Eerlijke zwerver wordt rijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Een dakloze in Kansas City (VS) wordt flink beloond voor zijn goede daad. Het bewaren van een verlovingsring heeft hem nu al bijna 150.000 dollar opgeleverd.

Tussen al het muntgeld in zijn bedelbekertje zag de dakloze Billy Ray Harris begin februari opeens een diamanten ring glinsteren. ‘Die kon wel eens veel waard zijn’, dacht hij. Maar in plaats van het juweel te verkopen, besloot hij het sieraad te bewaren voor de eigenlijke eigenaar. Die meldde zich een dag later en was dolblij met de eerlijkheid van Harris.

Uitslag
Sarah Darling deed haar verlovingsring bijna nooit af, maar op de dag dat ze voorbij Harris liep, had ze last van uitslag op haar vinger en had ze de ring in haar portemonnee gedaan. Bij het schenken van wat kleingeld stopte ze daardoor per ongeluk meer dan wat munten in Harris’ bakje. Eenmaal herenigd met haar dierbare sieraad besloot ze al het contant geld uit haar portemonnee aan de eerlijke vinder te doneren.

Inzamelingsactie
Maar Darling vond dat ze meer terug kon doen voor Harris. Ze besloot het verhaal te delen met de lokale zender KCTV en vrienden en zamelt nu via een website geld in voor de eerlijke dakloze. Dat Darling niet de enige is die het goede gedrag van Harris wil belonen, laat de inzamelingsactie wel zien. Na elf dagen is er al bijna 150.000 dollar geschonken.

(26 februari 2013)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren