Schooltips

Apprecensie: Prompts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Redactie
7Days

Als app-recensenten van 7Days zijn we vast niet de enigen die af en toe last hebben van een writer’s block. Een totaal gebrek aan inspiratie, waardoor je geen letter op papier krijgt.

Prompts
Cijfer:
7
Prijs: €2,69

Iedereen die voor school wel eens een verhaal of werkstuk heeft geschreven, heeft hier wel eens last van gehad. Vind je het daarnaast ook nog leuk om in je vrije tijd te schrijven, dan heb je het nog veel vaker. Gelukkig is daar Prompts, een app die je helpt om inspiratie te vinden voor het schrijven. Bij ons heeft het al geholpen, want wij schrijven nu óver deze app.

Als je de strak vormgegeven app opent, krijg je de mededeling: ‘Klik hier om te beginnen met schrijven.’ Als je daar op klikt krijg je een schrijfvel voor je met daarop één prikkelende zin. Bijvoorbeeld: ‘Altijd als ik mijn ogen dichtdoe, zie ik...’ of ‘Deze woorden heb ik nooit kunnen uitspreken’. Voor mensen met een rijke fantasie de aanzet tot misschien wel tien verhalen. Een beperkte schrijver zou er tenminste één kort verhaal uit kunnen halen. Als dat niet lukt, kun je verversen en een nieuwe zin laden of om een hint vragen. Hints als ‘introduceer een cliché’ of ‘hoe zou je vader dit hebben geschreven?’ kunnen net genoeg inspiratie opleveren voor de volgende zin.

Prompts is een leuke app, die je inderdaad op ideeën kan brengen. Aan de andere kant is het vooral handig voor gelegenheidsschrijvers. Bovendien heb je ook een beetje het gevoel dat zo’n verhaal met voorgebakken zinnen en hints niet helemaal van jezelf is. Dan kun je de inspiratie beter uit je omgeving halen. Je wordt dus geen JK Rowling van Prompts, maar je kunt er ongetwijfeld iets moois uit halen.

Meer tips lezen die het schoolleven makkelijker maken? Hier vind je alle schooltips op Sevendays.nl.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten