Blog

Eindexamens nu al in zicht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
femke
Femke
van de Griendt

14 mei 2018: zegt die datum je iets? Als je dit schooljaar eindexamen doet, kun je er niet omheen. In de eerste schoolweek wordt de druk al hoog opgevoerd: je moet alles op alles zetten om te slagen. Maar hoe is het nou om in de startblokken voor je eindexamenjaar te staan?

Mijn laatste middelbare schooljaar startte twee weken geleden met het ophalen van mijn boeken. Voor de laatste keer. Na zes jaar boeken kaften, komt daar nu een einde aan. En zo doe ik alles voor de laatste keer in mijn eindexamenjaar.

Leren, leren, en nog meer leren             

Het lijkt alleen wel of er helemaal geen tijd is om daar bij stil te staan. Het hele schooljaar staat geheel in het teken van 14 mei – althans, als het aan de docenten ligt. Het laatste jaar is een kort jaar, vandaar dat we in vliegensvlugge vaart zijn gestart. En dat is te merken. Ik heb nu al hoofdpijn van al het huiswerk. Alle kennis die in de boeken staan én wat je afgelopen jaren hebt geleerd, moet je in je hoofd stampen. Alles om 14 mei te presteren. Het is wel duidelijk, hoor...

Ik ben de tel kwijt

‘Nu komt het er écht op aan, hoor! We hebben maar tot maart en er moet nog van alles gebeuren. Eigenlijk begint je examen nu al: alles wat je doet is belangrijk, alles telt mee. Voor je het weet is het 14 mei!’ hoor ik onophoudelijk echoën in mijn hoofd.

14 mei is nu al ontzettend vaak genoemd. De eerste dag van de examens. Hij is inmiddels zo vaak herhaald dat ik ‘m niet dik gestift, onderstreept en rood omcirkeld in mijn agenda hoef te zetten. Daarentegen is 9 juli, de dag van de diploma-uitreiking, maar één keer genoemd. Terwijl dat onze motivatie moet zijn, toch? Je diploma: daar doe je het voor! Zodat je tenminste niet nóg een keer je boeken hoeft te kaften.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren