Bob Marley-parodie voor Saoedische vrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar vrouwen niet mogen autorijden. ‘Slecht voor de eierstokken’, beweerde een geestelijke laatst nog. Heel soms komen vrouwen tegen de strengislamitische regels in opstand en kruipen ze toch achter het stuur. Nu krijgen ze daarbij steun van een mannelijke komiek.

Zaterdag was er weer een protest in het olierijke land. Via YouTube riepen Saoedische feministen andere vrouwen op te laten zien dat ze best kunnen rijden. Naar schatting gaven zo’n zestig dames hier gehoor aan. De politie kreeg daar lucht van en hield extra controles op de weg. Daardoor zijn minstens veertien van de stiekeme bestuurders opgepakt en beboet.

No Women, No Drive
Onzin, vindt Hisham Fageeh de strenge regels. Hij is in Saoedi-Arabië geboren, maar werkt als acteur en komiek in de Verenigde Staten. Om alle vrouwen in zijn geboorteland een steuntje in de rug te geven, nam hij speciaal voor hen een a-capella parodie op Bob Marleys No Women, No Cry op. Met een dikke knipoog probeert hij vrouwen een hart onder de riem te steken. En net als de reggaezanger zingt hij dat het heus allemaal goed komt.

Bekijk hieronder No Women, No Drive van Fageeh:

(30 oktober 2013)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren