Zeemonster in het Colosseum

Deze Britse fotograaf heeft een leuke manier bedacht om zijn kiekjes op Instagram op te leuken. Met zwart papier knutselt hij grappige figuurtjes waarmee hij de gekste taferelen creëert. Van de Arc de Triomphe in Parijs maakte hij bijvoorbeeld een LEGO-poppetje. En in het Colosseum in Rome woont opeens een zeemonster.

Internationale studenten in Nederland

Nooit eerder studeerden er zoveel buitenlandse studenten in Nederland. In het studiejaar 2016/2017 waren dit er maar liefst 112.000, van over de hele wereld!

Krantenbezorger

Pizzakoerier, vakkenvuller, krantenbezorger: vier op de tien Nederlandse scholieren heeft een bijbaantje. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Wijkagent Jelle

Wijkagent Jelle van Heerikhuize uit Ermelo heeft schoon genoeg van jongeren die schelden met ‘kanker’. Een jongen (19) die afgelopen weekend ‘al kanker roepend’ over straat liep gaf hij daarom een bekeuring.

Leggings

Drie Amerikaanse meisjes hadden onlangs flinke pech. Ze wilden van Denver naar Minneapolis vliegen maar de luchtvaartmaatschappij waar ze mee vlogen bleek een eigen 'modepolitie' te hebben. De meiden mochten het vliegtuig niet in omdat ze alle drie een legging aan hadden. 

De deelnemers die aan het avontuur begonnen

Na ‘n jaar afzien in de wildernis, keerden de tien overgebleven deelnemers van het Britse realityprogramma Eden terug naar de bewoonde wereld. Behalve dat Trump de nieuwe president van de VS is en dat Engeland uit de EU wil stappen, kregen ze nog meer schokkend nieuws: het programma is al zeven maanden niet meer op televisie. Verrassing!

Ebony facetimet met Beyoncé

Een ontmoeting met Beyoncé, dat was de grootste wens van de ernstige zieke Ebony Banks (18). Afgelopen donderdag kwam haar droom uit; ze kreeg een telefoontje van haar idool. 

Nieuwe media: ouders kunnen wel wat hulp gebruiken

Snapchat, YouTube, Whatsapp, Facebook.. Ouders kunnen er soms best moeilijk over doen. Misschien zeuren jouw ouders ook wel eens dat je de hele tijd op je smartphone zit te turen. Irritant! Of hebben ze misschien toch een punt? 

Als Nederlandse scholieren zouden mogen stemmen, dan zou GroenLinks de grote winnaar zijn van de Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit de Scholierenverkiezingen, waarvan de uitslag dinsdag ’n dag voor de échte verkiezingen bekend is gemaakt in Den Haag. 

Zenith

In de nieuwe VPRO-jeugdserie Zenith ontdekken Fay en Boris dat hun altijd drukke ouders robotkopieën van zichzelf hebben laten maken. De eerste aflevering is zondag te zien bij NPO Zapp. ‘Ik ben zo benieuwd hoe het geworden is’, zegt Eefje Paddenburg (17) die Fay speelt. 

Chance the Rapper doneert miljoen dollar aan scholen

Chance the Rapper deelt graag zijn succes. De 23-jarige Chancelor Bennett, zoals hij in het echt heet, heeft een miljoen dollar gedoneerd (945.000 euro) aan scholen in zijn thuisstad Chicago.

Larsse Verbeek

Larsse Verbeek (20) kon nergens een bijbaantje vinden. Dan begin ik toch gewoon voor mezelf, besloot hij. Een jaar later worden zijn T-shirts gedragen door BN’ers als Ronnie Flex en Lil’ Kleine. ‘Vanaf dat moment ging het hard want iedereen kijkt naar wat zij aanhebben.’ 

Oude smartphones

WhatsAppen, foto's maken, spelletjes spelen, de weg vinden: we kunnen niet meer zonder onze smartphones. En dat terwijl er tien jaar geleden nog helemaal geen 'slimme mobieltjes' bestonden. Nu hebben we het liefst iedere twee jaar 'n nieuwe. Maar al die rondslingerende smartphones zijn ontzettend slecht voor het milieu, waarschuwt Greenpeace in...

Een selfie met je favoriete voetballers. Leuk! Maar daar denkt Olympique Lyon anders over. De Franse voetbalclub klaagt een 15-jarige supporter aan omdat hij een kiekje maakte met de Nederlandse voetballer Memphis Depay en teamgenoot Alexandre Lacazette.

Astronomen hebben een belangrijke ontdekking gedaan. Net buiten ons zonnestelsel staat een ster met zeven planeten en op drie daarvan zou weleens buitenaards leven mogelijk kunnen zijn.

Tweehonderd uur deden ze erover. Bas Meere (17) en Guido van Velthoven (17) uit Numansdorp bouwden een quadcopter voor hun profielwerkstuk, voor de vakken natuurkunde en informatica. Willie Wortel is er niks bij!

Danique (16) heeft een lastige aandoening. Ze wordt geregeld boos of verdrietig vanwege geluiden die anderen maken. Misofonie heet dit. Het betekent letterlijk haat voor geluid.

Een nare verrassing voor scholieren van het Tabor College Oscar Romero in Hoorn afgelopen weekend: hun laatste rapportcijfers stonden plotseling op internet. Niet zo leuk natuurlijk als iedereen kan zien dat jij een vijf hebt gehaald voor wiskunde.

De Zweedse YouTuber Felix Kjellberg (27), beter bekend als PewDiePie, is een belangrijke inkomstenbron kwijt. Disney wil namelijk niet meer met hem samenwerken omdat hij video’s met racistische ‘grappen’ en nazi-afbeeldingen online heeft gezet.

Veertig jongeren uit het noorden van Nederland gaan de politie helpen met het oplossen van misdrijven. Op die manier wil de politie meer te weten komen over online trends en scholieren betrekken bij de aanpak van criminaliteit. 

basisschool

Zou jij nog wel wat langer op de basisschool willen blijven? Goed idee, vindt onderwijsdeskundige Marie-Christine Opdenakker van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is beter voor de ontwikkeling van tieners, ontdekte ze.

Een middelbare scholier uit de Verenigde Staten had wel heel veel trek in frisdrank. Hij toverde zijn kluisje om tot frisdrankautomaat!

In Amsterdam zijn donderdag dertien jongeren aangehouden na een massale vechtpartij. De politie had een melding gekregen dat er zo’n zeventig tieners met elkaar op de vuist waren gegaan.