BN'ers kijken The Boxtrolls

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

In de Amsterdamse bioscoop Tuschinski ging zondag de Nederlandse versie van de animatiefilm The Boxtrolls in première. De film draait vanaf woensdag 1 oktober in de bioscopen, maar bekend Nederland mocht gisteren alvast een kijkje nemen.

De Nederlandse stemmencast van The Boxtrolls bestaat uit Roman Derwig, Hanna Obbeek, Frank Lammers, Derek de Lint, Kim van Kooten, Horace Cohen, Ruben van der Meer en Jacob Derwig. Zij waren zondag allemaal aanwezig, net als de Boxtrollen Fish en Shoe die gezellig met iedereen op de foto gingen.

Boxtrolls is een stop-motion animatiefilm, gemaakt dus met échte poppen en beeldje voor beeldje geschoten. In 7Days kun je komende week een verhaal lezen over de makers van deze film in de Laika-studio in het Amerikaanse Portland. Deze studio maakte eerder Coraline en ParaNorman.

De Boxtrollen zijn goedaardige wezens die onder de grond leven tussen gerecyclede materialen. Ze kleden zich in kartonnen dozen.

Alle bewoners uit de stad boven de grond zijn bang voor ze vanwege een oud verhaal dat nog altijd de ronde doet. De Boxtrollen zouden ooit een baby gepikt en vermoord hebben. Maar de werkelijkheid ligt anders. De baby hadden ze gered en daarna geadopteerd. Het jongetje hebben ze de merkwaardige naam Eggs gegeven. Als de Boxtrollen bedreigd worden, gaat Eggs op zoek naar hulp uit de stad.

De soundtrack van Boxtrolls is een nummer van de Belgische singer-songwriter Milow, 'Tomorrow The Sun May Go', dat speciaal is opgenomen voor de release van deze film.


Meer lezen over The Boxtrolls? 7Days vloog eerder dit jaar naar de Verenigde Staten voor een bezoek aan de filmset. Die reportage lees je hier.

(29 september 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren