Geheimzinnige geldverstoppers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Inwoners van het Amerikaanse San Francisco zijn gegrepen door geldkoorts. Een onbekende rijkaard verstopt een envelop met geld ergens in de stad en geeft hints via Twitter. Dan begint het grote zoeken. Deze week sloeg de koorts over naar ons land.

Het begon vorige week, in San Francisco. Iemand twitterde via @HiddenCash (VerstoptGeld) dat er ergens geld lag. Met een tip erbij over de verstopplek. Het nieuws over het gratis geld ging als een lopend vuurtje rond. Binnen een week had @HiddenCash al meer dan honderdduizend volgers. Inmiddels breekt er na iedere nieuwe tweet een koortsachtige zoektocht los. Het Twitteraccount van @HiddenCash staat vol met foto’s van blije mensen die een envelop hebben gevonden.

Ook in Nederland
Wie de gulle gever is? Website The Bold Italic zegt dat het een inwoner van San Francisco is die miljoenen dollars heeft verdiend met het verkopen van huizen. En die graag op een leuke manier iets goeds wil doen voor zijn of haar stadsgenoten. Maar die wel onbekend wil blijven. Sinds maandag zijn er ook in ons land mysterieuze gelduitdelers actief. In Groningen (@HiddenCashGro), Amsterdam (@HiddenCashNL), Utrecht (@hiddencashutr)… En het gaat maar door. Besmettelijk, die geldkoorts!

(29 mei 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren