Schooltips

App Recensie: DUO Student

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Dit jaar zijn wij begonnen met studeren. Een van de gemeentelijke instanties waar je dan veel mee te maken krijgt is DUO: Dienst Uitvoering Onderwijs.

Cijfer: 6
Prijs: Gratis
Beschikbaar: Android, iOS

Daar kun je zodra je achttien wordt een tegemoetkoming aanvragen: een klein maandelijks bedrag. En wanneer je van school gaat ook je studiefinanciering en lening. Veel gedoe, veel formulieren, papieren en boze
telefoontjes, maar gelukkig heeft DUO een app. DUO Student bevat de belangrijkste algemene informatie die je nodig zult hebben. Zoals: wanneer krijg je je geld? Verder is er een FAQ, een formulier waarmee je je  studieschuld kunt berekenen (deprimerend) en een kopje met de toekomstige overheidsplannen. Wij horen bij de generatie die een studiebeurs krijgt, maar binnenkort moet je alles lenen. En de kans bestaat natuurlijk dat ze in Den Haag over een half jaar weer iets nieuws hebben bedacht.

De app is goed gemaakt en bevat inderdaad handige informatie. Maar wat wij missen, en wat cruciaal is, is de meer persoonlijke informatie. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een adreswijziging door te geven of te kijken naar hoe groot je studieschuld inmiddels is of op welk bedrag de bijdrage van je ouders is geschat. Waarschijnlijk kostte het DUO te veel moeite om het ingewikkelde en zwaar beveiligde DigiD-inlogsysteem op de iPhone te implementeren. Maar dat maakt de app wel enigszins beperkt. Aan de andere kant typerend voor DUO: ze hebben stapels informatie en regelingen, maar wat jij nodig hebt, hebben zij vaak nét niet.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten