Phoebe (16) is cheerleader én transgender

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Ze werd geboren als jongen. Maar nu is de zestienjarige Phoebe Cesinaro uit Canada een meisje. Dat ze onlangs werd uitgekozen om mee te doen met het cheerleaderteam van haar school is voor Phoebe een grote overwinning.

Het is nog maar een jaar of twee geleden dat Phoebe in transitie ging. Toen heette ze nog Christian. Maar ze voelde al toen ze heel jong was, dat ze geboren was in het verkeerde lichaam. Ze mocht er dan uitzien als een jongen, ze voelde zich op en top een meisje. 

Christian/Phoebe werd er onzeker van en ze werd een gemakkelijk doelwit voor pesterijen op school. Maar een paar jaar geleden veranderde alles. Ze kwam een andere transgendervrouw tegen en toen besefte ze dat ook zij al jaren in het verkeerde lichaam zat opgesloten.

Ze vertelde haar ouders wat er aan de hand was en ging hormoonremmers gebruiken. Langzaam veranderde Christian ook van buiten in het meisje dat ze van binnen altijd al geweest was. Tijdens het veranderingsproces had ze het af en toe behoorlijk zwaar op school. Maar kort geleden werd ze uitgekozen om mee te doen met het cheerleaderteam van haar school in Kitchener. Voor Phoebe een droom die uitkomt.

In dit filmpje vertelt ze hoe het nu met haar gaat en zie je haar met haar vriendinnen:

Transgender Teen is High School Cheerleader

Phoebes levensloop lijkt wel wat op dat van de Amerikaanse Jazz Jennings. Haar verhaal lees je hier.

In de 7Days van komende vrijdag lees je een uitgebreid profiel van Phoebe Cesinaro. Geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden