ja rule fyre festival 2.0

Ja Rule kondigt Fyre Festival 2.0 aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Je hebt de afgelopen weken vast wel gehoord over het totaal mislukte Fyre Festival te zien. Rapper Ja Rule, één van de organisatoren, heeft laten weten dat-ie een nieuw muziekfestival gaat organiseren: ICONNic. Nu maar hopen dat-ie geleerd heeft van 'zijn samenwerking' met Billy McFarland.

De rapper kondigt het festival aan, een maand nadat de Netflix-documentaire over het mislukte festival te zien is. Door deze documentaire kwam Fyre Festival in opspraak en werden modellen die het festival gepromoot hadden, gehoord rond deze fraudezaak. Rapper Ja Rule was dus één van de organisatoren, samen met Billy Mcfarland, en dat liep niet goed af.

Bekende artiesten

McFarland was de grootste boosdoener en belandde in de gevangenis. Daarnaast zorgde het festival ook nog eens voor een schuld van 2,8 miljoen dollar (bijna 2,5 miljoen euro). Tóch waagt de rapper nog een keer de gok. Het nieuwe ICONNic-festival verwijst naar de nieuwe app van Ja Rule: ‘ICONNic’ waarmee gebruikers bekende artiesten kunnen boeken. Aan TMZ laat de rapper weten dat dit festival wel echt net zo iconisch wordt zoals aangekondigd.

Grote chaos

Hoe zat het ook alweer precies? Billy McFarland kondigde een ultiem luxe festival aan in april 2017 op de Bahama's: Fyre Fest. Bezoekers zouden in villa’s slapen en eten van topkoks krijgen. Disclosure, John Legend en Major Lazer waren slechts enkele van de acts die zouden komen. Kaartjes kostten duizenden dollars. Supermodellen als Hailey Baldwin en Bella Hadid promoten het evenement op hun Instagram.

Maar wanneer de eerste gasten op het festivalterrein arriveren, blijkt de werkelijkheid compleet anders. In plaats van chique bungalows stonden er tenten klaar. En de beloofde ‘luxe maaltijden’ waren niet meer dan boterhammen met kaas. Ook was er een tekort aan water en medische zorg. Zodra deze berichten naar buiten komen, haken de artiesten massaal af en wordt het festival geannuleerd.

Anderen lazen ook: Organisator van mooiste feestje dat nooit plaatsvond.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren