Bill Gates schenkt Universiteit Twente miljoenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Heel goed nieuws voor de Universiteit Twente deze week. Bill Gates, één van de rijkste mensen ter wereld, schenkt 7,5 miljoen dollar aan een onderzoeksproject dat kleine boeren in Afrika en Azië moet gaan helpen.

Het geld komt uit een fonds waarmee de schatrijke Gates en zijn vrouw Melinda hulp bieden aan de armste mensen in de wereld. Met de schenking gaan wetenschappers met satellietbeelden onderzoek doen naar de landbouw in Afrika en Azië.
Met de informatie die met de satellietbeelden wordt verzameld, kan beter worden ingeschat op welke plekken nog plaats is voor landbouw.

Meer verbouwen
Dat soort onderzoek wordt al wel gedaan bij grote landbouw, maar nog niet bij de kleine boeren, zo liet projectleider Rolf de By weten aan persbureau ANP. ‘Dit komt omdat op veel van de grote percelen één soort gewas wordt verbouwd en dat is niet zo bij de boeren waar wij nu onderzoek gaan doen.’
Veel van die boeren verbouwen nu alleen gewassen voor eigen gebruik. Als ze meer zouden kunnen verbouwen, kunnen ze dat gaan verkopen.
Met het geld van de Bill & Melinda Gates Foundation kan de universiteit twintig maanden onderzoek doen.


(19 juni 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren