maar uit T-shirts met de logo’s van je favoriete kanalen? Droom je van een carrière als vlogger? Dan is de tentoonstelling Let’s YouTube in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wat voor jou.

Blog

Nooit keek ik er zó naar uit om het koud te hebben. Niet alleen omdat ik houd van zachte truien, kopjes soep en ruzie over chocoladeletters. Ik koester de winter, omdat ik vrees dat het op een dag niet gek zal zijn dat het twintig graden is in november.

Blog

Sinds ik op kamers in Utrecht woon, heb ik geen tv meer. Ik dacht dat ik de publieke omroep zou missen, maar het leven is er alleen maar beter op geworden. De NOS praat me niet langer schuldgevoelens aan, ik hoef me niet meer te ergeren aan al die achterlijke reclames en ik houd zo veel tijd over.

Blog - Dossier terrorisme

Toen in Nice een man met een vrachtwagen vorige maand 85 mensen ombracht, zat ik met vrienden te praten. Een van hen onderbrak plotseling het gesprek: 'er is weer een aanslag gepleegd in Frankrijk.' Het was even stil, tot iemand zei wat iedereen dacht: 'oh, oké.'

Blog

Dit najaar komt de langverwachte game Battlefield 1 uit. Een shooter die zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog. De trailers beloven veel actie en explosies. Maar waar zijn de loopgraven, de saaie beschermde plekken waar soldaten weken zaten te wachten? En moet je zoiets verschrikkelijks als een oorlog wel uitbuiten tot een game? 

Blog

Op een terrasje zitten twee meisjes aan een tafeltje. Hun handen omklemmen een dampend bruin papieren bekertje en ze praten heel interessant tegen elkaar. Een van hen draagt een muts, de ander een sjaal. Het is 26 graden.

Blog

Tijdens een familiewandeling op de hei in Bussum vond ik een groene rups die op een gele bloem zat. Het was 2006. Scoubidoutouwtjes waren op het journaal omdat ze giftig zouden zijn, Freek Vonk bestond nog niet. Niet dat ik wist althans. Ik kreeg mijn eerste huisdier.

Blog

'How the fuck did this happen?', was het eerste wat ik las op de ochtend waarop de Brexit een feit was. Dat toen nog cryptische bericht stond in een Facebook-groep waar ik lid van ben. Eerst dacht ik dat de groep gehackt was. Daarna dat er een aanslag was gepleegd.

Blog

Facebook wil graag dat mensen zo lang mogelijk in de Facebook-app (of op Facebook.com) blijven. Hiervoor moet het bedrijf alles wat ervoor zorgt dat mensen de app of site willen verlaten, proberen uit te schakelen. Maar is dat niet een beetje eng?

Blog

Mark Rutte, prins Willem-Alexander... Je hoort mensen het de laatste tijd best vaak hebben over ‘onze manier van leven’. Onterecht, want dat is iets wat volgens mij helemaal niet bestaat.

Blog

Zijn gameverslavingen het nieuwe Grote Kwaad? Zullen over een paar jaar de gordijnen in alle jongensslaapkamers dag en nacht gesloten blijven terwijl de echo’s van virtuele mitrailleurs door de kinderloze straten galmen? Nee hoor, zo erg is het allemaal niet. Maar je gamegedrag in de gaten houden kan geen kwaad.

Blog

Vroeger, toen alles beter was, toen alles makkelijker was, toen we met z'n allen dommer waren, had ik een stuk of twaalf barbies waar ik vaak mee speelde. Soms met vriendinnetjes, soms alleen. En steeds weer beleefden die barbies precies hetzelfde avontuur. Bij jou ook?

Blog

Het leek een onschuldige hobby, tot ik op een ochtend wakker werd en er een tafeltje uit mijn kamer was verdwenen. Op de overloop onder het grote dakraam vond ik het terug. Ik schrok: het stond vol met Albert Heijn-moestuintjes.

Blog

In onze achtertuin zwermen regelmatig vreemde mensen en dieren rond. Het is entertainment van de hoogste plank: vogels vliegen elkaar om de oren, middelbare mannen in fluorescente tenues rennen rood en zwetend vier keer langs dezelfde plek. Kinderen vallen van hun fiets en dikke duiven struikelen over het gras. Het is net een...

Blog

'Hij wil spelen', zegt een baasje over zijn hond die de bank stukbijt, terwijl het beest zich eigenlijk zorgen maakt over de stagnatie van Chinese economie en die zorgen van zich afkauwt. En nu moet hij ook nog eens spelen met het baasje, alsof hij niets beters te doen heeft.

Blog

Wanneer ik moet kiezen tussen het kijken van een film met veel special effects en een film zonder special effects, kies ik meestal voor de film zonder de special effects. Waarom? Ik heb het gevoel dat hoe minder computereffecten een film gebruikt, hoe meer aandacht erin gegoten zit.

Blog

Iemand die ik ken, droeg gisteren een T-shirt met daarop het gezicht van een mevrouw. De mevrouw had kort haar, was mager en had veel make-up op. 'Wie is die mevrouw?' vroeg ik de draagster, met de beste bedoelingen van de wereld. 'Weet ik veel. Het is gewoon een shirt,' was het antwoord.

Blog

'Heb jij eigenlijk nog het gevoel dat je iets leert op school?', vroeg ik laatst aan een vriendin die gemiddeld achten en negens haalt. 'Nee, eigenlijk niet,' dacht ze. We waren het met elkaar eens: we vinden school voor een groot deel tijdverspilling.

Blog

Al weken pijnigt Adele met haar overschatte hitsingle Hello mijn gehoor. Of ik nu door de supermarkt loop, op het station sta of tv kijk: ze is overal. Het zou me niet verbazen als zelfs de tempel van Toetanchamon gekweld wordt door dit nummer. Waarom ik Hello zo haat? Omdat dit nummer hét toonbeeld is van alles wat niet deugt...

Blog

Supermarktketen Deen kreeg vorige week in één keer een massa mysterieuze tweets binnen met steeds dezelfde vraag: of het Belgische papflappie terug in de schappen mag. Na twee zwijgzame dagen gaven ze uiteindelijk toe. Drie dagen lang zijn de papflappen te koop. De regisseurs van deze stunt? Niemand minder dan Peter en Timon, makers van ...

Blog

Dit jaar komen er wel drie Marvel-films uit die alle drie verschillend zijn. Om de ongelooflijke creativiteit en diversiteit van de mensen bij Marvel te vieren, is hier een lijst met de zeven origineelste Marvelfilms. Veel plezier!

Blog

Juichend keek ik vorige week naar de eindejaarseditie van Zondag met Lubach. Presentator Arjen Lubach maakte alles kapot wat nog kapot kon van 2015. Aan het eind van de uitzending dwarrelde er geen confetti naar beneden, maar de bloederige restanten van de imago's van Mark Rutte, Willem-Alexander en heel rechts Nederland. Het staat 1-0 voor...

Schooltips

Waarschijnlijk neem je het je elke januari weer voor: komend jaar ga je beter je best doen op school en hogere cijfers halen. Maar hoe voorkom je dat er na een tijdje al niets meer van die plannen terechtkomt? Met deze zeventien tips van de bloggers van Sevendays.nl ga je zwaarbewapend de tweede...

Schoolblog - schooltips

Begin op tijd, wees uitgerust en lees de stof goed door: natuurlijk hebben wij leerlingen allang gehoord van deze 'leertips'. Houden we ons eraan? Nee. Hebben we er wat aan? Nee. Daarom vind ik het tijd voor een lijst met leertips voor wie geen tijd heeft om om op tijd te beginnen, niet kan slapen en geen zin heeft om de stof goed door te lezen...

Blog

2015 was het jaar van de aanslagen van IS en de eindeloze stroom vluchtelingen. Maar als je het onze bloggers vraagt, was het ook het jaar van de aardbeving in Nepal, overvolle treinen, het homohuwelijk, groot...

Blog

Een goed (kerst)cadeau geven is altijd lastig. Vooral als je iemand nog niet zo goed kent of alles al lijkt te hebben. Het is dan zonde om met iets aan te komen zetten waar de ontvanger niets aan heeft. Daarom deze top 7 van cadeaus die het meestal wèl goed doen.

Blog - In beeld

De winter komt eraan! Wat deze drie ijzige maanden voor jou in petto komen? Lees het grote 7Days-winterhorrorschoop-verhaal en loods jezelf naar het antwoord...

Blog

Sinds kort woon ik in een minimalistische nieuwbouwwijk. De buurtbewoners hebben grote auto’s, hoge bomen, huisdieren en enorme ramen. Eén ding hebben ze echter niet: gordijnen.

Blog

Gezellige gezinsspelletjes spelen tijdens Sinterklaas en kerst zit er dit jaar niet meer in. Voor je het weet, word je geconfronteerd met leverontsteking, longkanker, wegrottende tanden en ernstige hersenbeschadiging. De overheid roept ouders namelijk op om kaarten die te maken hebben met roken en drinken in spelletjes te verstoppen. Hoe...

Schoolblog

Je bent vast wel eens op school aangekomen met een lekke band, een loszittende ketting of enig ander fietsmankement naar keuze. Dan moet je naar de fietsenmaker, bedelen bij je ouders om opgehaald te worden of met het openbaar vervoer naar huis. Maar de fietsenmaker is duur en heeft niet altijd plek, ouders hebben het druk en je ov-kaart heb je...

Blog

Op een aantal dingen reageert mijn lichaam niet naar behoren. Een klein stukje tekst voorlezen in de klas bijvoorbeeld, of water drinken, autorijden, peper en Erben Wennemars. Vooral dat laatste bezorgt mij met regelmaat zenuwinzinkingen en woede-uitbarstingen. Zo kan het niet langer, vindt ook de GGD.

Blog

Koop je een IKEA-meubel, ontdek je thuis bij het uitpakken dat het nog helemaal niet in elkaar is gezet. Een uiterst hinderlijke ontdekking natuurlijk, die we allemaal wel eens hebben gedaan. Daarom is hier nu de ultieme gids bij het bouwen van een IKEA-meubel. Deze gids is universeel, en dus op elke aankoop toepasbaar. Veel bouwplezier!

Blog

De Verenigde Naties maakten de Nederlandse bevolking er laatst op attent dat we misschien niet zo tolerant zijn als we denken. Dat had onder meer te maken met Piet, die volgens de organisatie gruwelijk fout en racistisch is. Maar volgens mij is...

Schoolblog

'Geen enkele leraar wist hoe hij moest handelen als ik op school een paniekaanval kreeg. Dan moest ik maar even naar de schoolarts om te gaan liggen.' Dat zegt Saxon (18), een bekende van me die een angststoornis heeft. 'Er zijn zo veel kinderen die denken dat er iets mis is met ze en dat ze daar alleen in zijn, terwijl dat niet zo is.' Waarom...

Blog

Toen Albert Heijn nog de Freek Vonk-dierenplaatjes-spaaractie had, stond ik elke week met mijn neus op de boodschappen in de tragische hoop mijn verzamelalbum te kunnen aanvullen met iets anders dan de ruwhuidgifkikker uit Costa Rica. Uit alle hoeken van de samenleving probeerde ik nieuwe plaatjes te scoren. Ik vermaakte me prima met deze...

Blog

In korte tijd heb ik twee hele seizoenen van mijn favoriete programma gekeken. Geen Game of Thrones, Suits of House of Cards, maar: Bed&Breakfast. Dit programma van Omroep MAX had op haar hoogtepunt 1,2 miljoen kijkers. En terecht: het is een ijzersterk...

Blog

Ik word er helemaal gestoord van. Het is nu al zeker twaalfhonderd keer voorgekomen dat ik in een winkel een stapel leuke shirts zag, er eentje afpakte om hem uit te vouwen en hem vervolgens diep teleurgesteld teruglegde omdat er niet méér aan zat dan alleen de bovenkant.

Ik dacht dat het buiktruitje al twintig jaar foute boel was, maar...

Blog

Ben ik even blij dat Trijntje Oosterhuis uitgeschakeld is. Eindelijk zal dat ellendige nummer definitief uit mijn leven verdwijnen. Het is onbegrijpelijk hoe zij ooit heeft kunnen denken dat ze kans zou hebben. Ze is namelijk allesbehalve Songfestival-material.

Schoolblog

Ik haat debatteren. Bijna elke school heeft wel een debatteam. Dat doet dan mee aan debatwedstrijden en oefent in duidelijk en vlot spreken en overtuigend het ene na het andere argument verkopen. Volgens mij is daar iets mis mee. Jongeren leren hierdoor alleen iets over presenteren, maar niets over moraal. En waarom is dat debatteren eigenlijk ...

Blog

'Ik was laatst in de IKEA'. Na het zeggen van deze zin kun je vele troostende handen op je schouders, klopjes op de rug en condoleancekaarten verwachten. Niet zo gek, aangezien iedereen die ooit in een IKEA is geweest, heeft ervaren wat voor een verraderlijke plek het eigenlijk is. Niet alleen op tweede paasdag, maar ook op die 364 andere dagen...

Schoolblog

'VOEBALLUH!' Bijna elke gymles op mijn school ziet er hetzelfde uit. Er wordt gestemd over wat we gaan doen. Na enige voorstellen die met matig enthousiasme worden ontvangen, zoals basketbal en hockey, staat er een jongen op die 'VOEBAL! VOEBALLUHH!' door de zaal laat galmen.

Blog

Hoe staat jouw leven ervoor? Waar moet je de komende maanden op letten? Komen al je dromen uit, of wordt deze lente één grote freakshow? Je leest en ziet het in de Grote 7Days-voorjaars-horrorscoop!

Twee weken geleden vierde de bovenbouw van mijn schooltje het Valentijnsgala in een of andere duistere, benauwde partyruimte onder het genot van hier een slokje en daar een peukje. De term 'gala' is al jaren vrij misplaatst, aangezien de klassieke muziek in geen mijlen te bekennen is, de kroonluchters vervangen zijn door blacklights en de mooie...

Het is één van de vele typen internetgebruikers op het wereldwijde web waar ik geen goed woord voor over heb. Ze zijn een grote ergernis voor de fanatieke internetmedia-gebruikers, maar vormen tegelijkertijd ook een relatief groot percentage daarvan.

Iedereen heeft wel een lichtpuntje in haar of zijn leven. Voor de een is dat een familielid, voor een ander een huisdier, voor nog een ander is dat Netflix. Mijn lichtpuntje verschijnt bijna iedere avond direct na afloop van De Wereld Draait Door: mijn lichtpuntje is Lucky TV.

Ze hielp een fan een deel van haar schulden afbetalen, ze nam een groep kinderen naar een speelgoedwinkel, ze komt regelmatig op voor de rechten van vrouwen, maar in de media staat ze er vooral om bekend al haar nummers te baseren op beëindigde relaties. Is dat niet wat de meeste artiesten doen? Tijd om het imago van Taylor Swift recht te...

Schoolblog

Geschiedenis is een van mijn favoriete vakken. Dat is omdat het als enige vak laat zien wat voor ongelooflijke idioten mensen over het algemeen zijn. Toch kreeg ik laatst mijn twijfels. Geschiedenis gaat namelijk wel erg veel over blanke mannen…

Leelah graf

'Toen ik 14 was, leerde ik wat transgender betekende en huilde ik van geluk. Na tien jaar verwarring begreep ik eindelijk wie ik was. Ik vertelde het meteen aan mijn moeder en zij reageerde extreem negatief. Ze vertelde me dat het maar een fase was, dat ik nooit helemaal een meisje kon worden, dat God geen fouten maakt, dat ik het mis had.'

Omringd door een overweldigende variëteit aan beenbedekking kijkt de mensvrouw snuivend en met samengeknepen ogen om zich heen. Dan ruikt ze haar prooi. Ze strekt haar klauwen uit tot ze met haar vingertoppen de ruwe textuur kan waarnemen.Ze tilt 'm op van de stapel en dan… een derde klauw met donkerrode glitternagels grist 'm weg en galoppeert...

Movember of No Shave November is alweer bijna voorbij. Mannen die hun lichaamsbeharing lieten staan, vroegen zo aandacht voor prostaatkanker. Een hele mooie en leuk bedachte actie natuurlijk, maar het is jammer dat vrouwen er niet aan mee kunnen doen. Daarom is er nu iets nieuws.

Het is een van de bekendste kunstwerken ter wereld. Het staat op kopjes, shirts, ansichtkaarten, onderzetters en zo ongeveer alles wat je in de gemiddelde souvenirwinkel in Rome kunt vinden. Dat ene fresco uit de Sixtijnse kapel met God en Adam en die vingers die elkaar net niet raken. Wat maakt dat werk nou zo bijzonder, dat alle andere werken...

Wat hebben de nummers You're Beautiful, Love the Way you Lie, With or Without You en Pokerface met elkaar te maken? Het zijn allemaal popsongs, de artiesten zijn overrated, ze zijn veel te vaak op de radio… maar daar houdt het op, zou je denken. Ze klinken toch allemaal heel verschillend? Fout.

Laatst liep de decaan onze klas in om uitleg te geven over studiekeuzes en dergelijke. No big deal, zou je zeggen, totdat ze de meest confronterende vraag in jaren stelde: hoe wil jij dat je leven er over twintig jaar uitziet?