10 nov.: Sesamstraatdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Sesamstraat, dat kijk je niet meer. Eigenlijk al niet meer sinds je bent gestopt met bedplassen. Maar vandaag is het Sesamstraatdag en mag je EINDELIJK weer naar Bert en Ernie kijken. Wat heb je ze gemist.

Vandaag precies 45 jaar geleden werd de eerste aflevering uitgezonden in Amerika. De Nederlandse stemmen van Bert en Ernie worden al sinds 1976 ingesproken door Paul Haenen en Wim Schippers. Die dat vooral zelf enorm leuk vonden en vaker naast dan op hun stoel zaten van het lachen. Op een gegeven moment duurden de opnames voor nieuwe Bert en Ernie-afleveringen zo lang, dat de mannen de stemmen sindsdien maar apart kwamen opnemen. 

Was je fan van Ieniemienie, Tommy, Pino of meneer Aart, dan staat jouw Sesamstraatdag natuurlijk in het teken van pratende honden en muizen, gigantische blauwe vogels of knorrig verhaaltjes voorlezen aan een kringetje buurkinderen. Maar ben jij lid van de Bert en Ernie-fanclub dan kun je vandaag als geen ander je lol op. Je mag grinniken als een schorre geit. Zingend de zeep zoeken in bad. Als je moet antwoorden op een moeilijke vraag doe je gewoon net alsof je niks hebt gehoord, je hebt immers 'un banaan in je eur'. Om krokodillen mee weg te jagen. Ghehehehehehehe. 

Ernie heeft een spelletje bedacht

Bert heeft stalen zenuwenMeer lezen over bijzondere en bizarre dagen? Alle andere afleveringen van deze rubriek vind je hier
.

(6 november 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren