Hoogleraar woont in vuilcontainer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Jeff Wilson is hoogleraar Milieukunde aan de Huston-Tillotson University in Austin, Texas. Ondanks zijn prima salaris woont hij sinds kort in een afgedankte stalen vuilcontainer op het universiteitsterrein. Zo wil hij laten zien dat mensen maar heel weinig ruimte nodig hebben.

Nog maar een paar weken geleden woonde Jeff, die inmiddels de bijnaam professor Dumpster heeft,  in een ruim comfortabel huis. Op een dag had hij zomaar ineens genoeg van al die luxe en verkocht hij (bijna) alles wat hij bezat.

Hij vond een smerige, roestige vuilcontainer en knapte die op tot een gezellig mini-huisje. Hij regelde met de universiteit dat hij zijn container op het terrein mocht neerzetten. Nu heeft hij nog vier broeken, vier shirts, drie paar schoenen, drie hoeden en negen vlinderdasjes. Die laatste horen nou eenmaal bij zijn image.

'Nieuwe 1 procent'
Jeff beschouwt zichzelf als onderdeel van de ‘nieuwe 1 procent’, een groep mensen die slechts 1 procent van de energie gebruikt die een gemiddelde Amerikaan in een normaal huis nodig heeft. In zijn containerwoning werkt bijna alles op zonne-energie. Alleen voor zijn airconditioning gebruikt hij nog gewone elektriciteit. Een overdreven luxe is dat niet want in Texas kan het snikheet zijn.

Douchen en naar de wc gaan doet professor Dumpster bij de gymzaal van de universiteit. ‘Niet altijd fijn als je midden in de nacht moet plassen, maar het went. In de container past gewoon geen wc.

Een beter leven
De grote vraag van het hele experiment is volgens Jeff of het mogelijk is om een net zo fijn leven te hebben met heel veel minder spullen. ‘Wat mij betreft is dat duidelijk. Mijn leven is nu beter dan voorheen’. Hoe lang Jeff nog in de container blijft is onduidelijk. Van de universiteit mag hij zo lang als hij wil doorgaan met zijn experiment.

Zo zag de container eruit vóór professor Wilson hem inrichtte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren