Een te dikke minister

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Heeft België na maanden vergaderen eindelijk een nieuwe regering, is het weer niet goed. De kersverse minister van Volksgezondheid, Maggie de Block, kreeg er deze week flink van langs. Ze is namelijk nogal stevig.

Niet een paar pondjes te veel, maar echt dik. Raar voor een minister die over gezondheid gaat, vinden sommigen. Onzin, vinden anderen, het gaat niet om haar uiterlijk maar om haar vakkennis.

Van onze eigen Edith Schipper, als minister van Volksgezondheid onder andere verantwoordelijk voor anti-rookbeleid, is bekend dat ze af en toe een sigaretje opsteekt. Maakt dat haar een slechte minister? Misschien snapt ze juist wel extra goed hoe verslavend roken is.

Voormalig minister Eimert van Middelkoop stond een paar jaar geleden onder vuur nadat hij in een interview had verzucht dat hij blij was dat hij niet in dienst was geweest.  Zo’n soldatenleven leek hem drie keer niks. Geen handige opmerking voor de hoogste baas van Defensie. Maar maakt hem dat ook een minder goede bestuurder? Lastig...

Wat vind jij? Moet een minister altijd het goede voorbeeld geven? Deel je mening hieronder! 

Nathalie Strijker schrijft in 7Days vooral stukken voor de pagina's Buitenland en Film. Ze is verslingerend aan alle soorten films maar heeft een stiekeme voorkeur voor sentimentele huilfilms. Als ze niet schrijft of films kijkt, staat ze in de keuken om taarten te bakken, zit ze op de rug van een paard of aait ze haar katten.


(16 oktober 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren