Grappig pap. Not.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het leven als dochter van de president van de Verenigde Staten is niet altijd makkelijk. Dat weten Malia (16) en Sasha (13), de twee dochters van Barack Obama, maar al te goed. Zij kregen na Thanksgiving vorige week veel kritiek op hun chagrijnige gezichten en te korte rokken.

Thanksgiving, de dag waarop Amerikanen dankbaar zijn voor zo'n beetje alles en iedereen waar ze van houden, is een belangrijke feestdag in de Verenigde Staten. Het menu bestaat dan uit gebraden kalkoen met zoete aardappels.

Kalkoenen
Traditiegetrouw redden de Amerikaanse president en zijn gezin die dag het leven van één of twee kalkoenen. Dit jaar waren het kalkoenen Mac en Cheese. Zij kregen gratie tijdens de ceremonie in het Witte Huis en de hele familie Obama was daarbij. Aan de gezichten van Malia en Sasha af te lezen stonden ze daar met de nodige tegenzin. Met een verveeld gezicht bekeken ze de vogel en luisterden ze naar de toespraak van hun vader. 'Wil je 'm aaien, Malia?', vroeg de president. 'Neh...', luidde haar antwoord.

Beetje klasse graag!
Even later postte Elizabeth Lauten, iemand uit de Amerikaanse politiek, een bericht op Facebook. ‘Beste Sasha en Malia’, schreef ze. ‘Ik begrijp dat jullie pubers zijn. Maar jullie maken deel uit van de presidentsfamilie, dus probeer een beetje klasse te tonen. Kleed jullie op een manier waarmee jullie respect zouden verdienen en niet zoals in een bar.’ Ze vond de kleding duidelijk te ordinair. Opmerkelijk detail: Lauten is de het hoofd van de woordvoering van Steven Fincher, een Republikeins parlementslid. Obama zelf is Democraat en dus een soort 'tegenstander' van Fincher en Lauten.

Spijt
De uitspraken van Lauten veroorzaakten veel protest op social media. Heel wat mensen vonden dat haar uitspraken gemeen waren en dat ze beter ontslagen kon worden.
Daarna verscheen er een nieuw berichtje van Lauten. Ze heeft spijt, zegt ze. ‘Na heel wat uren bidden, praten met mijn ouders en het herlezen van mijn woorden, zie ik in hoe schadelijk mijn bericht was. Weet dat deze oordelende woorden geen plaats hebben in mijn hart.’ 

Sasha en Malia hebben niet gereageerd op het boze bericht. De tienermeisjes hielden waarschijnlijk wijselijk hun mond.

(1 december 2014)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren