anp

Kjeld Nuis heeft vrijdag op de 1.000 meter zijn tweede gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Alina

Als 15-jarige sporter meedoen aan de Olympische Spelen is natuurlijk al hartstikke bijzonder. Laat staan als je dan ook nog goud wint.

Cheerleaders

Ze is geen schaatser of snowboarder, toch komt Caitlin de Jong (14) uit Noordwolde deze week volop in actie tijdens de Olympische Spelen. 'Dit is zo bijzonder!', zegt ze.

schaatsen

De vorige Olympische Spelen won Jorrit Bergsma nog goud op de 10.000 meter, nu moet de schaatser het doen met zilver. Sven Kramer eindigde als zesde.

ANP

Het houdt maar niet op met de medailles voor Nederland. Schaatser Kjeld Nuis was dinsdag de snelste op de olympische 1.500 meter. Patrick Roest won het zilver.

anp

En dat is twee... Ireen Wüst heeft maandag goud gewonnen op de olympische 1.500 meter. Marrit Leenstra won een bronzen medaille.

Kramer

Het is Sven Kramer gelukt: de schaatser heeft zondag een gouden medaille gewonnen op de olympische 5.000 meter.

Britt Dekker

De Eerste Kamer stemt dinsdag, maar Britt Dekker is er al uit. De realityster vindt dat de nieuwe donorwet er moet komen.

Winterspelen

Laat die (gouden) medailles maar komen! De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend in Pyeongchang.

jongensprostitutie

Als het over prostitutie gaat denken veel mensen aan meisjes. 'Het taboe rondom jongensprostitutie is groot. Soms noemen we het zelfs een driedubbel taboe.'

Witte Huis

De vorige is nog maar anderhalve week voorbij of daar gáán ze weer: een nieuwe shutdown in de Verenigde Staten. Al lijkt-ie dit keer niet lang te duren.

social media

Een 19-jarige jongen uit Bavel (Noord-Brabant) die meerdere minderjarige meisjes zou hebben gedwongen tot seks, mag de komende maanden thuis wachten op de rechtszaak.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 4: snowboarden.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 3: skeleton.

EPA

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 2: shorttrack.

ANP

Wat kunnen we van de Nederlandse sporters verwachten op de Olympische Spelen in Pyeongchang? Aflevering 1: langebaanschaatsen.

Huid

Heeft de persoon op deze bovenstaande foto een witte of een blanke huid? Vorige week ontstond er een discussie over de benoeming van deze huidskleur, het woord blank zou racistisch zijn.

dollars geld

Heb jij wel eens geld gevonden op straat? In het Amerikaanse plaatsje Mahomet lagen de bankbiljetten deze week wel erg voor het oprapen.

Arjen Lubach

Grote fans van Zondag met Lubach hebben waarschijnlijk de weken afgeteld, maar vanavond is het zover: een gloednieuw seizoen!

Olympische Spelen Snowboard Niek van der Velden

Van alle Nederlanders die in actie komen in Pyeongchang, is hij de jongste: Niek van der Velden. Het 17-jarige snowboardtalent plaatste zich deze week voor de Olympische Winterspelen.

koe

Hermien ontsnapte zes weken geleden toen ze naar de slager zou worden gebracht. Een plek waar de koe nu misschien helemaal niet meer naartoe hoeft.

https://www.instagram.com/butterflyjasmine49/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Een laag mascara, een beetje oogschaduw en misschien wat lippenstift. Hartstikke saai, vindt de Amerikaanse Jasmine. Zij voegt het liefst nog wat dode insecten aan haar look toe.

ANP

De nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 kunnen vanaf vandaag camerabeelden van Schiphol bekijken die gemaakt zijn voor het opstijgen op 17 juli 2014.

ANP

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Vanuit alle hoeken werd er gewaarschuwd voor de extreme wind.

Boek Bibliotheek

Sla jij thuis wel eens een leesboek open? Dan behoor je echt tot de minderheid. Het aantal jongeren dat in de vrije tijd een boek leest, is de afgelopen tien jaar enorm gedaald.

Julia Depressie

Somber, nutteloos en uitzichtloos. Zo'n tweeënhalf jaar geleden ging het niet zo goed met Julia (18), ze werd depressief. 

The End of the F***ing World

Pas een week staat de serie op Netflix, maar nu al wordt-ie door velen benoemd tot beste serie van 2018: The End of the F***ing World.

ANP

Pesters worden (of zijn) vaak populair, terwijl leerlingen die een slachtoffer verdedigen een stuk minder geliefd zijn.

Sirene

Denk jij bij overvallers aan stoere volwassen mannen en vrouwen? Think again! Volgens de politie zijn ze steeds jonger.

EPA

Hoe traint een schaatser voor de Olympische Spelen? Door veel rondjes te schaatsen, verwacht je misschien. Dat vindt Koen Verweij duidelijk niet genoeg, hij pakt het (ook) anders aan.

Depressief

Jongeren met een depressie hebben niet alleen last van de ziekte. 'Ze hebben vaak ook te maken met het taboe dat er op rust. Ze schamen zich en voelen zich erg eenzaam', zegt psychiater Esther van Fenema.

ANP

De jongen (nu 15) uit Lunteren die begin juni Romy (14) uit Hoevelaken om het leven bracht, ging al eerder in de fout. Hij stond onder behandeling voor een ander misdrijf.

ANP

Iets posten op Instagram en daar later spijt van hebben. Herkenbaar? Ook politicus Thierry Baudet kan daar nu over meepraten.

AFP
Jaaroverzicht 2017

Het is bijna net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk aan het einde van het jaar: de lijstjesparade! Wat zijn de best gelezen artikelen van 7Days over sport?

AFP

Mensen zijn boos op Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij maakte in een video op social media zijn neefje belachelijk.

AFP

Voor zangeres Rihanna is kerst dramatisch afgelopen. Haar neef, Tavon, is op tweede kerstdag overleden nadat hij werd beschoten op straat.

ANP

Vind je de prijzen bij Hudson's Bay ook zo hoog? Goed nieuws: het warenhuis gaat goedkopere merken verkopen.

ANP

Niet eten, weinig slapen en mensen die continu naar je kijken. 3FM-dj Angelique Houtveen haalt deze week geld op voor Serious Request. 7Days ging even bij haar langs in het Glazen Huis.

AFP

Zaterdag 19 mei 2018. De échte fans van het Britse koningshuis hebben deze datum al geblokkeerd in hun agenda. Het is namelijk de dag van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle!

AFP

In Zuid-Frankrijk is donderdag een heftig ongeluk gebeurd. Een trein botste op een schoolbus, die op dat moment op een spoorwegovergang reed.

Sander Hoogendoorn

Nog even en dan barst hét radio-evenement van het jaar weer los: Serious Request. Zes dagen lang laten drie 3FM-dj’s zich weer opsluiten in het Glazen Huis om geld op te halen voor het goede doel. 

Vuurwerk

Illegaal vuurwerk. Iedereen weet dat het niet mag, maar toch wordt het massaal gekocht. Sinds oktober heeft de politie al 15.000 kilo verboden producten in beslag genomen.

Voeten

Na de 'mannequin challenge', de 'ice bucket callenge' en 'the floor is lava', is het tijd voor een nieuwe internetrage: de 'invisible box challenge.'

Australie

Feest op veel plekken in Australie! Het parlement van het land heeft het homohuwelijk goedgekeurd. Vanaf januari 2018 kunnen mannen en vrouwen van hetzelfde geslacht ook daar met elkaar trouwen.

ANP

Hoera, prinses Amalia is jarig! De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt vandaag veertien jaar.

Taal Schrijven

Met 43% van de stemmen is het woord 'genderneutraal' uitgeroepen tot het irritantste woord van 2017.

Mohamad Al Jounde

Mohamad Al Jounde (16) uit Syrië heeft maandagmiddag de Kindervredesprijs 2017 gewonnen. In de Ridderzaal in Den Haag kreeg hij de prijs uit handen van oud-winnares Malala Yousafzai.

ANP

De politie is op zoek naar Abdullah (15) uit Schiedam. De jongen wordt sinds afgelopen vrijdagavond vermist.

The Voice Of Holland

Heel soms doen oude mensen auditie bij The Voice Of Holland, maar meestal vallen ze weer snel af. Binnenkort niet meer, want er komt een speciale versie voor zangtalenten vanaf 65 jaar.

Hersenen

Dyslexie, hoofdpijn of een angststoornis. Hersenaandoeningen zijn er in alle soorten en maten. Eén op de zes jongeren in Nederland (346.000 jongeren in totaal) heeft er last van.

Valerio Zeno

Je bent jong, ernstig ziek en hebt niet lang meer te leven. Hoe ga je daarmee om? In het zevende seizoen van Over Mijn Lijk volgt Valerio Zeno opnieuw jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn tijdens de laatste maanden van hun leven.

JvhJ2017 Elke

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

Jongeren Telefoon Smartphone Foto

Weet jij welke informatie op internet betrouwbaar is? Veel jongeren vinden het lastig om te beoordelen of iets wat ze online tegenkomen nepnieuws of juist betrouwbare informatie is.

Rajko Hiphop

Als hiphopfan regelmatig rappers interviewen. Beter kan niet toch? Journalist Rajko Disseldorp kreeg daar zoveel energie van dat hij besloot om er een heel boek van te maken. In Hiphop in Nederland staan tien portretten van bekende Nederlandse rappers.

Selenay

Veel Voice Kids-deelnemers duiken later ergens anders op. In musicals, films of de Voice voor volwassenen. Zo ook Selenay Dagdelen, zij deed auditie in Turkije.

Pluto

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er namelijk héél erg koud: 203 graden onder nul.

Dylan Haegens

Ben je vaak in paniek of zit je helemaal niet lekker in je vel? Heel erg vervelend, dat weet ook Dylan Haegens. De populaire youtuber wil jongeren met psychische problemen gaan helpen.

Twitter

Ben je vaak lang bezig om op Twitter iets in maximaal 140 tekens te vertellen? Dan heb je vanaf nu vast vaak tijd over! Tweets kunnen namelijk twee keer zo lang zijn: 280 tekens.

Jongere van het Jaar Laura van Kaam
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Zangeres Laura van Kaam (19) uit Dinxperlo vertelde open over haar depressie.

Bente Fokkens Jongere van het Jaar
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Actrice Bente Fokkens (17) was te zien in twee bioscoopfilms.

Jongere van het Jaar award

De één stond als jongste ontwerper ooit op de Amsterdam Fashion Week, de ander reist de wereld rond met haar viool of inspireert met een stoer verhaal. Hoe verschillend de genomineerden voor 7Days Jongere van het Jaar-award ook zijn, ze hebben iets bijzonders gepresteerd.

Jongere van het Jaar Canshaker Pi
Jongere van het Jaar

Hoe verschillend de genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar ook zijn, ze presteerden dit jaar allemaal iets bijzonders. Boris (19), Willem (21), Nick (21) en Ruben (20) timmeren flink aan de weg met hun band Canshaker Pi.

Mees Donders

Boeken saai? Mees Donders (17) uit Amsterdam vindt van niet. Van zijn hobby maakte hij zijn beroep. Nu verdient hij geld met boeken. 'Ik doe er veel mensen een plezier mee.'

Annegien Jongere van het Jaar 2016
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2016: Instagram-kunstenares Annegien Schilling (18).

Jongere van het Jaar Beautynezz
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2015: YouTuber Joy (15), beter bekend als BeautyNezz.

Stichting AAP

Na maanden van trainen en voorbereiden, was het vandaag zover: chimpansee Marria ontmoette voor het eerst een soortgenoot. ‘Het is zo goed gegaan, hier droomden we van’, zegt David van Gennep, directeur van Stichting AAP met tranen in zijn ogen.

Hidde van Koningsveld
Jongere van het Jaar

Elk jaar organiseren we bij 7Days de Jongere van het Jaar-verkiezing, dit jaar al voor de zevende keer. Maar hoe gaat het eigenlijk met de vorige winnaars? Vandaag een interview met de winnaar van 2012: filmmaker Hidde van Koningsveld (21).

Abe Jett Rebel

De droom van Abe (11) uit Utrecht kwam vrijdag uit toen hij tijdens een concert opeens een nummer met Jett Rebel mee mocht drummen. 'Pas toen het voorbij was, werd ik zenuwachtig', vertelt hij.

Pest in Madagaskar

De pest, een ziekte van vroeger? Als je kijkt naar Nederland wel, maar in een paar landen bestaat de bacterie nog. In Madagaskar bijvoorbeeld, daar heerst nu een enorme pestepidemie.

IS en al-Qaida zijn twee terreurgroepen die regelmatig het nieuws halen. Deze week ging het vooral over een andere organisatie: al-Shabaab.

The Voice

Het nieuwe (achtste!) seizoen van The Voice Of Holland staat voor de deur. Welke talenten kunnen de stoelen van Anouk, Waylon, Sanne Hans en Ali B laten draaien?

Wiebe

Het is Donorweek, een week waarin er extra aandacht is voor orgaan- en weefseldonatie. ‘Mensen moeten niet vergeten zich aan te melden als donor', zegt Wiebe, die zelf een donorlever heeft.

politie aanhouding

Drie jongens van 16 jaar zijn opgepakt in Groningen. Ze worden ervan verdacht mensen op straat te hebben beschoten met een luchtdrukgeweer.

voetbal

Met 7-0 winnen, met dat doel begon Oranje gisteravond aan de wedstrijd tegen Zweden. Het Nederlands elftal kwam 'maar' tot 2-0 en doet in 2018 definitief niet mee aan het WK in Rusland.

Oma Marie

Dat vloggen niet alleen iets voor jongeren is, bewijst Marie Verhagen (90) uit Gemonde (Noord-Brabant) wel. Haar video's zijn hartstikke populair.

Zlatan

Of-ie klaar is met voetballen en vol gaat voor een carrière in de paardensport moet nog blijken, maar de eerste stap heeft Zlatan Ibrahimović al gezet. 

Anne Faber zoektocht

Waar is Anne Faber (25)? Dat vragen een heleboel mensen zich af. Een week geleden kwam ze niet thuis na een fietstocht door de provincie Utrecht.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ongeneeslijk ziek, hij leed aan longkanker.

Argentijns gezin

Je hele leven reizen. Dat klinkt voor veel mensen als een droom, maar Pampa Zapp (15) uit Argentinië weet niet beter. 'Voor mij is het heel normaal.'

schrijven

Lekker even smoddermuilen tijdens de ondergaande hemelvlam! Huh, wat? Er zijn veel oude Nederlandse woorden die we tegenwoordig weinig (of nooit) meer gebruiken. Best wel zonde, toch?

Chihuahua

Ben je weleens in een kattencafé geweest? Veel steden in Nederland hebben er tegenwoordig eentje. Maar een hondencafé, dat bestaat nog niet. Maar binnenkort misschien wel.

Efteling

Carnaval Festival en de Indische Waterlelies. Wie kent de bekende (en ietwat irritante) deuntjes van deze populaire Efteling-attracties niet?

Kindervredesprijs Nederlandse genomineerden

Twee Nederlandse jongeren zijn genomineerd voor de Internationale Kindervredesprijs 2017. Dat maakte KidsRights vandaag bekend.

Harry Potter boek 1

Bij elke boeklancering stonden Harry Potter-fans over de hele wereld uren in de rij om als één van de eersten een exemplaar te scoren. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas...

Instagram Mathijs Nauta

Duizenden hartjes en duizenden reacties. Matthijs Nauta (13) werd eerder dit jaar massaal gesteund op Instagram, nadat hij daar vervelende reacties van klasgenoten kreeg.

Aksel Rykkvin

In Noorwegen is hij hartstikke beroemd en langzaam verovert de veertienjarige Aksel Rykkvin ook de rest van de wereld met zijn klassieke muziek. 

Vluchtelingen Unicef

Misbruik, mishandeling en uitbuiting. Meer dan driekwart van de jongeren die naar Europa vlucht, maakt vreselijke dingen mee.

Spoorloos Colombia

Bijna drie maanden geleden werden tv-makers Derk Bolt en Eugenio Follender, tijdens opnames voor Spoorloos in Colombia, ontvoerd. Ondertussen zijn de tv-makers er alweer teruggeweest.

Rik Derwig

Twee jaar lang werd Rik Derwig (16) seksueel misbruikt door vrienden van zijn ouders. In de rechtszaak tegen hen maakte hij gebruik van zijn spreekrecht. 

The Jemima Layzell Trust

Dat je ook een held kunt zijn als je niet meer leeft, bewijst Jemima Layzell wel. Het meisje uit Engeland overleed in 2012, maar redde daarna nog het leven van acht mensen. 

video rapper donkere homoseksueel

Heftig of niet, het nummer 1-800-273-8255 is een hit op internet. De videoclip, die gaat over het leven van een donkere homoseksuele jongen, is in twee weken tijd al miljoenen keren bekeken. 

Sierra Leone

Er werd al voor gevreesd, maar nu zijn daar de cijfers: in totaal zijn er meer dan duizend mensen om het leven gekomen bij de enorme natuurramp in Sierra Leone.

Lachgas

Je hebt vast wel eens over lachgas gehoord. Of het misschien zelfs wel eens geprobeerd? Hoe leuk het ook klinkt, het inademen van gas uit een slagroompatroon via een ballon is niet ongevaarlijk.

Boeken Schoolboeken

Is jouw boekentas ook loodzwaar? Vergeet je regelmatig de goede boeken? Of liggen ze bij je vader in plaats van bij je moeder? Onhandig!

Charlottesville extreemrechts

Een protestmars van extreemrechts in de Amerikaanse stad Charlottesville liep anderhalve week geleden volledig uit de hand. Het kwam tot een harde confrontatie met tegendemonstraten waarbij een dode en tientallen gewonden vielen. 

Ines Kus

Het ziet er bijzonder uit, griezelig bijna. Ines Kus uit Kroatië schildert allerlei indrukwekkende illusies op haar gezicht. En dat levert mooie plaatjes op!

Lieke Martens

Vliegen met Messi, het podium delen met Ronaldo én dan ook nog eens uitgeroepen worden tot beste voetbalster van Europa! Het overkwam Lieke Martens.

Terreurdreiging Rotterdam

Wat voor veel mensen een leuke avond had moeten worden, liep op niets uit. Een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in Rotterdam werd afgelast vanwege terreurdreiging.

Zwaailicht

In de Belgische plaats Oostende is een groep jongeren zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Eén meisje zou er erg slecht aan toe zijn.

Harry Potter Huis Lavenham

Niets is leuker dan binnenkijken bij bijzondere en (bijna) onbetaalbare huizen. Helemaal als het dan ook nog een beroemde woning is...

Kangoeroe

Het zal je maar gebeuren. Ben je heerlijk op vakantie in Australië, krijg je ineens een stevige linkse stoot van een kangoeroe.

Charlottesville

Bij een aanslag in Amerika is afgelopen weekend een vrouw om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. Wat gebeurde er precies?

Na de voetbalvrouwen, is het nu de beurt aan de frisbeevrouwen. In Veenendaal zijn de Nederlandse dames Europees kampioen ultimate frisbee geworden.

Channing Tatum

Het zal je maar gebeuren: ben je aan het werk, staat opeens 'the one and only' Channing Tatum voor je neus!

Aarde Milieu

Het is geen verrassing meer: we zorgen niet goed voor de aarde. 'We reizen vaker, eten meer dierlijke producten en verbruiken meer water', somt Christy van Beek van de Wageningen Universiteit op.

Emoji Emoticons

'Nee hoor, ik ben he-le-maal niet bang voor spinnen.' Mensen die dat zeggen maar het tegenovergestelde bedoelen, zijn sarcastisch. Dat kan af en toe best verwarrend zijn. Vooral als je niet echt met iemand praat, maar elkaar via social media 'spreekt'.

Bier festival

'Onder de 18 geen alcohol'. Die regel bestaat al meer dan drie jaar. In supermarkten en in kroegen wordt daar meestal al streng op gecontroleerd. Op festivals zouden minderjarigen nog wél vaak eenvoudig aan drank komen. Nog wel...

pindakaasgevangenis

Ontsnappen door pindakaas. Ja, je leest het goed. Twaalf gevangenen in Jasper (Amerika) zijn op de vlucht geslagen met behulp van een flinke lik pindakaas. Maar eh, hoe dan precies?

Robot

'Ballen hebben me een bal naar me toe naar me toe naar me naar mij.' Het is één van de vreemde zinnen van robot Alice. Samen met robot Bob ontwikkelde ze een eigen taal.

Vloggende zorgmedewerkers

Vloggen om reclame te maken voor je baan. Het klinkt gek, maar drie jonge werknemers van zorginstelling Laurens uit Rotterdam doen het.

Bosbranden in Zuid-Frankrijk

Duizenden bewoners en toeristen in Zuid-Frankrijk moesten deze week hun huizen of campings verlaten vanwege de enorme bosbranden. Onder hen zijn ook vakantiegangers uit Nederland. Wat te doen als je op vakantie met bosbranden te maken krijgt?

Tinder date Michelle en Josh

Is je Tindermatch de moeite waard voor een serieuze date? Veel mensen hoeven daar niet zo lang over na te denken. Josh Avsec (22) en Michelle Arendas (21) uit Amerika wel, zij namen er rustig de tijd voor.

iphone 10 jaar

Hiep, hiep, hoera voor de iPhone! Het is alweer tien jaar geleden dat de smartphones voor het eerst in de winkels lagen. Hoe is het de iPhone de afgelopen jaren eigenlijk vergaan?

Lachen

Lippen op elkaar of met je mond open? En laat je veel tanden zien, of juist niet? Lachen kan op veel manieren. In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht wat de beste manier is.

Melchior ontvoering Colombia

Dolblij is Melchior (11) dat zijn vader, Eugenio Follender, weer veilig thuis is. ‘Toen ik hem zag, rende ik zo snel als ik kon naar hem toe’, vertelt hij.

spookhuis halloween

Ben jij niet bang en goed met kinderen? Dan is deze baan misschien wel iets voor jou! Een familie in Schotland zoekt namelijk een nieuwe nanny voor hun twee kinderen. Vrij normaal zou je denken. Behalve dan dat het gezin in een spookhuis woont.

Snap Map Snapchat

Vraag jij jezelf ook wel eens af waar je vrienden ergens uithangen? Daar heeft Snapchat iets op bedacht: Snap Map. Daarmee kun je precies zien waar je vrienden zijn.

Matthijs Instagram

Matthijs (13) werd vorige week overspoeld met positieve reacties. Zijn Instagram ontplofte nadat zijn zus daarvoor een oproep deed op Twitter. Hoe kijkt hij daarop terug?

brand bosbrand

In Portugal woeden enorme natuurbranden. Ook in Nederland wordt ervoor gewaarschuwd. Maar zo'n brand als daar? Dat gaat niet gebeuren!

recensie Wonder Woman
4
Film

Batman, Superman en Spiderman. De wereld van superhelden is een echte mannenwereld. Hoog tijd voor een film met een superheldin, dacht regisseur Patty Jenkins. Zangeres Beyoncé zal trots zijn op het resultaat. 'Who run the world? Girls!'.

Smartphone jongeren telefoon

Even snel op zoek naar WiFi om Snapchat bij te werken, je vrienden een berichtje te sturen of om een foto op Instagram te plaatsen. Herkenbaar, toch? Maar check jij altijd wel of een netwerk veilig is? 

13 Reasons Why

Zet 13 Reasons Why jongeren aan tot zelfmoord of niet? Die discussie laaide weer op nadat een jongen uit Peru zich waarschijnlijk heeft laten inspireren door het verhaal van Hannah Baker.

Vader Vaderdag Papa

Morgen is het weer zover: Vaderdag! Ben je helemaal vergeten om iets leuks te maken of te kopen? Geen paniek: wij hebben een paar leuke DIY's voor je.

Brownies & downieS

Ed Sheeran scoort hit na hit. Niet zo vreemd dus dat zijn nummers vaak worden gecoverd. Het personeel van Brownies & downieS in Zwolle deed dat wel op een heel bijzondere manier.

Werken Studeren Studie Computer

Voor het eerst sinds tien jaar vinden weer meer jongeren tussen 15 en 25 jaar een fulltime baan als ze klaar zijn met hun studie.

Brand Londen

Inwoners van de Britse hoofdstad Londen kregen afgelopen nacht de schrik van hun leven. Terwijl de meesten lagen te slapen brak er in een flatgebouw een grote brand uit. Veel mensen raakten gewond en sommigen overleefden het niet.

Politiek Formatie

VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Na uren vergaderen komen de vier partijen er opnieuw niet met elkaar uit. Ze gaan definitief geen kabinet vormen!

laura van kaam depressiegala

Vier jaar geleden won Laura van Kaam (18) The Voice Kids. Daarna bracht ze een paar singles uit. Hoewel het lijkt alsof het allemaal heel goed met haar gaat, is dat absoluut niet het geval.

Ken je Ruba Zai al? De 23-jarige vlogster uit Rotterdam timmert flink aan de weg: ze is sinds kort het gezicht van de nieuwe moslimalijn van modemerk Dolce & Gabbana.

psycholoog psychische problemen tiener

De kwaliteit van kinder- en jeugdpsychiatrie is minder geworden. Dat vinden niet de patiënten, maar zo denken psychiaters er zelf over. 

e-bike elektrische fiets

Het gaat sneller én makkelijker dan een gewone fiets. Best wel logisch dus dat de e-bike aan populariteit wint. En niet alleen bij oude mensen: volgens fietsverkopers rijden ook steeds meer jongeren ermee rond.

Amerika Amerikaanse vlag

In Amerika is een medewerkster van de overheid aangehouden. Ze wordt verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie naar de media.

Facebook Marco Borsato

Mooie vakantiekiekjes, prachtige natuurfoto's en bijzondere portretten. Marco Borsato is dol op fotografie en staat maar wat graag met zijn camera in zijn handen.

Zonnebril met camera Spectacles

Ja, je leest het goed. Snapchatten kan nu ook met je zonnebril. Al wandelend door een pittoresk dorpje op vakantie of vanuit je strandbed aan de kust. Zo lang je jouw nieuwe zonnebril maar bij je hebt.

Justin Bieber

De meeste fans kijken er al maanden naar uit, maar nu is het dan (eindelijk) zo ver: Justin Bieber is in het land.

Robert Iger

Robert Iger is het zat. De baas van Walt Disney wil president Donald Trump niet langer adviseren.

Qbuzz bus

Kan jouw (school)dag niet vroeg genoeg beginnen of blijf je juist zo lang mogelijk in bed? Als scholier of student in de provincie Groningen val jij misschien wel met de neus in de boter.

Red Bull Racing

Dat Max Verstappen goed overweg kan met een Formule 1-auto, weten we wel. Maar een caravan achter je auto, dat is wel even iets anders.

Syb Faes Goochelen

Syb Faes uit Gilze goochelt flink aan de weg. Afgelopen weekend eindigde hij als tweede in de categorie cartomagie (goochelen met speelkaarten) bij het Nederlands Kampioenschap Goochelen. 

Prinses Mako Japan

Voor wie kies je? Je grote liefde of je familie? Een moeilijke vraag, die bijna niemand hoeft te beantwoorden.

André Kuipers

Hoe is het om in de ruimte te zijn? Met een grote show in Ziggo Dome gaat André Kuipers (58) dat laten zien. 'Ik wil mijn ervaringen overbrengen.'

Mount Everest

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld. Die beklimmen is niet zonder gevaar, dat blijkt wel. Net onder de top werden vier dode bergbeklimmers gevonden.

Zwemmen zee

Het zwemwater in Nederland wordt steeds schoner. Dat blijkt uit onderzoek van het Europees Milieuagentschap.

Examens
Examens

Klachten over te moeilijke vragen en te lange examens krijgen ze bij Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) aan de lopende band. Maar van deze zeven klachten kijken ze zelfs daar vreemd op.

Bokito Gorilla

Kun jij het je nog herinneren dat Bokito ontsnapte uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp? Dat is vandaag precies tien jaar geleden.

Kaarsjes Kaars Herdenken

Ongelukken in het verkeer, infecties en zelfmoord. Elke dag overlijden daar wereldwijd meer dan 3000 tieners aan.

Willem-Alexander vliegtuig

Niet alleen alle ruim 200.000 scholieren studeren hard voor de examens, ook koning Willem-Alexander zit met zijn neus in de boeken.

Popcorn Bioscoop

Een film online bekijken nog voordat-ie in de bioscoop te zien is? Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar hackers dreigen daar nu wel mee.

jongste rijke miljonair

De jongste rijke miljonair van Nederland is 21 jaar, hartstikke populair en verkozen tot beste dj van de wereld. 

Schildpadden

Stenen in hun bagage? Dat geloofde de douane niet. Toen de koffers werden opengemaakt, bleek die twijfel meer dan terecht. 

Skydive 101 jaar

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een hoogbejaarde man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

Kinderrechten KidsRights

Hoe gaat het met de rechten van kinderen en jongeren in Nederland? Nou, dat kan wel wat beter blijkt uit cijfers van KidsRights. Maar wat weet jij eigenlijk van jongeren en rechten?

Teylers Museum

Albert Einstein was al groot fan, maar nu kunnen ook scholieren natuurkundige Hendrik Antoon Lorentz leren kennen. Waar? Nou, in zijn eigen oude laboratorium in Haarlem.

Bruno Borges vermist Brazilië

Een bijna lege kamer met een heleboel symbolen en tekeningen aan de muur. Het zou heel goed de set kunnen zijn van een nieuwe The Da Vinci Code-achtige film, maar dat is het niet. 

Eindexamen examens

Het regent klachten bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Examenkandidaten van het vwo zijn niet te spreken over het eindexamen Nederlands.

Eersel Rythovius College

Twaalf leerlingen van het Rythovius College in Eersel (Noord-Brabant) zijn betast tijdens een schoolreisje in België.

Kipnuggets Carter Wendy's

Meer dan 3,5 miljoen keer is de kipnugget-tweet van de Amerikaanse Carter Wilkerson (16) al geretweet. Een nieuw record, want nog nooit werd een bericht op Twitter zo vaak gedeeld.

Vlinder Israel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt: een nieuwe vlindersoort.

Schoolcampus V&D Albert Heijn

Kocht jij je schoolspullen altijd bij V&D en weet je niet waar je terecht moet? Geen paniek! Albert Heijn gaat nu schoolspullen verkopen.

Een verstopte neus, prikkende ogen, een zere keel en heel veel jeuk. Mensen met hooikoorts krijgen het flink voor hun kiezen.

Dj's reageren op breuk Mattie en Wietze

Iedereen heeft het er vandaag over: de breuk tussen radioduo Mattie en Wietze van Qmusic. De twee dj's hebben ruzie en stoppen met samenwerken.

Dinosaurus

Hij leefde 160 miljoen jaar geleden, woog ongeveer 15.000 kilo en was zo lang als een stadsbus. In Frankrijk is een nieuwe dinosoort ontdekt.

Alcohol Diefstal

Hij ging er vandoor met maar liefst dertien flessen sterke drank. Maar lang kon de 16-jarige dief niet van zijn buit genieten.

 

Broederliefde

Rapper Boef en Broederliefde maken de meeste kans op een FunX Music Award, zo blijkt uit de lijst met genomineerden voor de muziekprijzen.

 

Vloggen Hema

Onderbroeken in alle soorten en maten, roze tompoucen, verse rookworsten en… les in vloggen. Deze dingen hebben één ding met elkaar gemeen: het is binnenkort allemaal te krijgen bij de HEMA.