Tweehonderd uur deden ze erover. Bas Meere (17) en Guido van Velthoven (17) uit Numansdorp bouwden een quadcopter voor hun profielwerkstuk, voor de vakken natuurkunde en informatica. Willie Wortel is er niks bij!

Danique (16) heeft een lastige aandoening. Ze wordt geregeld boos of verdrietig vanwege geluiden die anderen maken. Misofonie heet dit. Het betekent letterlijk haat voor geluid.

Een nare verrassing voor scholieren van het Tabor College Oscar Romero in Hoorn afgelopen weekend: hun laatste rapportcijfers stonden plotseling op internet. Niet zo leuk natuurlijk als iedereen kan zien dat jij een vijf hebt gehaald voor wiskunde.

De Zweedse YouTuber Felix Kjellberg (27), beter bekend als PewDiePie, is een belangrijke inkomstenbron kwijt. Disney wil namelijk niet meer met hem samenwerken omdat hij video’s met racistische ‘grappen’ en nazi-afbeeldingen online heeft gezet.

Veertig jongeren uit het noorden van Nederland gaan de politie helpen met het oplossen van misdrijven. Op die manier wil de politie meer te weten komen over online trends en scholieren betrekken bij de aanpak van criminaliteit. 

basisschool

Zou jij nog wel wat langer op de basisschool willen blijven? Goed idee, vindt onderwijsdeskundige Marie-Christine Opdenakker van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is beter voor de ontwikkeling van tieners, ontdekte ze.

Een middelbare scholier uit de Verenigde Staten had wel heel veel trek in frisdrank. Hij toverde zijn kluisje om tot frisdrankautomaat!

In Amsterdam zijn donderdag dertien jongeren aangehouden na een massale vechtpartij. De politie had een melding gekregen dat er zo’n zeventig tieners met elkaar op de vuist waren gegaan.